2020-та си отива, каква беше тя за Уорън Бъфет?

Състоянието на известния инвеститор намаля в рамките на годината
24 дек 2020 22:00, Красимир Ангелов
30
2020-та си отива, каква беше тя за Уорън Бъфет?
Снимка: БГНЕС

Уорън Бъфет е изветен като един от най-великите инвеститори на всички времена. С нетно състояние от 85,3 милиарда долара той е шестият по богатство човек в света според индекса Bloomberg Billionaires, пише Yahoo Finance.

За разлика от състоянията на останалите членове на класацията пред Бъфет, включително Джеф Безос, Илън Мъск и Марк Зукърбърг, богатството на ръководителят на Berkshire Hathaway се свива през 2020 г. Към септември Оракулът от Омаха е изгубил повече пари през последните пет години, отколкото който и да е представител в списъка на Forbes за 400-те най-богати американци, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Февруари: Бъфет си купи iPhone

Въпреки че е един от най-богатите хора в света, Бъфет е известен със скромния си начин на живот. В продължение на много години той избягваше смартфоните и вместо това залагаше на по-стар модел на Samsung, като в интервю за CNBC от февруари Бъфет заяви, че е обновил телефона си с iPhone.

Май: Berkshire Hathaway записа рекордна нетна загуба от 50 милиарда долара

На 2 май конгломератът на Бъфет Berkshire Hathaway отчете рекордна нетна загуба от 49,75 милиарда долара заради ефектите на коронавирусната пандемия.

Май: Бъфет разкри, че Berkshire е продала всичките си акции в авиокомпании

В рамките на майска среща с акционери Бъфет заяви, че Berkshire е продала всичките си акции в Delta, Southwest, United и American, защото той смята, че ще отнеме години, докато авиоиндустрията се възстанови от коронавирусната пандемия.

Юли: Бъфет обяви дарение за 2,9 милиарда долара

През юли Бъфет обяви, че предоставя 15,9 милиона акции клас B на Berkshire Hathaway, оценени на около 2,9 милиарда долара, на няколко филантропски организации. Сред тях беше тази на Бил и Мелинда Гейтс, както и основаният от последната му жена Сюзън Томпсън Бъфет тръст.

Юли: Залогът на Бъфет в Apple се изплати в размер на 40 милиарда долара

Бъфет притежава акции на Apple от 2016 г., но технологичните книжа сега представляват 40-процентен дял от портфолиото с акции на Berkshite. До юли залогът на компанията в Apple увеличи стойността си с 40 милиарда долара, след като се оттласна от достигнатото дъно през март.

Според CNBC инвестицията на Berkshire в Apple е изиграла ключова роля като е помогнала на конгломерата да преодолее пандемията в няколко други сфери на бизнеса си, включително в застрахователния и енергийния сектор, тъй като те отчетоха големи загуби през тази година.

Ноември: Бъфет инвестира във фармацевтични производители, разработващи ваксини срещу Covid-19

Според публични документи Berkshire е направила нови залози на фармацевтични компании, които работят по разработването на ваксини срещу Covid-19: Merck, Bristol и AbbVie. Компанията е инвестирала между 1,8 и 1,9 трилиона долара във всяко от дружествата, съобщи по-рано The Wall Street Journal.


30
Още от Коронавирус
Опасните оръжия на Майката природа: Чакат ни още смъртоносни вируси
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Митовете,как един купил две ябълки и изял едната а другата продал на цената на двете ,са за балъци,които пълнят гушките на такива,като тоя на снимката.
25
0
 
1
 
! Отговори
Петър Янчев преди 3 седмици
Тези трилиона за нищо си ги нямате.
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Оооох завъллията, жив да го оплачеш. Сигурно ще я кара на ошав и кукуруз.
23
2
 
3
 
! Отговори
гьостерицата преди 3 седмици
Той и дедо Шоро се бе амбицирал да играе срещу юана ,ама се отказа, след като от китайската централна банка му казаха да си направи добре сметката, дали може с неговите 50-60 милиарда да застане срещу 1 трилион долара и една световна икономика която се бори за първо място в Света.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този е от последните представители на онази Америка- на неограничените възможности, когато найстина човек можеше да постигне нещо само с упоритост , труд и някоя добра идея
21
3
 
6
 
! Отговори
до 18 преди 3 седмици
Теб те знаем. Всички са агенти на ЦРУ, перящи държавни пари. Няма начин да направиш пари, ако не си нечий човек.

Ганьовски манталитет.
20
3
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 седмици
"Зад всяко голямо богатство, несъмнено стои измама" Балзак.
19
1
 
4
 
! Отговори
Hui преди 3 седмици
Аз съм по-богат от тоя, имам два IPhone
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Изобщо официалният начин ,историята за забогатяването на почти всички милиардери е ужасно невероятен.Един ще отвори книжарничка в западнал квартал на някой град и ще има 20 милиона клиента.Друг ще направи компютърна програма за споделяне ще я кръсти фейсбук и всички изведнъж ще полудеят по нея при положение че преди нея имаше поне 7-8 такива подобни онлайн.Трети ще си продаде колата за да си купи камион със парите от камионът ще си купи кораб с парите от корабът ще си купи пристанище..Приказки
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Когато една-две от компаниите ми скубят наред и ми създадат милиарди и мен ще ме избие на филантропия и раздаване на средства. Да, скъсвали са си з'дника докато ги натрупат, но това винаги е с обиране на другите. И Ричард Брансън много ларж го раздаваше, само дето цените на прости неща като интернет му доставян от една от компаниите му за 10 години скочи почти двойно. Като дойде пандемията взе да реве,че трябва да му спасява някой летателните компании.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е не е много скъпа Унуфри само 700-800 хиляди долара.Въпросът е как разносвач на вестници е спестил тая купчина пари с разнасяне на вестници и косене на ливади.Знам как? Пестил е от закуски.;)
15
2
 
3
 
! Отговори
Унуфрий истинския преди 3 седмици
Бензиностанцията не е много скъпа, пък и това е за бизнес. То ако човек не пробва различни ниши... все е научил нещо от това.
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Безспорно е много умен.Че е стиснат стиснат е.Дори към себе си.Казва,че ако си купи замък и яхта за 1 милиард долара ще стане разглезен и глупав.Има един странен момент в животът му и той е че уж беден ама на 20 год си купува бензиностанция.Малко като Делян Пеевски.
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да светна необразованите сънародници плюещи по Бъфет ... човека почва на 4-5 години да продава кока кола и вестници врата на врата, на 11-12 е спестил 100 долара и купува първите си 3 броя акции .. и до сега живее скромно в първата си къща и кара кола на 10 години, въпреки че има милиарди ... забележете намислил е да дари по-голяма част от богатството си за благотворителност (тая година са 3 млр ) ... и аз нищо не съм постигнал в живота, ама не избивам комплекси като плюя по разни хора ...
12
5
 
5
 
! Отговори
Ахмед преди 4 седмици
А за бай Ибрахим от с. Сърница да знаете колко успешна беше. Събрахме едното за овцете за зимата, прибрахме и царевицата и слънчогледа, направихме суджуци и домашно вино.
А тоя Бюфет ли е Мъфет ли е, сигурно не е открил и една чаша рейна вино от Снобария.
11
6
 
8
 
! Отговори
Много се охарчи преди 4 седмици
да организира неггърски бунтове,
а и по фалшифицирането на изборите бая пара отиде
да не отваряме дума за парите които потроши по фалшивата пандемия
10
3
 
7
 
! Отговори
Ko? преди 4 седмици
През *** ми е за Бъфет
9
6
 
8
 
! Отговори
ГосТ преди 4 седмици
Нищо чудно фондациите към които са насочени парите за "благотворителност" с която си спестяват данъци пак да са техни :)))
8
8
 
9
 
! Отговори
Пак съм аз преди 4 седмици
Бюфет спести много данъци с мнима благотворителност. Вкара и Гейтс в същата схема.
7
5
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 4 седмици
Държавата трябва да подпомага и контролира само големи корпорации. Да планира и контролира производството и потреблението с помощта на изкуствения интелект. Поднебесната върви точно по този модел и ще пребъде, както е съществувала хилядолетия.