В края на юли пътуваме по магистрала до "Петолъчката"

Преасфалтирането на некачествената част от Лот 3 се забавя с 15 дни
104
В края на юли пътуваме по магистрала до "Петолъчката"
В края на юли ще се пътува по магистрала от София до "Петолъчката". Снимка: Булфото

В края на юли ще може спокойно да се стига от София до пътен възел "Петолъчката" по магистрала "Тракия", съобщи шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

Довършителните работи по Лот 2 и Лот 3 ще станат едновременно, уточни той.

Срокът за окончателното завършване на Лот 4 и свързването му с готовата част от автомагистралата край Карнобат е в началото на 2013 година.

"Той ще бъде спазен, въпреки неблагоприятните климатични условия като проливните дъждове в началото на месеца и инцидента край "Петолъчката", зарече се Лазаров.

Той инспектира днес строежа на Лот 3 край Ямбол и констатира, че продължават пробите на материалите, използвани при строителството му.

"Всеки ден от лабораторията на АПИ проверяват битума", заяви Лазар Лазаров и допълни: "Вече се спазват всички пропорции в рецептата за приготвяне на асфалт от подизпълнителя и това се следи ежедневно от лабораторията на централния институт по пътни технологии. Сега битумът, който постъпва в базите за производство на асфалт, и сместа за износващия пласт, отговарят на техническата спецификация".

Dnes.bg припомня, че 15 километра от Лот 3 трябва да бъдат преасфалтирани, заради използването на некачествен асфалт.  Той бе положен от гръцката фирма "Актор", която се оправда с подизпълнител и пое задачата да смени асфалта в този участък.

Още по темата

"Към момента все още не е възстановен нито един километър. Фрезоването е много бавен процес", каза инж. Лазаров, който провери работата на машината, която фрезова настилката.

"В момента са на около 9 – 10 км от общата дължина, остават им още пет километра и то – не по цялата ширина. Работят с няколко фрези, но става много бавно. Може би заради това ще има известно забавяне. Компромис с качеството няма да правим", отечете шефът на АПИ.

По негови изчисление досега забавянето на срока за пускане на Лот 3 е с около 15 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
1
 
! Отговори
BG преди 11 години
На много бсп-ари инфаркта не им мърда. Знаят, че масово пътувайки по новите магистрали, хората, осъзнавайки важността и удобството им, ще се запитат - а преди ББ защо не се заби и 1 пирон в държавата и за какво са отивали държавните пари? Защо на ББ Европа дава все повече евро пари, а на комунистите-*** на дпс не даваха и 1 стотинка?
70
2
 
2
 
! Отговори
Еlektra преди 11 години
Хубаво ,ще пътуваме ,но с какво? Заплати ниски ,като в третия свят, но ценитеееее като европейските. Бойко , ти продължавай да строиш , но помислил ли си дали ще останат хора при този геноцит . Май само мутрите ,корумпираните и крадливи управници ще пътуват. Що се чудя.Всичко се прави за тях. Единственият път за милионите хора остава този до парка на покойниците.
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що ни занимават с тия магистрали- сигурно защото в момента си гласуват държавен заем, с който догодина ще си купят отново изборите, а ние и внуците ни ще връщаме
68
1
 
1
 
! Отговори
ени преди 11 години
По- лесно се събира парсата от 5- 10 фирми отколкото от 1000. Затова се пъне да строи нещо , което 90% от българите вече няма да използват.В държава , в която половината от работещите хора са охранители, военни, полицаи,държавна администрация - тоест не произвеждат нищо,да даваш работа само на 5 приближени фирми -това е тъпо и ГНИЛО!
67
0
 
0
 
! Отговори
Не военен преди 11 години
36 , аз пък казвам ,Министерството на военната търговия да се предаде на частна фирма и като бонус, министър безхаберов Аню ,да им се подари ! Вземайте си го ,фирмаджии , да ви е жив и здрав!
66
0
 
0
 
! Отговори
monkata преди 11 години
Хотела предлага стаи за туристи и стаи за персонал. Стаите разполагат с телевизор,хладилник, самостоятелен санитарен възел. Хотелският комплекс разполага със собствен паркинг, баскетболно, волейболно и футболно игрище , външно барбекю и просторен детски кът. Разположен е на сто метра от известния плаж Атлиман, сред богатата горска растителност на Странджа. Стаите разполагат с две ,три и четири легла. Цена на легло от 8.00лв. и 10.00лв., в зависимост от оборудването. Апартаментите имат две спални и хол, баня с вана, с общо 6 легла. За групи с предварителна заявка се предвижда отстъпка.има и апартамент"
65
5
 
2
 
! Отговори
ожаа преди 11 години
Цял народ мизерува заради фантасмагоричните магистрали на Боко.Тая магистрала няма да я бъде
64
0
 
0
 
! Отговори
КК преди 11 години
с това темпо на случая с взрива край Лозенец,наверно от магистралата ще си хванем Балкана по маршрут-Зимница-Драгоданово Трапоклово Седларово-Сунгурларе Карнобат и моренцето ефна 50 км още.Станах шумкарин да минавам по тези китни селца вече 3 ден заради накадърните и непоемащи отговорност хорица с пагони.Отцепили всичко сякаш е атомен взрив.Та къде са братята ви- хамериканци от базата в Ново село да ви дадат акъл?
63
0
 
5
 
! Отговори
Демон преди 11 години
Сега Боко ще си ходи по магистрала до петолъчката, а след три месеца ще стигне и до сърпа и ***. Зимата ще пее "Ние сме на всеки километър", а лятото ще пеят за него "заупокойна молитва!!!
62
0
 
5
 
! Отговори
Демон преди 11 години
Прав е човека, в края на юли ще се возим по нея, но от началото на август пак ще сме по стария път, щото вече ще се е скапала!!!
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали са добри магистралите от пепел и сгур?
60
1
 
12
 
! Отговори
krasos преди 11 години
А не беше ли обещано от Него ,че това лято ще ходим на море до Бургас по магистрала "ТРАКИЯ" Само кьорфишеци...
59
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Без излишни коментари.Наистина си заслужаваме съдбата като народ.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще, ще, ще....ще видим. Отдавна на вЕрваме!
57
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До сега си мислех че няма да съм жив да видя една магистрала завършена в България от край до край. Тая от София за Бургас я почна бай Тошо преди 40 години. Но благодарение на бат Бойко сега има надежда. Браво Бойко ти си пъч. Каквито и глупости да редят комунистите пак ще гласувам за тебе сами заради магистралите. Най сетне някой да се хване с хъс и да завърши нещо в тая държава от край до край.
56
1
 
5
 
! Отговори
X преди 11 години
SELA4ENITE 6TE PATUVAT PO MAGISTRALA hhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чакай ,че ми паднаха копчетата на лаптопа от страх.16 навършени имаш ли?????
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
mnooooooooooooooooo qko , balo si maaaaaaaaaaaaaaaata
53
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
У раааааааа другари - до края на юни ще карам по магистрала ЧАК до Петолъчката !!!!!Сега пред мене стои лекичката задачка - до края на юни да намеря парички, с които да стигна до Петолъчката ................Ама то - нищо работа - няма да ям - и готово -Ура, Бойко - ура !
52
2
 
2
 
! Отговори
okoboko преди 11 години
Браааааааво Бойко!!! Оле, оле оле!!!! Брааааааво Бойко!!! Оле, оле оле!!!! Брааааааааааааво Бойко!!! Оле, оле оле!!!! Оле, оле оле!!!! Оле, оле оле!!!!Оле, оле оле!!!!