Проруски кмет на украински град ранен при взрив

Пострадали са и двама негови бодигардове
22 май 2022 16:16, Александър Попов
55
Проруски кмет на украински град ранен при взрив

Назначен от Русия кмет на окупирания украински град Енергодар и двама негови бодигардове бяха ранени при експлозия днес, предаде ТАСС, като се позова на представител на местната полиция.

Самоделно взривно устройство е било заложено в електрическото табло на входа на сградата, където живее Андрей Шевчик. От украинска страна неведнъж са били отправяни заплахи срещу 48-годишния кмет на Енергодар, град в южната украинска Запорожка област.

Украинската агенция УНИАН съобщи, че "колаборационистът" е станал мишена на атака, извършена от "партизани". Тримата ранени - "кметът" на Енергодар и двама негови бодигардове - са настанени в болница "с наранявания с различна степен на тежест".

Преди руската инвазия Шевчик е бил депутат в украинския парламент от проруската партия "Опозиционна платформа - за живота", отбелязва УНИАН.

Край град Енергодар се намира Запорожката АЕЦ - най-голямата атомна електроцентрала. Тя също е под контрола на руските сили./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Веско преди 1 година
До Анонимен 31 . . . . . И що така с езика на омразата? До миналата година беше само цветя и рози из Украйната, така ли?
41
0
 
0
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Кметът се избира от хората. Това е чиновник на окупационната администрация и не трябва да се нарича кмет.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сатана ти какво против имаш тези хора. Дори се кефиш че са убити. Все едно че си против героите от Априлското въстание и се кефиш че Бенковски и Волов са загинали или си към предателите на Левски и Ботев.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сатана ти какво против имаш тези хора. Дори се кефиш че са убити. Все едно че си против героите от Априлското въстание и се кефиш че Бенковски и Волов са загинали или си към представителите на Левски и Ботев. Що за хора са предателите.
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом правят това не са хора. Можеха да пострадат обикновени жители на сградата. Но и кмета няма вина. Нападателите са терористи едно към едно. Това е тероризъм.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофобите след като им подадат пръст захапват всичко каквото могат. Но да не се задавят. Целия западен елит ходи със супер яка многочислена охрана те за двама бодигарда на въпрос го правят. Двуличие и низост.
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партизанска/ гражданска война но в 21век никой не е анонимен. Този човек няма вина. Всеки има право на политическа позиция. Демократично ли е да забраняваш партии и да убиваш депутати от опозицията. Прилича на български екшън.
35
2
 
6
 
! Отговори
Моторола преди 1 година
Да говорите за украинският окупиран Енергодар е същото като да говорите за югославският окупиран град Сплит, и двете са бивши. Бивша Югославия и бивша Украйна.
34
5
 
7
 
! Отговори
Гиви преди 1 година
Щом почнахте и украински "агенции" да цитирате, значи ударихте дъното. Когато украински източник ви пожелае добър ден погледнете дали не се е скрило слънцето.
33
4
 
9
 
! Отговори
555 преди 1 година
Интересно защо на един "асвабадител" му трябват бодигардове.
32
8
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Украинците съм ги признал. Щом очистиха Гиви, Моророла и Захарченко, значи са добри. Иначе са съвсем прави - за колаборационизъм с окупатора, се полага смърт.
31
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пия за това. Един рушляк по-малко.
30
11
 
8
 
! Отговори
Нищо преди 1 година
Ще има още известно време руснаците да унищожават проамериканските терористи от групировката УДИЛ (Украйнска Държава в Иловайск и Лисичанк), но нищо, ще се справят. После малко дресировка, като на чеченците, и укрите ще бъдат излекувани от бендерофашизма и ще станат верни руски пехотинци!
29
9
 
13
 
! Отговори
Руски Дъртак преди 1 година
Щом живееш във Украйна редно е да спазват Украинско законодателство това че са руско ,Или българо говорящи (въпреки че много малък процент говорят БГ ) не ги прави по различни от останалите общности като унгарци .румънци. поляци и тнт те са длъжни да спазват украинското законодателство Всяка една държава във света е съставена от различни общности ТОЧКА
28
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е назначен за кмет от окупаторите. Движи се с бодигардове. Каква гуша е отпрал , все едно е пълна с рубли и петрол.
27
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е бил кмет. Проумейте го. Това е било мутра поставена от руССки мутри. При което, една руска мутра е приела своя естествен край. Няма кой знае каква драма.
26
8
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Бой по руските фашисти.
25
3
 
8
 
! Отговори
А колко проруски преди 1 година
кметове бяха хладнокръвно избити. За това дори дума не се е чула.
24
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е пътник.Украинците ще ги намират всички 1 по 1.Ще преследват и извън Украйна всички подкрепили рашистите.Създават мощна система за проследяване.
23
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На този физиономията подсказва всичко!