Бош ще строи завод за автомобилни технологии в Румъния

Планираната инвестиция за първия етап възлиза на ?77 млн.
23 май 2012 09:49,
19
Бош ще строи завод за автомобилни технологии в Румъния

Групата Бош планира нова локация за производство и разработка на електронни управляващи блокове за автомобилостроенето в Клуж-Напока, Румъния.

Планираната инвестиция за първия етап от строителните работи до края на 2013 г. възлиза на €77 милиона. Строителството ще започне през второто тримесечие на 2012, а производството – в средата на 2013 г.

Производствените халета ще обхващат покрита площ от 38 000 кв. м. Към края на 2013 г. в Клуж-Напока 340 нови служители ще бъдат заети в разработката и производството. През следващите години дейността на завода ще продължи да се разширява.

Клуж-Напока е разположен на около 300 километра северозападно от Букурещ. В организационно отношение новата локация принадлежи към направление “Автомобилна електроника”, което произвежда електронни управляващи блокове, полупроводници и сензори за автомобилните технологии и други области.

Направлението разполага със 17 производствени площадки в целия свят. В него работят около 20000 служители.

Група Бош в момента има три локации в Румъния. В Букурещ е седалището на търговската компания за електроинструменти, термотехника, системи за сигурност и автомобилно оборудване. Тя управлява и комуникационния център в Тимишоара.

В Блаж пък се намира производствен център за технологии за линейно движение, който сега се разширява и с производствени линии за автомобилна техника. За Бош в Румъния работят общо около 1400 служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Завод за "технологии"??? Бря! Жена ли е писала статията? Или много проста жена?Да плача ли, да рева ли?Между другото, в Букурещ от тази година се намират складовете резервни части на електроинструментите. Бош се наместват в старите фабрики на Нокиа и в договора на румънците с дойчовците са предвидени обезщетения, ако фрицовете си бият камшика преди 2019-та. Чудя се дали в ***.бг имат интернет или някоя пикла тича с дискетка до близкия геймърски клуб...
16
1
 
3
 
! Отговори
НЯМА ДА ВИ... преди 11 години
Вече ви няма и няма да ви има повече на картата ! Затова виновни никога не е имало и пак няма да има ! В пропаднала държава, прогнила от мафия никой няма да инвестира дори в производството на игли за шиене, явно това не можете да разберете вие- тъпите нафукани *** качили се в бентлита и мерцедеси !
15
0
 
0
 
! Отговори
Мая Тодорова преди 11 години
Защо не инвестират нещо подобно в северозападна България - хората там са жив зян !!!
14
1
 
1
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Голяма работа! Аз по време на обиколката си в САЩ договорих инвестиции в България на стойност 100 млрд. долара! Но не пишете за това, нали? Продажни рубладжийски медии!
13
3
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
11, не идват, защото сме "уж". А и като прочетат един български форум, ще им стане ясно,че тука няма работници, а мечтатели да бъдат крепостни и холуи при някой руски помешчик-феесбешник.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали в Пловдив правят немски хладилници , кво ревете ?
11
0
 
0
 
! Отговори
do 11 преди 11 години
Emi Xolandia kakvo e sklad i transporte koridor
10
0
 
1
 
! Отговори
Ra6o преди 11 години
Sega setixte li se za kakvo e autobana Kapacule-Ruse te za tova o4ertava se trafik i para bol po4ti vsi4ki zavodi na bosh sa v turcia.
9
1
 
1
 
! Отговори
go 2 u 4 преди 11 години
На вас все другите са ви виновни. Да, управляващите ни не са от най-интелигентните, и да - имаме най-ниските ражоди за работна ръка. Само че за това си има причина! Като броят на квалифицираната и наистина компетентна работна ръка у нас е ограничен, кой ще инвестира? Може да има условия, ама като няма кой да върши нормално работата , никой няма да се появи! Така че е много лесно да се плюе по другите и все другите да са виновни, но трябва и себе си да умеем да критикуваме!
8
0
 
2
 
! Отговори
Капиталист преди 11 години
Като фискална политика сме добре, ама отношенията с държавата не се изчерпват с това.Вижте Ease of doing business индекса и къде сме ние, ами каква инфраструктура имаме, какво точно се прави за да се привлекат инвеститори и да им се помогне?Само на чуждестранните пътностроителни фирми им е добре да работят тук, щото толкова необезпокоявани при такава калпава работа другаде не биха ги оставили.Ще си останем с едните Vidima и Litex Motors май...
7
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 11 години
А от МУТРИТЕ *** са НАЙ ГОЛЕМИТЕ!
6
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 11 години
Не ги пускат в БГ местните МУТРИ наричащи се бизнесмени! Което и да е правителството мутрите са си мутри и са си тук! Не разбирам как може да има ощр в БГ заблудени хора които след толкова години "стригане" от страна на мутрите да винят правителствата! Правителствата ви се избират от МУТРИ! ИЗГОНЕТЕ МУТРИТЕ за да изберете правителство което да защитава вашите интереси!:)
5
0
 
5
 
! Отговори
оцк преди 11 години
У нас американската компания "Бейн Кепитъл" базирана в Бостън ,произвежда санитарен фаянс,но освен WC в Севлиево,друга инвестиция няма.
4
1
 
17
 
! Отговори
4oko преди 11 години
дянков, защо не го откриха у нас този завод ,бе остъклен ***?
3
9
 
3
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Голяма работа! Шеврон инвестират в България 100 млрд. долара за добива на шистов газ!
2
2
 
13
 
! Отговори
gorbi преди 11 години
Чудна работа!Ние сме най-привлекателната държава за инвестиции, а никой не ще да инвестира тук (в реалния сектор).Имаме най-ниските корпоративни данъци, имаме най-ниска цена на труда, в макроикономически план сме за пример!!Нахвалиха ни знайни и незнайни анализатори и икономически светила, а инвеститори...нъцки!Каква наглост, представете си!?Стоят си те и ни хвалят, а заводите ги строят в Сърбия, Румъния, Хърватска, Словения и даже Македония!Луди хора.....
1
2
 
8
 
! Отговори
Козлето БОШко преди 11 години
"В Букурещ е седалището на търговската компания за електроинструменти, термотехника, системи за сигурност и автомобилно оборудване."Напишете, че е за Източна Европа, че се излагате за пореден път!

Спонсорирани публикации