Проф. Ангелов: Случаите на вируса растат заради подценени мерки

Увеличават цените на клиничните пътеки с 10% средно
76
Проф. Ангелов: Случаите на вируса растат заради подценени мерки
Снимка: БГНЕС

Нарастването на случаите на вируса у нас е резултат от подценяване на противоепидемичните мерки, смята министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Той отбеляза пред БНР, че в Европа сме сред водещите страни по брой заболели на 100 000 души население.

По думите му контролът върху инфекцията е успешен, тъй като има достатъчен брой болнични легла, реанимационни легла, достатъчно количество лични предпазни средства.

Още по темата
"Разработили сме план, който ще представим на Министерския съвет през следващата седмица. В плана е описано всичко, направено до момента. Разписали сме ясни критерии, когато достигнем определен брой колко легла отваряме, знаем колко апаратура имаме… По европроект предстои да закупим апарати, които ще раздадем на общинските болници. Постепенно подготвяме системата си, в случай че се появи по-голям натиск", изтъкна той.

Проф. Ангелов подчерта, че "най-трудно е намирането на пресечна точка на всички интереси, защото има здравна, социална, икономическа, дори политическа гледна точка по отношение на коронавируса".

Средното увеличаване на клиничните пътеки ще бъде с около 10% от 1-ви август.

За всички на първа линия допълнителните пари са осигурени до края на годината, като общата сума е 107 млн. лева, а списъците се подават от директорите на лечебните заведения и от директорите на структури.

Проф. Ангелов изрази надежда, че до края на годината ще бъдат готови електронната рецепта и електронните направления. Другата седмица предстои среща между екип на министерството и Информационно обслужване, на която ще се представят всички функционалности на системата. Ако заработи тази система, ще можем да получаваме информацията в реално време, обясни той.

Здравният министър увери, че във водите на река Марица в Хасковско няма никакво замърсяване, че положението е контролирано и се очаква до края на деня да бъде възстановено водоподаването до всички засегнати населени места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало, професорчето? Къде са чувалите за трупове? То трупове няма де, ама поне чували намери ли?
59
0
 
3
 
! Отговори
хах преди 3 години
А твоите случаи на ***-де-ра-слък с карамазов растат ли в следствие на подценяване на мерките??? А що се отнася до ковид - случаите намалят както виждаме всички ама ти не виждаш по-далече от *** пред очите ти
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професоре, случаите растат главно заради повечето тестове, най-вече. Тези които тръбят непрекъснато за тоя вирус, съм сигурен че някой им нарежда отнякъде да го правят и/или им се плаща за това.
57
0
 
7
 
! Отговори
Психиатър преди 3 години
В Международната класация на болестите,хомосексуализмът е заболяване а именно: Разстройство на влеченията!!
56
2
 
5
 
! Отговори
Сексолог преди 3 години
Коцетов да каже коцкар ли е или " мека китка"??!!
55
4
 
8
 
! Отговори
Любознателен преди 3 години
Я да каже Коцето Слагача за семейството си!! Съпруга?? Деца?? !Няма никаква информация и за сексуалната му ориентация?! А ако не е нормална,този човек е болен? Болен Министър?? Възмутително!!!
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мангъра гори лесноБожа работа е кой е суха съчка и гори.
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 56600 човека болни по 1200лв. бах тая здравна каса щом от 720 бона закъсва.За сравнение - Ежедневно се правят 4000 теста по 120лева = 480 бона за тестове ( повечето хората ги плащат )
52
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро здравната каса няма да има пари,за лекарства и ,за да лекува хората страдащи от различни болести,защото всичко ще отива за короната.
51
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ШМАТКАХа-ха-ха... Според теб милиардерите искат да станат по-богати... Наистина си шмaткa.
50
10
 
14
 
! Отговори
ШМАТКА преди 3 години
До Анонимен 50 Питаш тоя мазник какво е направил? Ами едно голямо НИЩО,защото този вирус е оправдание за поредната предизвикана криза на капитала по света да се обогати още повече на гърба на бедните ! Действително има такъв вирус но той е далеч по0безобиден от други грипни вируси ,които вилнеят в други сезони, но трябваше нещо да рестартира пазарните стихийни икономики на запада ,за да си осигурят още колосални печалби.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май се правим на интересни)министри!
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коцето Близача се показа да се изкаже. До ония ден не знаеше как да си отвори електронната поща(питайте АйТи-джиите на Александровска, да слушате смешки), днес ни говори за електронни услуги в здравеопазването...
47
2
 
6
 
! Отговори
Мангъра гори лесно преди 3 години
И той е суха съчка;)
46
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами 6 месеца мерки, на хората им писна.То не бяха заплахи, забрани, глоби така не става, трябва и акъл.Доктори, професори Вие какво направихте по въпроса с корона вируса?
45
3
 
9
 
! Отговори
Кадровик преди 3 години
Вижте " министрите" на здравеопазването на Боко Чекмеджето!! Първият -далавераджия с ваксини!! Вторият- далавераджия с имоти!! Третият/ Москов/,също далавераджия с ваксини!! Четвъртият- пенсионер-счетоводител!! Петият- акостирал на левия бряг ***...раст!! Ха ха ха ха!!
44
6
 
10
 
! Отговори
Аман от мисирки! преди 3 години
АЗ МАСКА НЕ СИ СЛАГАМАко министърът не желае да проумее това, да си подава оставката!
43
1
 
8
 
! Отговори
Скрий се бе преди 3 години
Боеко вече не дава пари за знахари мошенници!
42
1
 
16
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Какви са тия противоепидемични мерки, че да са и подценявани?
41
12
 
4
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
Айде в палатката на Радев, той да ви лекува

Спонсорирани публикации