Първият звънец ще бие за 59 000 първокласници

2357 училища отварят врати на 15 септември
8
Първият звънец ще бие за 59 000 първокласници
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В първия учебен ден утре 2357 училища в страната ще приемат над  706 000  ученици. За първи път училищния праг ще прекрачат близо 59 000 първокласници.

Още по темата

758 общински и държавни училища ще посрещнат учениците си днес  в основно или частично ремонтирани сгради. В други 170 училища ремонтите ще продължат и след началото на учебната година, като техните директори са създали необходимата организация за провеждане на нормален учебен процес, съобщават от Министерството на образованието и науката.

По данни на Регионалните управления на образованието учениците от  22 училища ще бъдат временно преместени в други сгради заради продължителни ремонтни дейности. Най-много са тези случаи в областите София, Стара Загора, Пловдив. Част от ремонтите ще приключат още през октомври , а други ще продължат и през 2022 година.

До средата на месец май 14 класа от 9 Френска езикова гимназия  в София ще учат в една от сградите на Националната спортна академия на ул. „Гургулят“- заради  продължаващо изграждане на нов корпус с физкултурен салон и основен ремонт на старата сграда.

До края на учебната година в други училища ще се обучават учениците на Технологичното училище „Електронни системи“ в София, възпитаниците на 4 учебни заведения в Стара Загора, както и учениците на  Професионалната гимназия по селско стопанство в Две Могили.

 


8
Още по темата: училищеученици
Още от Образование
Първолаците носят по пет-шест килограма на гърба си всеки ден
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
САМО МАСКИ И КАСКИ, А КЪДЕ НА СНИМКАТА СА ДЕЦАТА И ЦВЕТЯТА?
7
2
 
2
 
! Отговори
Тъп 15 годишен преди 5 дни
Аз мразя училището, определено съм свършил много повече работа и изкарал повече пари пред компютъра отколкото в училище. Какво ми трябва да знам, че a×b² = на едиси какво след като с нищо няма да ми помогне в живота. Цялата система трябва да се преосмисли, вече интернет има, почти всеки един може да потърси нужната за него информация. Ако аргументът Ви е, че ние затъпяваме и ставаме по - неграмотни, аз ще кажа едно - Защо само в България, а не в други държави?
6
3
 
3
 
! Отговори
Горките преди 5 дни
дечица. Пращат ги в лапите на плоскоземци антиваксъри, които с безумно назубряне на безсмислена информация ще им увредат мозъците за цял живот.
5
2
 
0
 
! Отговори
кой ще набият първи? преди 5 дни
Така се работеше от първият до последният учебен ден!
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Честит първи учебен ден на всички деца,прекрачващи за първи път,прага на Храма на знанието и на техните родители.Успех и на всички ученици тръгнали по стръмната пътека на знанието и просперитета,защото без знания няма просперитет.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Патуваме към ОУ "Йордан Йовков" гр.Варна :))
2
2
 
2
 
! Отговори
КОВИД Ваксина преди 5 дни
искате да кажете Последният Звънец!
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Нека 15-ти септември да бъде най-вълнуващия ден за вас, защото всичко започва от знанието. Напред науката е слънце! Честит първи учебен ден!