Най-добрият приятел и как подобрява живота ни

Има доказателство, че ни влияе благотворно
3
Най-добрият приятел и как подобрява живота ни
Снимка: outnow.ch

Най-добрият ви приятел е човекът, който ще остане до вас, след тежката ви раздяла, след като ви съкратят от работа, той ще стане свидетел на всичките ви житейски грешки и ще бъде до вас, когато получавате най-лошите си новини.

Тук не става въпрос за домашния ви любимец, а за човека, извън роднинския ви кръг, който ви е най-близък по душа.

Има научни доказателства, че най-добрият ни приятел наистина е ценност в живота ни и неговото съществуване ни влияе благотворно.

Вижте как:

1. Най-добрият приятел действа като антистрес терапия.

Ако сте напълно стресирани, претоварени и на ръба на силите си, обадете се на вашия най-добър приятел. В проучване от 2011-та се казва, че разговорът с най-добрия приятел облекчава стреса и може да накара човек да се почувства по-добре.

2. Той ви кара да имате чувство за принадлежност.

Приятелствата дават чувство за общност. Според учените, ако имате силна емоционална връзка с приятеля си, това може да направи чудеса за вашето здраве. Чувството за принадлежност подобрява вашата мотивация и усещането за щастие. Когато минавате през трудности, вие ще знаете, че не сте сами, а това ще ви носи успокоение.

3. Той ще ви помага, ако имате здравословни проблеми.

Здравословните усложнения са плашещи, но винаги можете да разчитате на най-добрия си приятел. Изследванията показват, че социалната подкрепа по време на боледуване може да има положителен ефект върху човек и той да се пребори по-бързо със заболяването. Проучванията показват, че силни социални връзки дори намаляват риска от заразявания с обикновена настинка.

4. Приятелите ще ви помогнат да живеете по-дълго.

Изворът на младостта може би се крие в приятелството. Проучване от 2009-та установи, че силната социална подкрепа може да доведе до дълголетие. Това е може би защото приятелите ви ви държат по-активни в ежедневието.

5. Той повдига самочувствието ви.

Никой не ви познава по-добре от майка ви и от най-добрия приятел. Тези хора са наясно с вашите недостатъци, но ги приемат. Именно затова истинските ни приятели повишават нашата самооценка, което на свой ред означава, че ни помагат да се чувстваме по-добре със себе си.

Вижте защо още в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: раздялаприятел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
8
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Добре е човек да има приятели, говоря за истински приятели. Няма как те да са много на брой, неколцина, нооо дори 1 истински добър приятел е предостатъчен.
1
0
 
11
 
! Отговори
М преди 7 години
Написаното е вярно!