Въвеждат специален стикер за транспортните средства за превоз на храни

Целта е това да не става в превозни средства със съмнителна хигиена
12 яну 2021 08:44, Елка Василева
11
Въвеждат специален стикер за транспортните средства за превоз на храни
Снимка: babh.government.bg

Транспортните средства, с които се превозват храни, задължително ще бъдат маркирани със специален стикер. Целта е Агенцията по храните да има възможност да проследява и контролира транспортирането на хранителни продукти.

Правилата, по които агенцията ще издава стикерите, са регламентирани в наредба, публикувана за обществено обсъждане, предаде БНР.

Стикерът ще се издава от съответната областна дирекция на агенцията и ще съдържа задължително текст "Транспортно средство за храни", логото на агенцията, регистрационен номер и букви "Ж" или "Х".

Стикерите ще губят валидността си при промяна на собствеността на превозното средство и при заличаване на регистрацията му, пише още в проектонаредбата.

Целта е да се сложи край на превозването на храни в неидентифицирани коли, бусове и камиони със съмнителна хигиена.

Търговците ще плащат такса за задължителните стикери, но тя още не е определена. За изработването на стикерите Агенцията по храните ще възложи обществена поръчка, чиято прогнозна стойност е 75 хиляди лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не вземат да свършат някаква работа тия *** вместо да се занимават с глупости? Нещо по въпроса за 30, 40г. меса които се внасят няма ли да кажат и тн. и тн.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парицките на Баце свършиха, требват още така, че нови стикаре ще има на куп, за колите с храните, за останалите също - замърсевали въздуха пък изсекоха и изнесоха горите. По един стикер на челото на всеки остава да сложат за да се знае вече кой кой е.
9
1
 
12
 
! Отговори
е преди 3 години
Става въпрос за едни пари, нали?
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива наредби и наредбички измислиха,че който се хване да прави частен бизнес е изгорял още преди да стартира!Интересно ми е ако емигрират още 2 милиона и няма кой да купува,няма кой да продава и на кого как ще се храни администрацията?Някои от тях си мислят,че бизнеса е като през 90-те и каквото и да изкараш на пазара се пълниш с пари.Хахахахах!
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Мутристан да се въвеждат нови наредби е въпрос на гордост за калинките в администрацията!Всичко се прави за глоби и събиране на пари,част от които отиват в чекмеджето!Въпросът е освен веригите дали ще останат други за да има кого да глобяват и да им плащат за стикер?!
6
1
 
11
 
! Отговори
Хм !? преди 3 години
Тъпите разпоредби властват там, където няма икономика.. Както всичко през последните 11 години...
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на шофьора гащите ще проверяват ли дали са чисти?Хахахах!Смешници!!!!
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Специални стикерои, а бок-луците на щанда отново същите. Аре къш.
3
2
 
9
 
! Отговори
о, да ..! преди 3 години
Поредна синекурщина в Държавата.Нищо няма да се промени съгласно тази поредна Наредба. Напротив БАБХ ще има още едно поредно перо за ДМС (допълнително материално стимулиране) за една част от своите служителите.Аз пък не изпитвач нужда от рекламни материали на големите магазини; по този начин се оскъпяват продаваните неща ...А защо Държавата не неправи една редукция на чиновниците, на първо време поне с 40-45% ...Защо ..?Кому са нужни такъв голям държавен бездействащ апарат ..?Кому ..?
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И съответно парите дадени за стикер ще се вкарат в цената на храните и пак за сметка на хората!Герберска работа ей!!!
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни глупости, ако търговеца не си поддържа возилото чисто какво значение ще има стикера, явно става въпрос за пари които накрая пак потребителите ще платят.

Спонсорирани публикации