На планина, на море: 280 хил. на път за празниците

Около 70 хил. души се очаква да посрещнат празника в чужбина
11 апр 2017 09:07,
10
На планина, на море: 280 хил. на път за празниците
Снимка: архив Reuters

Ако през изминалата 2016 година България са посетили близо 10 млн. и 500 хил. туристи, то през тази се очаква техният брой да се увеличи с още един милион. Тези данни представи в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR доц. Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

Голям туристически интерес прогнозират от бранша и на предстоящите Великденски празници.

"Около 280 хиляди ще бъдат пътуванията на българи, свързани с Великден, от тях близо 70 хиляди ще излязат в чужбина", посочи доц. Драганов.

Освен светите места около Пловдив, Троян и Велико Търново, и морските курорти ще приемат туристи за празника. По българското Черноморие се очакват близо 7 хиляди души.

Планините също ще предлагат добри условия за отдих, тъй като там сняг все още има и желаещите могат да комбинират почивката си с уроци по ски и сноуборд.

А за столичаните, които на Великден ще бъдат в София, също има редица интересни места в близост, които могат да посетят, посочи от своя страна блогъра Юлия Вукова.

Това са архeологическия парк "Тополица", язовир Душанци, Еленската базилика, паметникът на Вазов "Дядо Йоцо гледа" край Очин дол, Черепишкия манастир и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Честмир преди 7 години
До До ЧестмирВ статията няма никаква информация, на базата на какви фактори, е посочено числото 280 000. А приблизително толкова са само хората, които ще отидат до Гърция или Сърбия. Като сложиш и тези, които ще отидат в български курорт и тези, които ще си ходят по родните места, за да друсат кючеци в селската дискотека, броя на хората, които ще пътуват по празниците (и сътветно ще направят разходи) става доста голям.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Послр българите пари нямали!
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Провинционалистите вън от Град СОФИЯ!
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да ги разбера село-потока от прованса,идват 3-4 почивни дни и всички тръгват да си ВАРЯТ и се почва едно висене с часове по задръствания,на Хемус е някъв ужас.Ок видя се,че явно няма спасение от това преселение в Сф,ама стойте тука и на празниците......
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ураааа тръгваме.....
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ходете, ходете. Който е със здрави нерви, здрав стомах, без никакви претенции за добро изкарване и с неудовлетворен стремеж за силни неприятни усещания, да ходи.