Марихуаната - 114 пъти по-безопасна от алкохола

Хероинът и кокаинът са следващите убийци
25 фев 2015 21:07, Александър Попов
16
Марихуаната - 114 пъти по-безопасна от алкохола
Снимка: Reuters, архив

Американски учени установиха, че употребата на марихуана носи 114 пъти по-малък риск за живота, отколкото алкохола, пише безплатният в. "Метро".

Изследването им бе публикувано в научното списание "Сайънтист рипортс". Учените изследвали ефекта на алкохола,
хероина, кокаина, тютюна, екстази, метамфетамините и канабиса върху човешкия организъм.

Когато е консумиран без други дроги при типични за потребителите количества, алкохолът се оказал най-големият
убиец от всички изброени субстанции. Било 114 пъти по-трудно да се убиеш, пушейки марихуана, в сравнение с редовната употреба на спиртни напитки.

Следващите убийци в хитпарада се оказали хероинът и кокаинът.

Учените препоръчват марихуаната да бъде подложена на ограничителен, а не на забранителен режим, докато мерките срещу консумацията на алкохол и тютюневите изделия да станат много по-драстични.

Американските специалисти предупреждават, че са търсили само статистическия брой на смъртните случаи, но не и
психологическото въздействие на отделните субстанции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: алкохолмарихуана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Огич преди 9 години
Прочетох внимателно мненията Ви. Пуша отдавна, от 15 години. Сега съм на 29 г. Накарахте ме да се замисля за шизофренията, признавам си. Все пак смятам, че за нервните разстройста не може да е виновна само тревата. По-скоро " шоколадът на Аллах не е еднакъв за всички". Харесвам колко духовни и кротки прави тревата нормалните мозъци. По-добре да не спорим кое е по-вредно, алкохола или джойнта..... Не се сещам за агресивни хора от трева, а от алкохола колко престъпления стават......?!
8
5
 
3
 
! Отговори
Коко преди 9 години
Ахахахахахах , е толкова не съм се смял скоро. Марихуаната водела до шизофрения , ахаххахахаха, абе *** народ сме си и това си е,***, неук, чалгизиран, нихилизиран и профанизиран. Но това си е в реда на нещата , това им беше целта на "децата на комунизма" , хайде сега сипете си по едно и се качвайте да убиете някое дете на улицата, че скоро съдебната ни система не е "папала" за справедливост.
7
7
 
4
 
! Отговори
фсб преди 9 години
невежи , шизофренията или ти е заложена или не, ако си необременен колкото и трева да пушиш нищо няма да ти стане. Алкохола е истински убиец, колко хора умират от него, а? Задръстени сте до болка...
6
0
 
9
 
! Отговори
о преди 9 години
ТОЙ ШИЗОФРЕНИЯТА И ОТ АЛКОХОЛ МОЖЕ ДА Я ОТКЛЮЧИ!!
5
4
 
11
 
! Отговори
лекар преди 9 години
Само дето след употреба на марихуана някои се сдобиват с шизофрения."Безобидна" работа,няма що!А и това е ясно,че е така още от началото на 90-те години,когато бяха открити THC рецепторите в мозъка.А защо сега се пише,че е безобидна не знам!Марихуаната помага само на тези дето я продават,както и останалите наркотици!Абе явно някой се гласи да става наркодилър,при това законно.
4
4
 
14
 
! Отговори
superMuzzy преди 9 години
Двама мои приятели са с шизофрения от марихуаната!! Иначе са прави US учените, марихуаната не убива, прави ти мозъка на "пастет"обаче! За 5-10 г.какви трансформации на личноста Съм виждал и това при хора, които нямат нищо общо с представата ни за наркоман! Тва е смехотворно., най малко щото тук изобщо няма база за сравнение!
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 3 и 4:Напълно ви подкепям. Умерено пиене на вино докато хапваш е полезно.Колкото до марихуаната - в близките години ще бъде разрешенанапълно защото е евтин и достъпен наркотик, след употреба никой няма да прави бунтове, а ще се хили катохамав в дупката си и мизерията няма да му прави впечатление.
2
1
 
17
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
от Кока няма как да станеш зависим, освен ако не си милионер ...
1
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опааа, хайде и у нас да се легализира...