Какво да направим, за да останем свежи и в горещините?

Избягвайте определени храни
29 юни 2022 18:24, Михаела Лазарова
1
Какво да направим, за да останем свежи и в горещините?
Снимка: Istock

Част от перфектното излъчване безспорно е приятният ни аромат. С покачването на градусите навън обаче е все по-трудно да останем свежи през целия ден. Често се фокусираме върху грима и прическата, но научно доказано е, че освен с очите, ние комуникираме с хората и с... носовете си. Приятният и лек аромат, който излъчваме може да е привлекателен точно толкова, колкото красивата коса и стилните дрехи.

Какво да направим, за да останем свежи и в горещините?

Избягвайте претоплянето

В старанието си да прикрием няколкото килограма, спомен от зимните трапези, често пъти се обличаме с повече дрехи, което може да доведе до ненужно изпотяване. Вместо това изберете правилните дрехи за сезона, но нека те бъдат от естествени, дишащи материи – памук, лен, коприна.

Пазарът изобилства от платове, които имитират естествените – винаги обръщайте специално внимание на етикетите на дрехите, които купувате. Избягвайте полиестер, найлон, дори деним. Освен от претопляне, така ще можете да се предпазите и от алергии и сърбежи. Изкуствените материи запаряват кожата, не ѝ позволяват да диша, а това би помрачило настроението ви по време на лятната ви разходка или вечеря с приятели.

Изберете правилната кройка

„Няма лоша фигура, има неподходяща кройка“ – нека това бъде вашето мото. Не всички имаме късмета да сме родени с тела на богини, но винаги има част от тялото, която харесваме и можем да подчертаем – било то ханш или талия. Предпочитайте по-свободните дрехи, те ще позволят на въздуха да циркулира и да ви охлажда; тесните дрехи ще ви донесат ненужно неудобство, особено по време на сядане и ставане.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари