Гръцките банки-майки не могат да източат родните клонове

Еврозоната ще издържи, смята Хампарцумян
Обновена: 30 юни 2015 09:58 | 30 юни 2015 09:58,
35
Гръцките банки-майки не могат да източат родните клонове
Снимка: Булфото

Няма как гръцките банки-майки да източат бълграските клонове, коментира банкерът Левон Хампарцумян в ефира на "Нова телевизия". Той посочи, че тези банки реално са български, регулират се по българските правила и отдавна вече не зависят от притока на пари от своите банки-майки.

Обратният поток също е невъзможен, каза още банкерът.

"Това са банки с гръцки капитал, който е използван да се създаде тези банки”, каза Хампарцумян и допълни, че БНБ следи да няма източване на тези клонове.

Левон Хампарцумян посочи, че реално Европейската централна банка (ЕЦБ) е индиректен собственик на гръцките банки, защото е наляла поне 80 млрд. евро в банковата система на страната.

Какво ще се случи след като свърши банковата ваканция в южната ни съседка ще зависи от това, което ще се случи на референдума, допълни още банкерът. Ако гърците отново подкрепят СИРИЗА, те ще продължат "да се търкалят по нанадолнището".

Според Хампарцумян управляващите Гърция са безотговорни и обещават неща, които не могат да извършат. Те не са постигнали целите, с които са дошли на власт, а сега се опитват да прехвърлят решението за реформи на гърба на народа.

"Ципрас и Варуфакис са доста безотговорни хора, които се опитваха да изнудват Европа”, каза още Хампарцумян. Той е сигурен, че еврозоната ще издържи, дори и Гърция да излезе от съюза. Естествено е да се понижат цените на облигациите на съседните страни, но измененията в момента са слаби, обясни още той.

Хампарцумян категорично обясни, че валутният борд в България също ще издържи излизането на Гърция от еврозоната.

Що се отнася до кризата в КТБ, банкерът е сигурен, че ще стане ясно „кои са крадците”. Хампарцумян потвърди, че на извънредните заседания, на които участваха експерти и политици на различни нива относно ситуацията през миналото лято, е било обсъждана банкова ваканция и у нас.

Той допълни, че сегашният финансов министър е бил против такива мерки в България, но отказа да коментира кой е предложил банкова ваканция и кой е подкрепял такава идея.

Всичко около кризата в Гърция четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
Буаааахахахаа преди 8 години
тукашните са свободни и нищо не им пречи да започнат да изкупуват непогасяем дълг на гръцките банки и източването е готово
27
1
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
До pfuuuА ти кат не си кух четеш ли кво пише той - "Тукашните банки не са клонове на гръцки, а самостоятелни субекти" - или си заработваш соросоидче мръсно - и пиши на български - ама то може и да не ти стига пипе за това ....:)))
26
2
 
0
 
! Отговори
pfuuu преди 8 години
До Реалистma moze li da si tolkova kux 4oveka ima predvid gratskijat sobstvenik i negovite banki v bg
25
2
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
До АнонименХа-ха - тва с Вуте сиреч банката и ферарито сиреч влоговете на гражданите е ок - *** я ми кажи кво става с Вуте сиреч банката и кредитите които е отпуснала при фалит - горят кредитите май ...:)))
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РеалистТукашните банки не са клонове на гръцки, а самостоятелни субекти. Ако наистина така ги е нарекъл този "капацитет", направил го е с някакви езуитски мотиви. А за теб - един пример на по - разбираем язик: Вуте има 1 Порше и едно Ферари; Вуте фалира и нема що да руча, но аутонобилите не фалират и още са си Порше и Ферари, а Вуте ги продава на нови собственици, които си ги търкалят, а Вуте още нема какво да руча, щото парите от колите са отишли за погасяване на задълженията му.
23
3
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
До АнонименАйде бе - сериозно ли смяташ, че единствено могат да ги продадат - ми ако фаилрат кво праим тогава...:)))
22
3
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
И за какво да ги точат - тя кат фалира банката-майка в Гърция да не искаш да ни кажеш, че клоновете ще останат да функционират ...:)))
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста неграмотно е да се прави аналог между Банките с гръцки собственик в България и КТБ. Това е меко казано неграмотно или поръчково, но и в двата варианта е изключително опасно. БНБ отдавна наложи ограничения на тези банки. От друга страна всички изявления, които бяха направени от различни официални и публични личности трябваше да бъдат адресирани и към международната финансова общност, за да няма спекулации по въпроса и то най вече финансови.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХАХАХА. ТЕЗИ ХОРА НИ ВЗЕХА ЗА КАНАРЧЕТА! ТОЧНО ТУК, МИНАЛАТА ГОДИНА ЕДИН ОТ ШЕФОВЕТЕ НА ЕДНА ОТ ГРЪЦКИТЕ БАНКИ СЕ ХВАЛЕШЕ, ЧЕ ВИДИТЕ ЛИ БИЛИ ВЪРНАЛИ ЕДИН МИЛИАРД НА БАНКАТА-МАЙКА В ГЪРЦИЯ. ОТ КЪДЕ ВЗЕХА ЕДИН МИЛИАРД? АМИ ОТ ДЕПОЗИТИТЕ НА ХОРАТА, КАК ОТ КЪДЕ. И КАТО ЗНАЕМ КАК БНБ КОНТРОЛИРА, КОЛКО МУ Е ДА Я ФИНТИРАШ И ДА СИ ПРАЩАШ ПАРИ КЪДЕТО ТИ СКИМНЕ...
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Хъмпърцунян каже, че еврозоната ще издържи значи най-вероятно е евро-зоната да не издържи!Неговата една цел е да има стабилност, за да продължава да си взима мега-заплатата и супер-бонусите. Затова ни омайва с приказки, но те нямат стойност и покритие. От години лъже масите в ефир и вече никой за нищо не му вярва.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ама българските им клиенти моогат
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БНБ какво направи с дефицита на ликвидни средства в КТБ,пак стоеше отстрани и наблюдаваше как КТБ отива към фалит.Относно гръцките банки пак ни уверяват знайни и незнайни "експерти",че БНБ отново наблюдава отстрани гръцките банки в България.За 25 години се изредиха стотици "знайни и незнайни експерти" и Йес-мени политици,които с компетентните си мнения докараха външния дълг до 24 млрд. Евро бруто,средните заплати до 300 Евро (най-ниските в ЕС и Евразия).
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Това са банки с гръцки капитал, който е използван да се създаде тези банки, каза Хампарцумян и допълни, че БНБ следи да няма източване на тези клонове."Хампарцумян какво ще каже за БНБ в казуса с КТБ.БНБ е политически зависима се разбра при фалита на КТБ,така че какво ще стане с гръцките банки,ако Гърция фалира е въпрос на догадки и риск,не толкова на следене и наблюдение на БНБ.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, ич! Те източиха 300млрд., ще им е игра да източат и нашите дребни вложения. Леви, Леви, само като си отвориш устата и замирисва на гнилоч.
14
4
 
4
 
! Отговори
вера преди 8 години
Нито статията ще прочета сега /после, като имам време/, нито коментарите /и тях тогава/, но само като видя, че Хампарцумян се е изказал 'компетентно' и ми става ясно, че пак е някаква адски, страхотно, невъобразимо голяма заблуда. Не казвам глупост, защото глупав не е. Много добре знае какво прави.
13
3
 
13
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
айдеее, щом Лимон Хем Парцун Хем Парцян се изказа, почвам да се притеснявам дали точно обратното не е сигурно. щото арменския алхимик и сега твърди, че имотите в БГ се продават за 1500 евро/кв.м. и няма начин просто ... това било пазар.спрете му тревата на тоя веднага !!!
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Super
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво е да се уточни, че това не са КЛОНОВЕ, а самостоятелни търговски дружества, в които собствеността върху акциите (в различна степен) е гръцка. Тоест, не може да дотърчи некой с чувалите и ей така, да гребе пари и да влачи нанякъде. Могат да решат единствено да ги продадат като предприятия, за да получат средства.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безотговорни бяха другите дето лапаха баницата, а сега Ципрас със всички средства се стреми да извади страната си от кризата. А Брюксел непрекъснато изнудват другите като им казват направете така и ще ви отпуснем пари.
9
7
 
3
 
! Отговори
12 преди 8 години
И каква е логиката на измамата , преди 6 г. в ОББ гарантираха до 10х от вложенията а сега вероятно нищо. Това си е фирма и ако решат е те ще бъдат принудени да прехвърлят пари към Гърция.

Спонсорирани публикации