Нови правила в Ryanair: Две трети по-малко багаж

За втори път тази година превозвачът промени политиката си
24 авг 2018 09:00,
35
Нови правила в Ryanair: Две трети по-малко багаж
Снимка: архив Reuters

За втори път тази година Ryanair променя размерът на багажа, който пътниците могат да вземат със себе си на борда без да плащат допълнително.

Бюджетната авиолиния позволяваше на пътниците си да вземат на борда два ръчни багажа - един по-голям и един по-малък.

От ноември обаче всичко това ще се промени и на борда ще се взима само един брой куфар или чанта - със среден размер. Така общия обем на багажа се намалява с почти две трети - от 58 литра общо допустим багаж сега пътниците ще имат право на 20 л.

Пътниците, купили допълнителна услуга, ще могат да вземат 2 чанти, като само малкия кабинен багаж ще е с тях в самолета.

Новата политика се отнася за всички полети от 1 ноември, пише Independent.

Според нискотарифния превозвач новите правила ще пестят пари и на клиентите, защото сега ще могат да чекират 10-килограмови куфари срещу 8 евро, а не само 20-килограмови срещу 25 евро, както беше до сега.

Ryanair твърди, че така ще се редуцира времето за натоварване на багажа в самолета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
Ryanair упорито се опитват да фалират, ми се струва ?!
22
4
 
8
 
! Отговори
! преди 5 години
от България може да пътувате в почти цяла Европа за 20 евро двупосочно, търсете хора, пълно е с оферти!
21
6
 
4
 
! Отговори
KKK преди 5 години
(facepalm) (facepalm) (facepalm)Наистина положението е отчайващо...Всяка една авиокомпания ЗАКУПУВА самолет/самолети от големите производители. Тези самолети са с вече определени и направени места. Ryanair разполагат само и ддинствено с флотилия от 300+ Boeing 737-800. Ако разполагаха с Boeing 747 примррно, каквито имат Lufthansa, British и т.н. и се използват за надокеанските маршрути, то щеше освен бизнес класа, да има и втори етаж с първа класа!
20
2
 
6
 
! Отговори
Бахуро преди 5 години
До Bad CompanyВсяка компания сама определя колко места ще има в самолета. Ако не вярваш, помисли че в същия самолет в друга компания има бизнес и обикновена класа. В райън и всички лоу костачки по правило има само една класа - натъпкани като животни.
19
0
 
4
 
! Отговори
Асен преди 5 години
Аз разбирам новите правила по друг начин, казват 2 Cabin BagsIf you have not purchased Priority, 2 Cabin Bags .. T.e. казват, ако носиш 2 багажа в кабината малък и голям, понеже не може да ти вземем малкият, ще те накараме да си платиш за големият (до 10 кг).Разбирам, че с ЕДИН само до 10 кг може както и преди си можеше. Новите плавила засягат само тези с 2 багажа в кабината.
18
4
 
13
 
! Отговори
KKK преди 5 години
Малеее колко Байганьовци има тук ме е истина...Седалките на Ryanair са стандартни по 3 седалки на Боинг 737-800!!! Вие кво мислите, че в Боинг правят по-тесни седалки специално за тях или??? :D :D :DА Bulgaria Air имат чисто нови самолети Airbus и Embraer 190, каквито ползват всички авиолинии в света, какви перки, какво чудо ви гони не знам...Ама то кскво може да очакваш - простият българин масово не прави разлика между АВИОЛИНИЯ и МОДЕЛ самолет хахахаха
17
0
 
6
 
! Отговори
Ne iznenadan преди 5 години
Пътувах веднъж с тях, няма да се повтори. Това с багажа, беше някакво леко плщсче за авиокомпанията, но вече и там се променят нещата. Не си заслужават.
16
1
 
29
 
! Отговори
Sgh преди 5 години
Статията е пълна с правописни и пунктуационни грешки. Защо така?
15
13
 
32
 
! Отговори
Ханибал преди 5 години
Трябва да се въведат правила и за тези със свръхтежка да плащат двойно. Примерно над 120 кг те таксуват 2 билета. Онзи ден една жена беше седнала до мен в средата, нищо против, ама заемаше почти две седалки , а е платила същите пари като мен. Аз искам да се возя нормално, щом си дебел пращаш 2 билета и ползваш 2 седалки. Аз не съм длъжен да се съобразявам с никого.
14
5
 
16
 
! Отговори
аз преди 5 години
Пътувал съм с wizzAir, Ryanair и България ЕЪР и Летящия *** и за полети в Европата не виждам никаква разлика, даже с wizzAir най ми харесва да летя.
13
21
 
19
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Винаги гледам да стоя на страна от ниско тарифни. Както се казва - не съм толкова богат, че да пазарувам евтино.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До" ***" 8значи са същите като теб
11
4
 
28
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
До ЦиникДрънкаш глупости. Седалките са стандартното изпълнение на Боинг 737-800. Да тесничко е ама за два часа съм в Милано за 15 евро.
10
0
 
19
 
! Отговори
хахаха преди 5 години
приорити в софия на практика няма, всички в един автобус и едновременно ги отвързват
9
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От догодина пътниците само по бански и преди полет да са ходили по голяма нужда, та да не тежат на самолета. Ега ти смешната компания.
8
2
 
13
 
! Отговори
Joe преди 5 години
До Bad CompanyI tova ne e tochno taka. Kogato imash sledvasht polet e mnogo po-udobno da si e s teb kufara
7
9
 
26
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Пътувал съм с тях ... мизерници са! Това е факт...но са евтини.Вече и Луфтханза е с изгодни цени - когато букваш по-рано.Сървиса на Райън - е мизерен , или никакъв...а колегата под мен е абсолютно прав - седалките са така нагъчкани, че получаваш пристъпи на клаустрофобия.Вчера пътувах с Луфтханза...
6
10
 
46
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Редовно пътувам с тях. Нищо и няма на компанията. За толкова пари-толкова. А това да си плащащ за "приорити" е пълна глупост. Да даваш пари за да си тътриш куфара по стълбите а не да си го вземеш от лентата е глупаво ама хора всякакви.:))
5
0
 
28
 
! Отговори
Логика преди 5 години
А във Формула едно има лимит за теглото на болида със пилота ! Дерзайте , скоро може и лимит на багажа заедно с пътника ! А и има логика !
4
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не пътувам с нискотарифни авиокомпании, ако имам избор.

Спонсорирани публикации