Стенли Кубрик: Янки на Луната? Аз снимах измамата!

Режисьорът не искал, но склонил и получил купища пари за измамата
14 дек 2015 07:08,
312
Стенли Кубрик: Янки на Луната? Аз снимах измамата!
Снимка: NASA

Таен филм с известния американски режисьор Стенли Кубрик твърди, че американците никога не са стъпвали на Луната, а кадрите са заснети на Земята.

Това признава самият Кубрик в лентата, заснета 4 дни преди смъртта му през март 1999 г. от журналиста Патрик Мюри, твърди в. "Експрес".

Сензационното 2-часово интервю, направено с режисьора, твърди, че астронавтът Нийл Армстронг не е първият човек, стъпил на Луната на 20 юли 1969 г. в мисията "Аполо 11".

Според записа знаменитата първа стъпка не е заснета в открития Космос, а в студио на Земята.

"Всичко това е тотална измислица. Безпрецедентна измама, която бе наложена на американските граждани. Те трябва да знаят", казва Кубрик на записа и признава, че не искал да участва в тази измама, но в края на краищата го направил.

Режисьорът отбелязва, че полетът до Луната бил фикс идея на президента Ричард Никсън. Затова правителството на САЩ и НАСА предложили на Кубрик огромна сума пари, за да заснеме "правдоподобен" видеодокумент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
1
 
0
 
! Отговори
Анти1408 преди 4 години
До Гризилка, защоо всички са си държели на държавните пенсии
178
1
 
0
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До Гризилка Кубрик беше НАЙ-ГОЛЕМИЯТ америкнски режисьор. Та кккво печели той, ако лк като теб неко сии ризкт мепоследзните си дни е измислил тзи истоория??? А гризлки като теб нека си гризкат америкнските лъжи!
177
1
 
7
 
! Отговори
За НАСА с любов преди 8 години
Гориките ние, живеем в една пълна лъжа дирижирана от амариканските братя. Те за това и закриха НАСА. Организация която харчи пари за специални ефекти не може да се нарече космическа агенция.Според мен цялата американска мечта е fake и скоро ще си я бият в главата.
176
11
 
7
 
! Отговори
Гризилка преди 8 години
В програмата Аполо са взели участи 250 000 човека. Е как един от тях не го измъчи съвеста и да си признае ? Смех. Голем смех. Е Кубрик си признал , ама филма изповед се излъчва 15 години след смърта му ? Пак смях. Едно, че не е сигурно лицето което се представя за режисьора, но какъв трябва да бъде този интервюращ, който да стиска 15 години !!!! А оператора ? А другите присъстващи? Къде са многот пари ? Само морзилки могат да вярват на такава постановка.
175
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обърнете внимание на флага. Той е монтиран на " Г " образна рамка за да стои изпънат, ако е само с вертикален прът ще увисне на долу и ще издаде ,че е на земята. Простооооо....----------Малии , *** си умен :)
174
2
 
2
 
! Отговори
до Биби преди 8 години
Ей радиация та радиация.... абе хора знаете ли че единствения оцелял след две атомни бомби в Хирошима и после отишъл на "сигурно" в Нагазаки живя до 2010та ? Ми радиацията влияе различно на различните хора....
173
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 254Спорите за глупости има доказани факти и не доказани факти които противоречат с един много опасен ФАКТ - РАДИАЦИЯДоказани факти-Аполо е летял и кацал на луната, предавал е данни и кацащите модули и роверите са там и се виждат както се виждат следите на роверите от последните 3 мисии-НЕ СЕ ВИЖДАТ СТЪПКИ-АПОЛО има от НЕАДЕКВАТНА ДО НИКАКВА РАДИАЦИОННА ЗАЩИТА-Половината снимки са правени с нормални фотоапарати което е БЕЗУМИЕ. Фото лента + радиация = осветяване на лентата...
172
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обърнете внимание на флага. Той е монтиран на " Г " образна рамка за да стои изпънат, ако е само с вертикален прът ще увисне на долу и ще издаде ,че е на земята. Простооооо....
171
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изключително качествена фалшификация за своето време. Остава само да се докаже, че някой Марсианец сътрудник на НАСА е снимал космонавтите как ходят по Луната. Как при онези стари технологии са кацнали на Луната и са се върнали а при днешните не могат да отидат само до там ?. *** въпрос с много *** отговор........
170
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До истинатаТвойта истина са празни приказки без покритие, а само злоба не е достатъчна да убедиш хората.Когато Руснаците пратиха човек във космоса краварите още си пасяха кравите и чакаха Германците да им разработват НАСА, прочети и научи преди да се излагаш с твойто невежество. Има и филм на FOX "Did We Land on the Moon" ако разбираш английски гледай го и пресметни фактите а не само глупости да пишеш.
169
16
 
5
 
! Отговори
истината преди 8 години
Американците бяха на Луната много пъти, след 20 години и китайците ще стъпят там, а мужиците - никога!
168
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименГрешка на клавиатурата не клоните а клоуните на света
167
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Старата песен на нов глас, абе ей руски звездички, опитвам се да бъда културен, вие сте клоните на света бе ? НаСрахtе с насесесера ви, в Афганистан ви биха моджехидините с чехли на крака, гради те БРИКС последните 40 години, нищо не излезе и с Евразийския съюз а Новорусия е без ток и подслон за хората, осрахte се с всички, Украйна, Турция даже и мъничката черна гора но пак старата песен на нов глас за луната....
166
7
 
8
 
! Отговори
Аман преди 8 години
Отново гламава претоплена стара манджа. Е тези филми да не са правени само от Кубрик ?Е той умрял, ама нямяли някой жив да каже "аз бях" ?И още нещо. НАСА публикува тази година 10000 снимки от мисиите на АПОЛО. Всички които се съмняват да ги разгледат и тогава да пишат глупости.
165
4
 
10
 
! Отговори
тодоров преди 8 години
Който познава личността и творчеството на Стенли Кубрик, един от най-големите режисьори в света, знае, че тази "новина" е измислица и пълна идиотия! Разбираемо родните медии, които я преписаха от някакъв сайт какви са!
164
4
 
6
 
! Отговори
тодоров преди 8 години
Който познава личността и творчеството на Стенли Кубрик, един от най-големите режисьори в света, знае, че тази "новина" е измислица и пълна идиотия! Разбираемо родните медии, които я преписаха от някакъв сайт какви са!
163
2
 
7
 
! Отговори
4 преди 8 години
То по некое време ще се разбере.Нали скоро пак ще се ходи до там.Ако няма стъпки американците ще го ядат немиен.
162
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 218 А бе знайко , ако хамериканците имат доказателства ,че полета на Юрий Гагарин е измислен нали щяха досега да са ги унищожили с доказателства, ама нямат. А какво се намира и живее на луната ще го разберем много скоро колкото и да ни е неприатно.
161
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да разлаем кучетата в оригинал, а?
160
8
 
10
 
! Отговори
sostin преди 8 години
Кво кацане бе, то и Луната е измама на янките, спец вфект на Спилбърг......хахаха, *** ме кефи как некви люде тука обясняват, знаят гравитации, левитации, п.тки лелини, нема таа онааа. Само незнам що Руснаците не го твърдят тва официално? Не вервам да не са ги следили кой къде е у космосо а вие кво ше кажете другарите разбирачи?