Венецуела ще пести ток. С 4-дневна работна седмица

Президентът обяви план за справяне с енергийната криза
7 апр 2016 17:11,
15
Венецуела ще пести ток. С 4-дневна работна седмица
Снимка: архив Reuters

Президентът на Венецуела Николас Мадуро нареди всички петъци в страната да бъдат неработни дни за идните два месеца. С тази необикновена наредба страната се опитва да спести... ток. Оказва се, че в една от най-големите износителки на петрол, токът е в недостиг, съобщава Ройтерс.  

"Ще имаме дълги уикенди", обяви Мадуро по време на пространна реч пред националната телевизия. В нея той обяви 60-дневен план за справяне с недостига на електричество.

Силно засушаване, комбинирано с недостатъчно инвестиции в инфраструктурата на енергоприносителите докараха южноамериканската държава в това положение. В момента 60% от електричеството във Венецуела се осигурява от ВЕЦ-ове.

Опозицията във Венецуела се обяви против въвеждането на 4-дневна работна седмица и я обяви за безразсъдна. Според опозицията това ще вкара страната в рецесия, недостиг на ххрана, лекарства и трицифрена инфлация.

"За Mадуро явно най-добрият начин за решаване на тази криза е да намали производителността на страната", заяви съветникът от Каракас Хесус Армас. "Почивните петъци не са нищо повече от безплатен хляб и цирк", добави той.

В социалните мрежи темата не остана без коментар.  "Вие сигурно се шегувате???", пише един потребител в Twitter. Други път се дивяха как ли крайната мярка ще се отрази на училища, бюрократични процедури и супермаркети.

60-дневният план за справяне с енергийната криза беше обявен от Мадуро по време на телевизионна програма, изпълнена с музика, танци и гигантски снимки на бившия лидер на страната - Уго Чавес.

"Мисля, че можем да преодолеем тази ситуация, без да увеличим данъците и да въвеждаме режим", отсече Мадуро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Санчо преди 8 години
От много работа не се става богат,а гърбат.Не го ли разбрахте???
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"Демокрациите са робовладелски строеве по своята природа"Браво бе, момче! Кой каза, че нямаме интелектуален елит? Я вижте какви титани на мисълта се изявяват по форумите.Ти къде и колко си учил, бе, на мама сладкото?
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ще имаме дълги уикенди", обяви Мадуро...Щом въвеждат режим на тока, значи са на път да построят окончателно комунизма.
11
1
 
11
 
! Отговори
ined преди 8 години
Чавес ги съветваше да се къпят само веднъж седмично, че да се пести вода. Мадуро отписа един работен ден, че да пести ток.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако комунисти-социалисти управляват пустинята , след няколко месеца ще свърши пясъка . Венецуела е пример за тяхната простотия и неграмотност .
9
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Който не дава нефта,златото и природните си ресурси на безценица на "най-развития модерен колониалист-"износител с военна агресия на демокрация САЩ"",му набиват "демократични санкции" и му спират тока "най-демократично" щото не дава сичкото ресурс на "режима във вашингтон=каубойските корпорации"."
8
3
 
13
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Мадуро продължава евтиния популизъм на Чавес - огромни непроизводителни държавни разходи при липса на инвестиции в инфраструктурата, поддържане на цени под себестойността на стоките и раздути доходи много над съответстващото на производителността ниво. С тази политика Венецуела уверено върви към банкрут.
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тъпотии от ройтерс, какво да се очаква
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И НОРВЕГИЯ ЩЕ СЪКРАЩАНА РАБОТНАТА СЕДМИЦА
5
3
 
7
 
! Отговори
предвиждане преди 8 години
Очаквам да започнат безплатно раздаване на стрихнин. Така комунистическото правителство ще отчете тотален спад на безработицата и повишаване доходите на глава от населението, както и преборване на стоковия недостиг !
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки да си живее както намери за добре стига да не пречи на останалите - ужким демократично право, което демократите прилагат единствено спрямо себе си, но не го признават спрямо тези, които считат за по-нисши. Демокрациите са робовладелски строеве по своята природа.
3
1
 
16
 
! Отговори
Ханс преди 8 години
Не е талант, а комунизъм. Плюс факта, че там индианците отдавна са претопили белите....
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През страната ти да минава една от най-пълноводните реки на света и да и докараш воден режим, е това ако не е талант!
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ехаааа! Тия построиха социализЪма! :)) Жалко, че не е жив Уго! Много щеше да е горд!