Лимитите в болничната помощ поставят системата в несигурност!

Млади лекари за ново здравеопазване: Нужна е широка дискусия
Обновена: 26 мар 2015 10:53 | 26 мар 2015 10:53, Анисия Иванова
3
Лимитите в болничната помощ поставят системата в несигурност!
Снимка: архив: Булфото

Въведените лимити при финансирането на болничната дейност, наложени от НЗОК и Министерство на здравеопазването, поставят здравната система в положение на излишна несигурност. Това пише в позиция, изпратена до медиите, гражданската инициатива "Млади лекари за ново здравеопазване".

Според тях има предпоставките за ограничаване на достъпа на пациентите до адекватната и своевременна медицинска помощ. Възникват и рискове за качеството на предоставените услуги, допълват младите лекари.

Те поставят въпроса и за обучението на младите лекари.

Намаленият финансов ресурс в клиничните бази за придобиване на специалност ще се отрази негативно и върху условията за тяхното обучение.

От гражданската инициатива смятат, че в системата на българското здравеопазване съществуват и други механизми, които могат да доведат до оптимизиране на разходите.

"Приемането на такива решения следва да бъде правено след задълбочен и конструктивен диалог, като се вземат предвид мненията на всички ангажирани страни", смятат "Младите лекари".

В позицията се те заявяват, че са готови да обсъждат проблема в условията на широка дискусионна платформа, включваща представители на пациентските организации, болничните заведения и казионните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: НЗОКболницилимити
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
иваа преди 9 години
Ти пък като гледам си толкова образован...Пише се образОвание, не образУвание...*** народ
2
0
 
5
 
! Отговори
факт е преди 9 години
Лимитиране има и ще има и в най- развитите държави.Обаче там проблема частично е решен с различните нива на осигуряване- който иска без лиминто обслужване плаща много висока здравна вноска и с гривна или с обаждане ,кодето и да се намира го откриват със санитарна авиация.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Da razbirase, sega triabva da kritikuvame zdraveopazvaneto za da stignem do izvoda che triabva da bude privatizirano. Obrazuvanieto y Zdraveopazvaneto ne sa za da davat pari, tova e neshto koeto vsichki plashtame sus nashite danuci