5000 български студенти отиват на бригада в САЩ

Посланик Херо Мустафа връчи визите на първите одобрени
Обновена: 14 фев 2020 20:17 | 14 фев 2020 15:02, Анисия Иванова
78
5000 български студенти отиват на бригада в САЩ
Снимка: БГНЕС

Американският посланик Херо Мустафа връчи визите на първите одобрени участници в тазгодишната Програма за работа и пътуване в САЩ (т.нар. „студентски бригади“).

Церемонията отбеляза началото на кампанията по тази програма. "Аз съм изключително развълнувана, че имам тази възможност да открия сезона на лятната програма за работа и пътуване в чужбина за тази година.

Това е една отлична възможност за студентите да посетят САЩ, да имат възможност да упражнят и усъвършенстват своите езикови учения на английски език, да опознаят културата на Америка и разбира се не на последно по значение място да припечелят малко допълнителни средства, които след това да използват по време на по-нататъшното си следване в България”, каза Херо Мустафа.

Тя припомни, че лятната програма за пътувания и работа в САЩ започна през 2000 година, като над 100 000 са студентите, които са имали възможнтост да пътуват до Америка досега. Тази година възможност да прелетят Океана ще имат още 5000 студенти.

Посланик Мустафа сподели, че откакто е в България, е имала възможност да се запознае с български студенти, които вече са пътували по програмата.

"За тях това е изключително важен опит, променя живота им така, както беше и с мен, тъй като аз когато следвах съм пътувала два пъти в Еквадор и в Йордания. Беше наистина много важен момент от живота ми, който оформи впечатленията ми за развитие по-нататък. Пожелавам същия успех на тези студенти, които ще пътуват по нашата програма и пожелавам наистина да се промени животът им", заяви посланикът и след това връчи визите на трима млади българи, съобщи БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
примамките на сащ започнаха и един прекарасен ден ще се откажат от нас че не носим пеалба на сащ и сме без интерес
70
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мой приятел анти-американец,и помствен комунист,синът му замина на бригада в САЩ.И след като си дойде момчето и си купи автомобил/личен/,тогава този мой приятел запя друга песен.Започна да изтрезнява от лъжите за партизаните и братушките с ботушките.Даже вика ако ходи всяка година на бригата в САЮ,няма нужда да завършва висшето,ще ме храни до гроб.
69
2
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
от Ленгли пак са закъсали с плана за балканите
68
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да станеш прислужник лятотовместо да се реализираш в професията си е глупост
67
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Куп глупави коментари има, но дъщерята ходи, работи, пътуваха из Щатите и се върна. Ходи в Ню Йорк, Джърси, Ниагара.....с нейни пари. Даже на прибиране през Париж минаха, докато им писна. Много относително е кой с колко пари ще си дойде. Ако се огледате по улицата, ще видите че и тук сме различни,някой имат Порше, друг велосипед "Балкан"
66
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТакаПродавав във фирма за авточасти 6800 на месец? Ха-хаЛекар с 80-120к годишно??? Ха-ха-ха-ха
65
4
 
15
 
! Отговори
Баща преди 4 години
Подкрепям с две ръце бригадите.Вместо цяло лято да се мотаят по кафетата да видят как се изкарват пари.Там никой не ти ги дава за стоене,иска се работа,а пък е и мотивиращо после да се стегнат да учат,ако не искат цял живот да мият чинии.
64
4
 
21
 
! Отговори
Йово преди 4 години
Нищо лошо поне ще се научат да мият чинии и да сменят мръсно бельо, както и да работят по 14-16 часа на ден и 6-7 дни в седмицата. Така се калява характер, че тук при мама и тати е добре по цял ден на кафе. Нека да излязат малко по северния атлантик та да видят че това което им показват медиите няма нищо общо с реалността и там не е розово както им го представят. Да видят че и там редовите американци работят за да преживяват и да си плащат сметките и данъците. После носталгия и обратно тук.
63
14
 
12
 
! Отговори
НРБ преди 4 години
Америка продава илюзии , но реалността е друга !!! Тези младежи вместо да се борят за собствената родина позират с новият господар , наивници !!!
62
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ходат .Там има селско стопанство,икономика,развит и платен туризъм.Тука къде да бригадирстват.Имаше преди 30г.бригади в България.
61
2
 
15
 
! Отговори
от Русия преди 4 години
Ще дадем 10,000 визи на студентите ви. Но нямаме пари да им плащаме. Но ще натрупат опит как да обичат Путин.
60
9
 
13
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Да заменят робите от ,,Чичо Томпвата колиба,, !!!
59
15
 
21
 
! Отговори
БСП преди 4 години
Белите роби тръгват да работя за Аамериканския агресор!!
58
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кокаин Мустафа много се активизира - готвят ни пак някоя секира отатък океана...
57
14
 
5
 
! Отговори
did преди 4 години
Хайде бегайте оттука и продавайте, че ми требват декари...
56
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не сака да оди у руската кочииина
55
5
 
13
 
! Отговори
5к на месец как е преди 4 години
В САЩ има всякаква прослойка БГ-та и всички живея достойно, не чаката Тъпагьоса да им носи вода и строи МАГИСТРАЛИ за ЧУДО и приказ...
54
4
 
13
 
! Отговори
Така преди 4 години
39 $ на час в Брой за да ринеш сняг в Ню Йорк.Продавач в фуирма за Авточасти- 6500на месецСтроителство към Hazmat 6 до 8000 $ на месец. Строителство към Union-50$ час Щофор според зависи курса- Медицинска Сестра 60-80 000 $ годишнолекар 86 -120 000$ годишно Макдоналдс/KFC/Mall /СтарБък /9$ на часОбщо правило работата плаща ли под 1500 седмично не става за нищоЗъболекар-...3600$ за един зъб лечение на Рут канал коронка и консумативи. Операция коляно-60 000 $ Операция сърце -4,5млн
53
11
 
14
 
! Отговори
До бач.бригадирка28 преди 4 години
Да ти кажа хич не ми е зле, за това и не мисля да се прибирам изобщо.Създадох семейство, имам 4 деца, издържам ги без проблем, а жената се грижи за къщата и да ми е хубаво у дома.
52
17
 
11
 
! Отговори
бай Пешо преди 4 години
Мен лично ме е страх да ходя в сащ заради високата престъпност.