Бум на новите случаи в Турция, затягат ограниченията

Остава вечерният час, ресторантите доставят храна за вкъщи
Обновена: 30 мар 2021 10:52 | 30 мар 2021 10:52, Елка Василева
10
Бум на новите случаи в Турция, затягат ограниченията
Снимка: архив, БГНЕС

Турция затяга COVID ограниченията pаради бум на новите случаи. Забраняват се събиранията за общите хранения по време на свещения месец Рамазан, както беше и миналата година. Това означава, че масовите събирания в шатри и на други места за сахур (храненето преди зазоряване) и ифтар (храненето след мръкване), няма да бъдат позволени.

Ще се налагат уикенд локдауни по време на Рамазана в червените зони, където от 1 март има само неделни локдауни, предаде БНР.

Още по темата

Остава в сила и вечерният час всеки ден от 21 ч. до 05 ч.  Ресторантите ще доставят само храна за вкъщи или ще продават само храна за дома.

Турция започна да съобщава за по около 30 000 нови случая на зараза всеки ден. Общият брой на случаите превиши 3,2 милиона от началото на пандемията, а жертвите са вече над 31 000.

58 от 81-те окръга на страната сега са обявени за високо рискова или червена зона, в това число и Истанбул и Анкара. Около 80 процента от 84-милионното население на Турция живее в тези райони.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук хем няма ваксини хем има бум и ще отпущат мерките а тулумба нали е приятел с Ердоган да гледа от него не от Винету щот там епидемия няма
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво ни интересува това нас НОРМАЛНИТЕ ХОРА???
8
1
 
2
 
! Отговори
Менто преди 3 години
Ам - гъл още не се ли е изходил по въпроса??? Или пак се е запекъл заваллъ!!! Ех как му липсват клизмите на стария гюлен ага мамула.!.
7
6
 
5
 
! Отговори
4 до 5 преди 3 години
Живея, но не знам дали не е за съжаление. Защото се ваксинирах, с надеждата скоро да живея нормално. Но поради обективни факти като, че голяма част от народонаселението вярва в световната конспирация и, че ръцете позеленяват след иглата, няма да мога да заживея скоро постарому. Надявам се ме разбра. Вместо да живеем като в Израел, ще живеем като в Индонезия.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ашколсун!
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4, ти не живееш ли в България? Защо се обръщаш към останалите българи с израза: "вие ще стоите още 2-3 години затворени". Сякаш не живееш тук, и това, което се случва в България не те засяга.
4
12
 
4
 
! Отговори
До 555 преди 3 години
В Турция не е масово. Виж в Израел, всичко е пуснато. После се чуди защо стоиш още затворен. Ще стоите още 2-3 години, защото толкова ви е акъла. Като след война - умните държави се окупитват най-бързо, простите най-бавно или никога.
3
1
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До 555: Колко да е масово .... 10-15% ... Масово е в Израел,ОАЕ,УК,САЩ. Виж там графиките как са :)
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
555Изглежда ваксинацията утежни обстановката. Само се чудя как ще им забранят да се кланят по джамиите, това им е като дишане на въздух.
1
4
 
13
 
! Отговори
555 преди 3 години
Добре де, нали там масово ваксинираха. Да не стане така, че ваксините да не помагат, а да утежнят положението.