Samsung може да пусне лещи за добавена реалност

След умните телефони, следват и умните лещи
7 апр 2016 10:30,
4
Samsung може да пусне лещи за добавена реалност
Снимка: архив Reuters

Samsung може би за сега си е свършил работата в полето на виртуалната реалност със своите очила Gear VR, но корейският гигант сигурно иска да е от водещите компании и в добавената реалност. Но от нов патент се разбира, че това няма да е чрез очила, както при Microsoft и Google, а чрез контактни лещи, съобщава Digital Trends.

Още по темата

 
Патентът носи името "Умни контактни лещи за добавена реалност и методи за производство и опериране" и е бил подаден в Южна Корея още през 2014г., а наскоро става и публично достъпен. Става въпрос за контактни лещи, които съдържат дисплей, камера, антена и сензори, следящи движението на очите. Лещите могат да се свържат със смартфон, а управлението им става чрез мигане.
 
Добавената реалност се различава от виртуалната реалност по това, че потребителят може да вижда изображенията и реалния свят едновременно. С виртуалната реалност хората се потапят в един напълно нов свят, защото виждат само картината от очилата.
 
Явно Samsung смята, че очилата са подходящ продукт за виртуалната реалност, но умни лещи са много по-подходящи за добавената реалност. В патента се намира информация, че Samsung има нужда от правата върху такива контактни лещи, тъй като качеството на изображенията не е добро, когато се използват очила. В него дори се споменават точно очилата Google Glass, давайки пример за лошо качество на това, което хората виждат.
 
Патентът на Samsung е най-вече за дизайна на лещите, но не и за това какви функции предоставят. Единственото, което се споменава в него е че с мигане потребителите ще "казват" на лещите да направят снимка. Нотификации и всякакви други свързаности с мобилни устройства не са споменати, но едва ли Samsung ще пропусне да осигури тези възможности.
 
Gear Blink може да се окаже и името на хипотетичния продукт. Запазването на тази търговска марка е било направено през 2014 г. и в Южна Корея, и в САЩ. Всичко за момента е в сферата на предположенията, тъй като големите технологични компании подават искания за какви ли не патенти, но това не означава задължително, че ще правят продукт за всеки от тях. Просто конкуренцията при новите джаджи е толкова голяма, че някои от тях просто искат да се подсигурят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Павел преди 6 години
До естетНе знам естет :)
3
0
 
2
 
! Отговори
вили преди 8 години
ще променят моята реалност
2
0
 
3
 
! Отговори
естет преди 8 години
С тия лещи дали ще може да се вижда тялото като ренген ?
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЛЕКА-ПОЛЕКА ЩЕ НИ ПОДМЕНЯТ РЕАЛНОСТТА