Защо не си купих зелен билет? Защо ми искат 5 лв. на границата?

Сигнали на граждани от платформата Helpbook
10 дек 2018 15:30, Анисия Иванова
60
Защо не си купих зелен билет? Защо ми искат 5 лв. на границата?

Преди седмица хиляди "зелени билети" бяха купени от столичани, според данните от Центъра за градска мобилност. Въпреки това, колоните от автомобили и задръстванията не намаляха осезаемо в пиковите часове на 4 декември. За подобен проблем получихме сигнал и в платформата на Helpbook.info.

Въпросите на потребителя резонно са отправени към Столичната община: "Защо да избера да пътувам с градски транспорт, пък било и със зелен билет, като не можете да ми осигурите по-бързо и по-удобно пътуване в сравнение с това с личния ми автомобил?

Столичната община, като стопанин на пътната мрежа в София, какво прави, за да осигури безпроблемно придвижване на автобусите в BUS лентите? Колко пъти общината като стопанин на пътната мрежа в столицата се е обърнала за съдействие към КАТ - София по този въпрос?"

В друг сигнал, отправен към Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), се твърди, че в магазин на голяма хранителна верига съхранението на храните е под всякаква критика. Витрините на топлия бар са непочистени, храната се приготвя в разрез с всички норми и правила на хигиената. Продуктите са стари, а видът на ястията не предизвиква желание за закупуването им. Потребителят призовава за извършване на моментална проверка с оглед завишаването на контрола и подобряване качеството на предлаганите стоки.

Пореден сигнал за изоставени коли получихме отново към община Варна. Според снимките е видно, че автомобилите се разфасоват директно на улицата, около тях се валят чаркове, найлони, спрейове, автомобилни гуми и стъкла.

Заснет е поредният нагъл шофьор паркирал колата директно на тротоара като с действията си затруднява предвижването на всички пешеходци, хора с инвалидни колички и майки с детски колички. Надяваме се на съдействие от "Пътна полиция" - СДВР.

В заключение ви запознаваме с един интересен сигнал с въпрос, отправен към Министерския съвет: "Мои познати (български граждани) посетиха Република Турция за един ден. При завръщането им в Република България им е издадена касова бележка за пресичане на държавната граница на стойност 5 лв.

Въпросът ми е: На какво основание на български граждани е събрана такса за преминаване на държавната граница при завръщане в собствената им държава? При преминаване на държавната граница на Летище София такава такса не ми е искана. Затова ми се вижда изненадващо".

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
38
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Какви 5 лева, какви полицаи, каква бременна шведка?
51
0
 
44
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
искате доказателства за думите ми?...Добре,ето моя въпрос /нали за питания става дума!/.:-Защо в ЕС ,ЧИЙТО "ГОРД" ЧЛЕН СМЕ НИЕ,за 20-часова работна седмица /5 дни по 4 часа/ заплащането е 500-600 евро,или 1000-1200 лв на месец,а у нас,при 40 + часове-5 дни по 8 часа /за късметлиите!!!/,заплащането е..300 евро,или 600 лв?!?!?!?! ДВОЙНО ПОВЕЧЕ ЧАСОВЕ РАБОТА,ДВОЙНО ПО-МАЛКО ЗАПЛАЩАНЕ!!!!..Е?!....Е?!...Попитах!..Някакъв ефект?!..не разбирате за какво става дума,нали?
50
1
 
40
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
"P.S." до "дс":-Не забравяй,че НЕКАДЪРНИЦИТЕ са "ПРЕЕКСПОНИРАНИ" !!!!!!!!!!!!!!При първата..по-сериозна "патаклама" ще се оплетат като "петел в кълчища"!!Точно защото са некадърни!!!!..Не забравяй че и "имиджиа",който те си "издялкаха" с годините, Е ФАЛШИВ!!!!..просто ние сме ..СРАМНО инертни и..бездушни!
49
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де - но ако пътуването с кола струва 10 лв за консумативи, гориво и гараж - защо не си взел зелено билетче? Струва ми е странно как имаше митинги за по-евтин бензин, а хора отказват да ползват градският транспорт. Не си ли правят сметка?
48
1
 
36
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До дссъгласен!!!!Но ИМА СЪВСЕМ ЛЕГАЛЕН НАЧИН нещата да се променят!!!!!..Аз поне НИКОГА НЕ съм апелирал към насилие,защото БРУТАЛНОСТТА е в ръцете на..както ти се изрази:-"некадърниците"..Ганди извоюва независимостта на Индия без нито един изстрел!!!!
47
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 34Печките на дърва не замърсяват. Замърсяват печките на гуми, ама това гориво го ползват само любимците на властта.
46
1
 
36
 
! Отговори
дс преди 5 години
До ПроСоТоНе, просо, ние просто нямаме никакъв шанс! Ако се опитаме силово да изгоним некадърниците, ще бъдем нападнати от техните покровители и ще кажат, че сме гнусни превратаджии. И ще изпратят техни сили да защитят демокрацията.
45
0
 
36
 
! Отговори
дс преди 5 години
До ЧитателЗначи длъжни сме за локвата?! Заради ЕС сме длъжни да събираме битовите отпадъци разделно, дори опитахме. Но понеже джипситата обичат да се ровят в рецайкъл бина, ние не ги събираме разделно. И ЕС още не ни е обезглавил! Така, че бихме могли да минем и без локвата
44
0
 
35
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
или с други думи:-Некой е наясно,че българина "мре" да се оплаква,но НИЩО НЕ ПРАВИ да подобри "дереджето" си!!!!!!!!!За това ви /ни/ ПУСНАХА да ИЗПУСКАТЕ ПАРАТА по разни "форуми",сайтове..и др...а царските уши продължават да са си магарешки...
43
0
 
36
 
! Отговори
дс преди 5 години
До ДругВ последния си работен ден преди служебното, правителството на ББ2 даде Златната локва на Лесово на своя фирма. Всъщност онзи ден ББ2 направи само две неща. Първото вече го написах. Второто беше, да обсъди мерки, как да се бори с битовата престъпност. Сега имаме ББ3 и то от битовата престъпност въобще не се интересува. Може би в последния си ден.
42
2
 
35
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
" Хелпбоок"?..Мило!..Знаете ли приказката за бръснарчето и цар Траян,който имал магарешки уши?..-Потърсете я!..Та :-Съвсем на кратко:-По съвет на майка си ,бръснарчето изкопало дупка в земята,извикало в нея "Цар Траян има магарешки уши",зарило я,и..така му олекнала тайната,която го мъчела....А Траян ПРОДЪЛЖИЛ да си има магарешки уши...........не е ли "свежо"?..Или не разбирате?....
41
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътувах малко след големия смог с тролей, в час пик вечертa, и пред СУ няколко коли пред нас, ни спряха зеления светофар, пускаха само в другите посоки поне 10 минути. Блокираха движеднието за изключително дълго времe, на частен и обществен транспорт, заради някакъв луксозен автомобил с лампичка, който накрая благоволи все пак да мине с останалите коли в негова посока. Едва тогава пуснаха отново трафик в нашата посока. Беше възмутително.
40
6
 
35
 
! Отговори
baiko da se tragne преди 5 години
koga toka be6e 0,2 st. nema6e mrasen vazdyx sega e 10 pati po mrasen i 4e stane 300 pati pove4e samo sled 1 07 2019 god.67433
39
2
 
42
 
! Отговори
Читател преди 5 години
До ЮАР Локва /гьол/ има,защото сме външна граница на ЕС. Длъжни сме да правим дезинфекция,пък и има нужда,заради всички ТИР-ове,които идват от Анадола . Друг е въпроса,защо тази дейност не се извършва от БАБХ,а от частна фирма.
38
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Манипулатори
37
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
5 LV. ZA ZDRAVETO NA MITNICARITE VZEMAT.
36
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Диктатор Бойко пълни гушка с тез парички и слушка дойчеЕС как да ви унищожи, преди диктатор Бойко бяхте 9 милиона а сега сте.........!?
35
1
 
70
 
! Отговори
Друг преди 5 години
Това на границата е такса гьол!! Правилни фирми са взели това тихомълком на концесия!Някой да разчепка случая!!Също така нар фитосанит контрол- как работи!! Фирма внася плод-зеленчук!!Фитот взема проби,ако искате чакайте резултати3-дни,но може веднага да ви станат пробите..200-300лв!!Е дават кас бел!!Но някои парт хора гушат яко,яко!!А дезинф на тир е 12 ев..на ден са 1000 бр,2/3 без бележки.!!Е кой е стопанин? Фирми на Гръб
34
17
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей няма угодия, мрънкаща .... Добре че вече има и хора с добри заплати, и търсят решения, не само нова конституция, оставки, смянна на ситемата.
33
7
 
43
 
! Отговори
ДО 16 преди 5 години
До 16А ти в Берлин виждал ли си да се движат такива нафтови печки без катализатор? При всяко по-рязко потегляне не може да се диша зад тях, става димна завеса! Тези таралясници в Берлин да са ги претопили на вилици сто пъти досега. А замислял ли си се, защо в Берлин се движат двутактови Трабанти в центъра, а дизеляците са забранени?!?