Откриха тленните останки на 21 съветски войници в Германия

Намерени са в град Зеелов при строеж на велоалея
8 май 2017 21:40, Анисия Иванова
117
Откриха тленните останки на 21 съветски войници в Германия
Снимка: Reuters

Седемдесет и две години след края на Втората световна война строителна бригада намери в Източна Германия тленните останки на най-малко 21 войници от съветската Червена армия, предаде Асошиейтед прес.

Останките са намерени в град Зеелов, на 70 км източно от Берлин, по време на строеж на велоалея.
Йоахим Козловски от благотворителната организация "Фолксбунд", която се грижи за военни гробове, заяви за ДПА, че вероятно има още останки на същото място.

Експерти ще се опитат да идентифицират войниците. Според Козловски те вероятно са били убити в последните дни на Втората световна война, в последните сражения за Берлин между Съветския съюз и нацистка Германия, пише БТА.

В района на Зеелов са загинали общо около 33 000 съветски и полски войници и около 12 000 войници от Вермахта, отбелязва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До ПРОСТО ЧОВЕК 109 Единствения смислен коментар.Браво! Между фашизма и комунизма няма никаква разлика. И двете идеологии са човеконенавистнически.За тях хората са стадо което трябва да се контролира с насилие.Убииството на милиони е без значение за "великата идея".
90
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Сотношение 3 към 1.
89
1
 
0
 
! Отговори
До Правда преди 6 години
А ти руския вестник Правда ли си ?За теб само *** на коментарите.
88
0
 
3
 
! Отговори
???????????????????? преди 6 години
отбелязва АП , пише БТА , предаде Асошиейтед прес.
87
2
 
4
 
! Отговори
Правда преди 6 години
"Днес.бг", защо е изтрит коментарът ми с номер 99?Вие демократичен сайт ли сте?
86
4
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 103 преди 6 години
Никой не оспорва и принос за Германия от окупирана Европа, но от него само нефтените полета на Румъния са от особено значение. Нали когато на 26.06.1940 год. Сталин окупира съседна Бесарабия, Хитлер е разбрал смъртната опасност за Германия от тайния замисъл на руснаците да го лишат от единствените възможни доставки на нефт за Германия. И тогава заповядва разработванета на операция "Барбароса", просто е нямал избор!
85
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 104Сериозно.... чушки, домати, *** кожи... А пристанища, инфраструктура, жп-гари, корабите и влаковете, превозващи товари, тежката промишленост... Абе ти май за нищо ги нямаш тези опростени 75 млрд.?! Я вземи се пообразовай малко пък и колко "разрушена" да е била Европа?!
84
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПравдаЦялата тази помощ е платена на хамериканците, мозък... и то в злато! За разлика от опростения на Германия заем към България, която икономика е работила за Вермахта през периода 41-44 г.! Трябва да си много ограничен за да разглеждаш толкова едностранно нещата - явно за теб Вермахта не е получавал помощ от никой - така ли?!? Цяла Европа, вкл. концлагерите са работили за източния фронт, мозък...
83
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 100Ако помоща от САЩ с подводници и други непреки пътища към СССР е била 10-30% и то при обръщане на хода на войната, то какво да кажам за 100%-та помощ от цяла окупирана Европа по същото време за Вермахта?! Цялата икономика на Европа, вкл. на бедна България е работила за нацистите! По приблизителни данни 75 млрд. тогавашни лева е бил отчетения заем само от България за Германия, който е бил опростен на парижката конференция след войната! Образовай се повече преди да плещиш!
82
1
 
1
 
! Отговори
Правда преди 6 години
Коментар 99 е отговор на коментар 97 Анонимен!
81
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До невежите!От 82Чел съм повече от цялата путлерастка *** пилеща тук, безродни и зомбирани русифиле. И мога да ти кажа, че по-безмозъчни от путинистите-русифили няма никъде по-света.
80
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 83Каква "помощ" за СССР по време на войната бе, "мозък"?! Цяла Европа с изкл. на острова по това време е била под нацистки ботуш и цялата икономика на Европа от прасетата на Дания до инфраструктурата на България е била впрегната да работии за нацистите, вкл. с войски от Италия, Унгария, Румъния, Финландия, Прибалтика и др. Знаеш ли колко милиарда са опростените заеми за Германия от България по това време!? Нищо не знаеш, а плещиш глупости! Помощ от САЩ.... не повече от 10%...
79
3
 
2
 
! Отговори
do 95 преди 6 години
ти сириозно си се притеснил от русофобство заразен я вземи и прочети
78
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Русия трябва да празнуват ден на СРАМА днес. Да не забравяме кой нападна - Полша , Финландия и прибалтийските страни без причина и незаконно? АгресорА Сталин изби милиони християни и над 20 милиона млади руснаци .
77
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в Германия днес празнуват арабската пролет! Молят се да дойдат руснаците отново, да ги освободят от еврогейството
76
1
 
2
 
! Отговори
???????????????????? преди 6 години
отбелязва АП , пише БТА , предаде Асошиейтед прес.
75
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То ти стига един Достоевски. Или Толстой. Всяка втора страница казаците ходят в кръчмата, половината герои са я алкохолици, я някакви тотално изкривени типажи.Или Гогол. "Ревизор" е велика книга, просто сърцевината на руската душа - коленопреклонство, дребнавост, угодничество пред властта, плюшкинство (неслучайно е станало нарицателно).И аз казвам - четете, та да разберете за какво иде реч.
74
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четете руска литература от преди 1917 и тотално ще се отвратите от руснаците!Имали са велики писатели, описващи нищетата на руските хора, пиянството и злобата.След 1917 г СССР не е произвел нищо добро, затова сега опитват да го забравят и почват да величаят царизма.Затова сега Русия се рекламира само с постигнатото до 1917 г.
73
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз смятам, че човек трябва да чете руска литература. Повечко. За да разбере какво всъщност е руснакът и че никога не трябва да прилича на него.
72
10
 
13
 
! Отговори
До невежите! преди 6 години
80, 82,84 и други невежи и изпълнени с безумна любов към новия голям брат и омраза към всичко що е руско...Четете, четете, четете! Може би ще запълните поне малко безмозъчните си глави!