Борисов иска: Всеки желаещ да се ваксинира и поне по 10 хил. на ден

В "Пирогов" могат да отидат желаещите от 1-4 фаза през уикенда
Обновена: 19 фев 2021 14:06 | 19 фев 2021 13:28, Веселина Йорданова
213
Борисов иска: Всеки желаещ да се ваксинира и поне по 10 хил. на ден
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов иска всеки ден да бъдат ваксинирани минимум 10 000 души.

От днес в "Пирогов" са разкрити 5 ваксинационни пункта, където ще се поставят ваксини на "AstraZeneca", докладва проф. Асен Балтов.

Още по темата
Той уточни, че целта е да се даде тласък на процеса, като ще се ваксинират всички желаещи от 1-4 фаза в следващите три дни, тоест и уикенда.

На работно съвещание с Националния оперативен щаб Борисов разпореди да бъде осигурен "зелен коридор" за всички желаещи да се ваксинират.

Въпреки лекото покачване на броя заболели, мерките няма да се затягат, заяви премиерът и поиска бързо разплащане на парите за медиците на първа линия.

Всеки, който иска ваксина срещу коронавируса, да я получи при старта на 4-та фаза, каза премиерът, но според него и в момента, ако има желаещи, те трябва да бъдат ваксинирани и през почивните дни.

"Стоят, чакат да им дойде ред и гледат как другите се колебаят или не искат. Докато се колебаят, слагайте на тези, които желаят и така процентът ще ни скочи много и ще имаме още по-голям щит и няма да се налага допълнително затваряне или рестрикции, както в другите държави", подчерта той.

Борисов е категоричен и че не трябва да има нито един медик, пожелал да се имунизира, който да не е ваксиниран.

"Пускате "зелени коридори" така, както се разбрахме при всички големи болници, Ангелов, РЗИ-та - това е заповед, защото десетки, стотици милиони се раздадоха вече за хората на първа линия, които работят. Трябва да ни върнат затова, което обществото прави, за да могат събота и неделя да ваксинират. Това е дълг. Всеки един от вас от Ваксинационния щаб, плюс ти като министър, зам.-министри - единият във Варна, другият в Пловдив, третият в Бургас, Русе, Пловдивска област или където, също слабо ваксинират, Кунчев отива там, стои събота и неделя в РЗИ-то и наблюдаваме този процес“, заръча премиерът.

Борисов отбеляза и това, че медиците лекуват успешно болните с най-добрите лекарства в света.

25 400 от ваксинираните са с две дози, 90 000 имат само по една поставена, а само днес се очаква да бъдат ваксинирани около 10 000.

Над 57 000 дози от оксфордската ваксина пристигат до края на деня. Още утре те се разпределят към 28-те РЗИ-та в страната. Следващата седмица идват нови 180 000 дози, а през март - над половин милион, стана ясно на заседанието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
2
 
2
 
! Отговори
Подлоги герберски преди 3 години
Много ме триете....хайде на ваксините че да има по малко *** по света!!
181
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз предпочитам да вярвам на Путин, че не трябва да правя каквото България ми каже.
180
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
те тия на молба го обърнаха,ама хората не им вярват вече,било какво било...
179
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не мислите ли , че това е един мутрофашист, сър .....
178
5
 
14
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
А ние искаме да си в затвора!!!
177
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
във Варна няма ваксини..защо лъжете за коридори бе...за изборите ли лъжете..къде са ваксините?
176
1
 
8
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Аз пък рабрах,че на ваксинираните ще раздавате по 10.000 на ден!:)))
175
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ББ кога ще се ваксинира нали е в рисковата група.
174
12
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ фен преди 3 години
Борисов е премиера на България, преборил корона кризата и спасил България!!Колкото и да храчат Съветските *** на Радев, Боеисов ще остане в историята, като най-успешния премиер от 150 години до сега!!
173
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
във Варна ни коридори..ни ваксини..защо продадохте ваксините бе..че и лъжете за коридорите
172
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, хубава работа, ама българска. Днес пред Пирогов отивам и аз да се вакзинирам- никаква информация там на място няма какъв е процеса, къде отиваш да се запишеш, защото става със записване. Струпване на хора навсякъде, изобщо недомислено. На Информация вместо да ти дадат информация- махат с ръка и се оправяй по кабинетите.
171
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинацията е безплатна!!Когато ти дават нещо безплатно, знай размената монета си Ти самия.Еврейска поговорка
170
4
 
14
 
! Отговори
само да попитам преди 3 години
а каква е идеята ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ И ДА ХОДИМ С МАСКИ????докога ще ходим с тези маски???хората останаха без уши!!!та какъв е смисълът от ваксинация като пак навсякъде трябва да ходим с маски и дистанция!!!!няма никаква логика хората да са ваксинирани а да са с маски!!!то е смешна работа вече по търговските вериги ще влизат хората да пазаруват да си оставят парите и нагло ще им правят забележка за маска от персонала на тв фантастико ами тяхната скъпа и изтичаща стока...ще им падат оборотите!
169
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има много желаещи, но не за ваксина.Повечето хора желаят Мутрата да си ходи в Банкя и да си гледа внуците.
168
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хем иска по 10 000 ваксинирани на ден, хем е пожелание. Пък хем иска 10 000 на ден а в същото време е пожелание. Ама той обаче така иска! *** пък както ти си решиш!
167
1
 
8
 
! Отговори
Забравил е да каже преди 3 години
и да не ходят с мокри обувки по шахтите
166
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълен провал на ГЕРП във връзка с пандемията,с тоя темп на ваксинация - ще трябват поне 5 години, тоя няма да си помни и името
165
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 172Никой не може да си отиде заради друг.Щом организмът ти е слаб и си на 80 години, отиваш си заради себе си.
164
18
 
16
 
! Отговори
!: преди 3 години
Всеки от нас има възрастни роднини, хора със здравословни проблеми в семейството. Ако не ви е грижа за вас, или сте убедени в силата на организма си, то помислете за тях. Не ми го побира ума как ще се чувствам, ако мой близък си отиде заради мен. Едно ме успокоява само, в интернет сме големи на думи, но сигурно половината от пишещите против ваксината вече си чакат реда.
163
4
 
5
 
! Отговори
! : преди 3 години
Вие ли не стес голям капацитет, нас ли имате за невежи, но цифрите показват, че Франция и Германия са с над 2% смъртни случаи при доказано заразени пациенти, а Беларус е с 0,6. Данните са взети от worldometers. Сами преценете кои държави са с по-развито здравеопазване и икономика и дали някои лидери не прикриват и направо отричат заразата. В Северна Корея също няма ковид.....както и храна, свобода, интернет - съществува само диктатура. Дайте ни я за пример