До края на годината: 50 нови детски площадки в София!

Готви се и отварянето на 6 нови детски градини в столицата
16 сеп 2017 16:01,
9
До края на годината: 50 нови детски площадки в София!
Снимка: архив Reuters

 Очаквам до края на годината да имаме нови 50 детски площадки във всички 24 района на София, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Отпуснахме на районните кметове финансиране. Заедно с тях се изграждат и нови 12 фитнес площадки на открито, които са особено популярни и харесвани от хората", посочи тя.

"Строим и нови 6 детски градини, от които до края на годината очаквам 3 да бъдат завършени. По този начин за този период ще сме построили нови 90 детски градини. Разширяваме сградата на Първа английска езикова гимназия със 16 нови класни стаи. Започваме строителството на физкултурен салон в кв. "Овча купел", обясни пред "Фокус" Йорданка Фандъкова.

Кметът посочи, че са отворени няколко участъка от ремонтираните през лятото булеварди в столицата - "Княз Александър Дондуков" Министерски съвет до ул. "Георги С. Раковски" и от бул. "Васил Левски" до ул. "Кракра".

Йорданка Фандъкова увери, че се работи и по тротоарите в тези участъци, за да станат по-удобни и за пешеходците, не само за шофьорите.

"Безкомпромисни сме по отношение на качеството. Всички фирми, които работят трябва много добре да си направят сметката, да се постараят да работят навреме и с добро качество. Плащаме този труд с обществени средства и не можем да си позволим никакъв компромис", заяви Йорданка Фандъкова.

Фандъкова посочи, че до края на другата година трябва да привърши и част от изграждането на третия метродиаметър.

"Тази година пристигна тунелопробивната машина. Плановете ни са в края на 2018 година тя да е изградила тунелите в участъка от кв. "Красно село" до Малък градски театър "Зад канала", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не знам колко "нови" детски градини са се построили , но в моят район две се сляха в една и сега вместо 90 деца ще чакат 180.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подготвят ги за онези от "мирната" религия с голямата раждаемост.... Изпълняват поръчения на господарите си и вземат пари за този си безкраен слугинаж.... :-)
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айййддеееер още милиони за " усвояване".
6
7
 
3
 
! Отговори
Утряпки преди 6 години
Ко ривете бре? Детски площадки ви строят ората и пак недоволни бе. *** племето
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Детски площадки преди зимния сезон до ся спяхте ли че не ги направихте
4
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И къде ще построите тези 50 площадки?! А, нека позная, ще оградите още от широките части на парковете и градинките и ще сложите по някоя пързалка и будка за хотдог. И по този начин ще намалите наполовина зоните, в които за възрастните ще е възможно да си отдъхнат. Страхотен план! Отново някаква тъпотия, която ще свърши зле, от която никой няма нужда, но за нея ще бъде платено щедро от данъците. Като "умните" светофари.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...Започваме строителството на физкултурен салон в кв. "Овча купел"...И къде по точно? Да не е в пресичането на бул.Монтевидео и бул.Линкълн под байра който е част от ФакултетО и еднин започнат преди повече от 20 г.строеж на сграда все още недовършена която стои на автобусната спирка като паметник на глупостта?Абсолютно неподходящо място на оживено кръстовище.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
50 детски площадки!!! Но пред блоковете и покрай улиците където децата ще дишат мръсния въздух и вдигат врява на обитателите на сградите,а нощем стават сборища на пияндурници.Не са достатъчни няколко люлки и катерушки.Трябва си обособени зелени пространства със заграждения и дървета,храсти,трева, цветя и тогава детски съоръжения.Една катерушка пред някой блок е отбиване на номера.
1
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля ви намалете фитнес площадките.Там се събират само психари.Каквото и да правят винаги се събличат голи и започват да се опипват колко са се напомпали.Всичко това е придружени с кресливи псувни,обилно храчене по земята и сериозно количество отпадъци.Ако наблизо присъстват женски то това действа като катализатор на селянията.Това ли са бъдещите европейски граждани?Назобани психари които се ръгат,бутат крещят и опипват?Дори и в руските села картинката е по-човешка.