Заради околната среда: 16 наказателни процедури срещу България

Проблемът с мръсния въздух е много сериозен
22 дек 2021 19:12, Нели Христова
30
Заради околната среда: 16 наказателни процедури срещу България
Снимка: БГНЕС

България има 16 наказателни процедури в сектор околна среда, волята ми е да се намалят наполовина в рамките на следващата година. Вече имам план. Това заяви пред bTV вицепремиерът и министър на околната среда Борислав Сандов.

Едно от делата е за мръсния въздух, който дишаме и фините прахови частици. Проблемът там е много сериозен. Подписах финалната документация по делото, но каквото и да се опитваме да кажем, това са числа, за които ние не можем да кажем нещо различно, добави Сандов. Според тези числа, ние не сме решили този проблем с мръсния въздух. Санкцията, която плащаме от 2017 досега е около 10 млн. лева общо за последните 4 години. На годишна база санкциите, обаче, след произнасяне на съда са около 20 млн. годишно. Смятаме да променим това, посочи Сандов. Имам призив към представителите на общините, ние вече работим и имаме решение за 47 млн. лева от бюджета на МОСВ, които да отидат за справяне с мръсния въздух, подчерта Сандов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верни поданици сме на Евросултана от Брюкселбул. Молим милост от Негово Величество, Евросултана, да ни пощади. Плащаме си скъпия ток и скъпия газ верноподанически. Падаме в краката на Негово Величество Евросултана, за да молим милост за нашите животи и просим прошка от милостивия Господар Евросултана на Великата Брюкселска империя.
16
0
 
1
 
! Отговори
Гневен преди 2 години
Тези 47 млн. Ще бъдат заляти в Гербадж'иските джобове на общинарите. Дайте ги след местните избори.
15
0
 
1
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Пратете великите строители от Герб да дават обяснения и да отговарят имуществено с отклонените европейски пари.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно ни наказват, че не се бодем. Иначе що нашите разрешават два нови квартала в Содия вместо да ги правят паркове.
13
1
 
7
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Честно откак влязохме в - ес нещата са все по зле
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Васална Източна Европа ще плаща данъци на Западна Европа за всичко. Предадохме суверенитета си на Брюкселската империя и Евросултана от Брюкселбул.
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самоковската принцеса да се поразходи вечер из кварталите на София,за да усети какъв въздух дишат софиянци.Защото и заради нейната некадърност плащаме десетки милиони глоби.Да я светна:вместо да купува печки на малоимотните,да им купи по един климатик и да си плащат тока.Няма да им излезе по-скъпо,отколкото с дърва.
10
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 2 години
Бобчее, коги седна у кряслото, коги почна аз тва, аз онва. Както великият Хайтов го написа - и стнА изеднаж големец. А големецът друго покашлюва, друго крачи и друго за него другите чинат...
9
6
 
6
 
! Отговори
От Европейски Съюз преди 2 години
За да се намали замърсяването в България, всички джипки на банкянското шимпанзе се конфискуват и се заменят с рикши. Рикшите ще бъдат задвижвани от тpoлове и членове на ГЕРБ на смени.
8
2
 
10
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Проблемът с мръсният въздух не съществува и това безумие е прикрита война срещу евтиното и достъпно отопление както и срещу старите автомобили внос от ес... Не съществува такова нещо като хора заболели от карциноми или починали от мръсен въздух все пак хората живеят в близък контакт с дим от огън от хилядолетия насам и хората директно са спали на метър от огнището за да се стоплят през зимата без последствия - използването на дърва и въглища не е никаква заплаха за никого.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще ни глобят с някакъв данък за колите. До това ще доведе.
6
0
 
9
 
! Отговори
Край преди 2 години
Човека обясни как имало училища да се топлят на ... МАЗУТ. Ми да беше проверил - няма такива.
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадлата Фандъкова защо не си е подала оставката още?
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"През 2021 г. се ангажира с обещание към ЛГБТИ избирателите, че ще работи за видимост и в защита на правата и интересите на ЛГБТИ хората в България като подписва предизборната декларация като член на Демократична България" Уикипедия.
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз сигурно е преброил комарите краи някое блато и затова са го взели министър
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въздуха ми го мърсят разни омикронни професорски израстъци. Тях им отръскайте препълнените джобове, че много се оядоха покрай тоя вирус и затлъстяха като мечки преди да изпаднат в зимен сън.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах го тоз разви теория че планетата си отмъщавала чрез прилеп и коронявирус ..хаха с конкурс ли са ги набирали незнам.