Банките няма да се местят от Лондон, ще се релокират

Твърденията, че всички банки ще напуснат Лондон е твърде преувеличено
4 авг 2017 21:49, Екип на Bloomberg
9
Банките няма да се местят от Лондон, ще се релокират
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Твърде преувеличени са твърденията, че всички банки ще се махнат и че Лондон едва ли не ще опустее. Това заяви финансовият анализатор Преслав Райков в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Анализаторът посочи, че банките няма да се изместят, а ще релокират звената си, които им дават достъп до европейския пазар.

Той даде пример с водещата банка HSBC, която от 7000 служители в Великобритания в банковия ѝ сектор ще премести 1500-3000 души максимум.

Райков добави, че това са хора, които са главно в операционните и търговските звена и в инвестиционното банкиране, защото тези звена оперират в Европа като цяло и се нуждаят от тези регулации.

Кои са най-добрият и най-лошият сценарий за финансовия сектор след Брекзит?

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 6 години
Местя, сори- релокирам го вдясно .Тръгнал да ми дава пример с най-голямата банка в целия свободен свят. Банките не са като производствата, които можеш да ги натовариш на кораби, много ясно че никой няма да си премести финансовата регистрация на банката, и сега си имат мрежа в ЕС ,какво и защо да изнасят.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя не знае даже на жена му, кога ще й дойде, че има ортаци при свалянето на гащите й, за британските банки се прави компетентен!
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пици ли продаваш до закрития банков клон?Ми това е само един клон (ако приемем думите ти за истина, макар че е доста съмнително).Една банка постоянно закрива, мести и открива клонове.И клиентите трябва да са от най-простите и ***....(;да не пиша какви) щом не могат да прочетат указанието на вратата на закрития клон, ами се объркват. Не пиши глупости.
5
0
 
8
 
! Отговори
Очевидец преди 6 години
Банката закри множество бранчове в Лондон! Аз работя в близост до закрит бранч демек клон! На Shepherd's Bush! В близост до изгорения блок! Всички клиенти са много объркани! Всички питат къде е близкия КЛОН? Тази банка се изплаши тотално! И проверете! Можете да го направите!
4
2
 
6
 
! Отговори
Европеец преди 6 години
Да се дават мнения преди още да се знаят при какви условия Великобритания ще напусне ЕС е най-малкото некомпетентно. Самите банки подготвят различни варианти за действие, но изчакват да видят как ще се развият събитията. Разбира се, че ще останат банки в Лондон, нали трябва да движат парите на британците, но тези които оперират на европейския пазар ще се оттеглят със сигурност.
3
0
 
14
 
! Отговори
Знаещ преди 6 години
Голям капацитет , няма що. Ти ако се разведеш , ще оставиш ли жена ти да управлява банковата ти сметка, умнико?
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи няма да се местят ами "релокират"....боже,боже...ами що не вземем да приемем английският за официален език ....
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи няма да се местят ами "релокират"....боже,боже...ами що не вземем да приемем английският за официален език ....

Спонсорирани публикации