НАП погва 11 висши чиновници за несъответствия в доходите

Сред тях има действащ зам.-министър, зам.-кметове, съдии
Обновена: 23 яну 2012 15:58 | 23 яну 2012 15:54,
19
НАП погва 11 висши чиновници за несъответствия в доходите
Снимка: архив, Булфото

Националната агенция по приходите (НАП) е започнала проверка на 11 висши чиновници, за които Сметната палата е установила несъответствие между декларирани доходи и имущество.

Сред тях има действащ заместник-министър, заместник-областен управител, двама съдии в окръжни съдилища, трима председатели на общински съвети, двама заместник-кметове и един член на политическа партия, който не е подал встъпителна декларация по Закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни длъжности, съобщиха от приходната агенция.

До ревизиите се стигнало, след като при проверките си през 2010 г. и 2011 г. Сметната палата установила несъответствия в декларациите на общо 561 физически лица, от които НАП досега е проверила 494.

По тях са възложени 11 ревизии, обясни шефът на НАП Красимир Стефанов.

Стефанов и председателят на Сметната палата проф. Валери Димитров подписаха споразумение за по-добро сътрудничество и обмен на информация.

Споразумението се подписва в изпълнение на препоръките на европейската група за борба с корупцията  GRECO, чиято мисия в България преди три години е отправила редица забележки относно законодателството и контрола върху организирането и провеждането на избори. 

Според Валери Димитров основната част от препоръките вече са изпълнени с изработването на Изборния кодекс и засилването на контролната функция на Сметната палата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: НАПСметна палата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
0
 
! Отговори
ГЛУПАК преди 12 години
нищо ново под слънцето просто не играят по свирката
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи Цецко и тъста му излязоха чисти с 120 трудов стаж, както и Андрейчо Иванов, а тия сега набройканите са виновни. Малко двоен аршин.
16
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 9 забрави да споменеш и *** които като сички от долуспоменатите отдавна са честни бизнесмени а не мутри т.е. бели якички
15
2
 
4
 
! Отговори
teo преди 12 години
Не бойте се другари, щом до сега не Ви пипали, и сега няма да Ви докоснат! Корумпираните прокурои и съдии все още са в действие, ТЕ СА ВАШИТЕ ЗАЩИТНИЦИ!!! СерГЕЙ-ибрика, Първанов-гоце и Доган-сергей, сава, ангелов СА СЪЗДАЛИ ЗДРАВО БРОНИРАНА КОРУПЦИОННА МАШИНА, която ще Ви спаси пак от решетките!!!
14
2
 
13
 
! Отговори
Stan преди 12 години
Мразя ги тея журналистически глупости!!! Или пишете имената на хората или това изобщо не е новина!! Вие журналисти ли сте или ***, които само ги наричат такива?? ИСКАМЕ ИМЕНА!!!
13
2
 
8
 
! Отговори
vaci59perkata преди 12 години
Закон за публична собственост, ами публикувайте им имената на тия длъжници, нека ги видят в цяла България та дано се засрамят и си ги внесат.
12
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАП да не пропуска и Мировянските топ ***,които овУняха медиите с лъжите и селските си евтини тарикатлъци-30 ли бяха,пък като,че ли трима биле,не ви ли се лигитимираха,не бяха с качулки-надписите на гърба и на гърдите полиция не видял,не искал да слиза от колата,пък бил бит вчера в главата,днеска в гърба,ама ни арестуваха заради пръдливия сайт във Фейса на щерката..евтини номера от селски вечеринки.Да влязат НАП,полицията да ги държи под лупа!
11
2
 
10
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Имена,имена пишете. И на кой бог се кланят.Това е важно да знае народа, за да си прави добра аритметика. Към коментара на пост 7 за обектите по черноморието ще добавя,че там освен НАП, има работа и за Инспекцията по труда и за Икономическа полиция и за ГДБОП и ...!Там има крещяща нужда от контрол и показност!!!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мене едно не ми е ясно.Кога ще има закони в България.А то от 22 г. се действа на принципа "на час по лъжичка".И все тоя дето идва уж прави много "за разлика от предишния".А всъщност седиме на едно място.Няма промяна на тоталитарният начин на действие.Или ако я има е в негативна посока (много по-често).Затварят се заводи, продават се на безценица, всичко се ликвидира.Плодородни земи пустеят.България има природни ресурси, но няма действие за тяхното усвояване.Сякаш сме замразени на точка 1989 г.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За Киро *** няма "несъответствие в доходите".Що фалшива ракия направи и продаде.За мутрите също няма "несъответствие в доходите".Там ВИС, СИК и пр. всичките са "честни бизнесмени".
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАП погва 11 висши чиновници за несъответствия в доходите...Останалите чиновници от правителството, съда, прокуратурата, общините могат да са спокойни...При тях грешка няма!Хубава работа, ама герберска!
7
2
 
16
 
! Отговори
Питанчо преди 12 години
А НАП кога ще сезира прокуратурата за хилядите несъответствия между декларираните доходи и притежавани имущества на ресторантьори и хотелиери по цялото ни черноморско крайбрежие и по зимните ни курорти?
6
5
 
6
 
! Отговори
681 преди 12 години
Не е зам. министър бе! Цветанов е министър :)
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дайте имената не само на обикновените граждани както направихте с певците
4
2
 
20
 
! Отговори
- преди 12 години
ИМЕНАТА ДАЙТЕ!!!!
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дайте имената,какво като са министри и съдии,те не са ли граждани на РъБъ.До кога ще се делим на касти.Мамка му!
2
7
 
12
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
А ЦЦ неговите доходи отговарят ли на имущественното му състояние?
1
3
 
26
 
! Отговори
е, да де! преди 12 години
Само проверка ,...."и няма доказателства за злоупотреби"...всичко е мъгла и мътна вода в Бг!Прах в очите на хората ...!Доказано е ---22г.,...що ли?