З7 лечебни заведения в София - в добро финансово здраве

Д-р Веселин Милев: За това са нужни контрол и добър мениджмънт
Обновена: 8 фев 2019 08:29 | 7 фев 2019 22:36, Екип на Bulgaria On Air
4

Болници в мое управление няма да закрия, парите за здраве се увеличават всяка година, затова искам решение. Не приемам сестри и лекари с години трудов стаж, които всеки ден ни лекуват и помагат, да се чувстват без подкрепа, изоставени и забравени.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на среща с представители на Сдружението на общинските болници. По време на разговора присъстваха също вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и управителят на НЗОК д-р Дечо Дечев. Поводът за срещата са финансовите проблеми на общинските болници и недостатъчните възнаграждения за труда на медицинските специалисти.

Министър-председателят Борисов разпореди на Министерството на здравеопазването да започне анализи на финансовото състояние на всяка една от общинските болници в страната.

Д-р Веселин Милев - председател на здравната комисия в Столичния общински съвет, обясни в "Денят ON AIR", че в момента всички 37 лечебни заведения в София са в добро финансово състояние.

"За момента състоянието на лечебните заведения в Столичната община е много добро, няма такива, които да са пред фалит. Финансирането за здравеопазването в столицата възлиза на 62 млн. лв. 33 млн. лв. са делегиран държавен бюджет, другите са от общината", коментира докторът.

По думите му, за да работи една болница добре, са нужни контрол, добър мениджмънт и финансиране.

"Още в началото на мандата проведохме множество конкурси, 2/3 от управителите на лечебните заведения бяха подменени. Втора градска и Първа градска бяха доста зле. Благодарение на техните управители в момента нещата вече вървят доста по-добре финансово", категоричен е експертът пред Bulgaria ON AIR.

 


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе кво ни грее назе от провинцеата за софее ? Тука умират ората и нема ни линейка ни доктор ама там за суфианци има сичку. макятаимдаеба
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2 Анонимен
А ми те сигурно само за това си мислят
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Събрали си едни гербери и се лъжат взаимно.Кои болници са добре.Пирогов,Александровска и ВМА дължат милиони на фирми и доставчици.Докато държавните болници трупат огромни дългове правителството спонсорира частни болници на мафиози.Например
Софиямед на мафиоза Тиков лaпа и от НЗОК и от гражданите.Тоест дои народа двойно.