Алпинистът Атанас Скатов ще атакува четвърти осемхилядник

На 15 май изкачи третия по височина връх – Канчендзьонга
Обновена: 31 юли 2019 14:07 | 31 юли 2019 11:47,
29

Българският алпинист Атанас Скатов стъпи на Гашербрум 2 (8035 метра) на 18 юли. Това е 13-ият по височина връх на планетата. А за Скатов това е деветият изкачен осемхилядник и трети за този сезон.
Още по темата

Атанас Скатов с нов 8-хилядник, изкачи Гашербрум 1

На 15 май българинът изкачи третия по височина връх на планетата Канчендзьонга (8586 м), а на 12 юли - Гашербрум 1 (8080 м).

"Бях планирал трети връх, но връщането ми в България трябваше да бъде на 12 август. Само че много интензивно се случи експедицията, почти не съм почивал, защото имаше прозорец от хубаво време за Гашербрум 1, а веднага след него имаше прозорец за втория връх", сподели алпинистът в "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че в края на август ще замине за Непал, където му е останал само едни осемхилядник, който да изкачи и там ще атакува четвъртия си връх за този сезон.

Апинистът коментира, че когато се качи на върха, винаги се чувства по различен начин в зависимост от това какво е времето и колко е вървял, но винаги мисли за това - как ще слезе, а по време на експедиция най-много му липсват близките хора и времето с тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
До всички хейтъри преди 4 години
Каквото и постижение да направи човек, все ще се намерят прости, комплексирани и нямащи на представа за какво става въпрос мухльовци които да злословят зад гърба му. Пълно с ***...
24
0
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До Анонимен 21 И жена му вероятно е на същия акъл.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 25Добре де, ами ако ти се гъзоположиш на чудния пясък на Малдивите или на Бали, където милиони са били, каква полза от това?Използвам законно метода на субституцията, много полезен метод, за да осъзнаеш глупостта, която напира в теб и я преодолееш.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До да бега да катериче да си изкара паричките, дето му ги плащат...Ето това е въпросът на всеки българан, свикнал за живее от нищонеправене! Парите!Абе, мухльовци ниедни, укротете злобичката в себе си и допуснете, че има хора, които обичат да катерят върхове! Не ви дразнят тезе с Ламборгини, Даймлери, Ферарита, защото тихо завиждате, но в мечтите си искате да сте като тях, но няма да ви се случи! А това, което Скатов прави не е толкова невъзможно, но трябва да можеш да бъхтиш и здрави ***!
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще атакува, ще покорява, ще превзема връх, на който хиляди преди него са се качвали. Каква полза от това освен да си чеша самочувствието?
20
0
 
3
 
! Отговори
Смешно! преди 4 години
В момента, в който човека започна да говори колко трудно ще се справим с изсичането и как хората с пари са готови на всичко за да ги запазят - водещия смени темата "тактично". Ако не ви прави впечатление сте сляпи!
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скатов направо да обявява сметката за събиране на помощи за издирването му, рано или късно и той ще стане на шушулка на някой връх и ще се наложи да го търсят, като другите будали. Така ще спести време на жената до него или зад него, все тая
18
0
 
3
 
! Отговори
пенко преди 4 години
" ДАЙТЕ МИ ЧОРАПИ ...ДАЙТЕ МИ ОБУЩА ...КОЛКО Е ДОБРИЧКА МАМА,ЧЕ МЕ ПУЩА !!! ШАРО ТИ СЕ ВРЪЩАЙ ... ГОРЕ В ПЛАНИНАТА САМО ХОРА ХОДЯТ " !!!!!!!!
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А нещо за жената до него?
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде пак статия за туристи. С какво толкова ви впечатляват, хиляди всяка година се катерят и много от тях не се връщат. Това геройство ли е или егоизъм?
15
4
 
6
 
! Отговори
i'm преди 4 години
Този човек звучи като пиян или дрогиран...странно
14
4
 
11
 
! Отговори
да бега да катери преди 4 години
като му е зор на скатов да катери скатове и чукарите, ама да не ми се прави, че го прави в името на българия, щото знаменцето, дето му е на повечето дрешки, се губи измежду логата на спонсорите му, дето разчитат именно на медиините му изяви (посрещания, изпращания, селфита и др.), че да си изкара паричките, дето му ги плащат.
13
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бъдещетоИма ли значение, как се е изказвал. И двамата са ценни с това, че правят неща, които над 99% от хората не могат. Винаги ще има такива хора.
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АЗЗа Атанас Скатов не знам, Боян Петров работеше в Природонаучния музей. И защо въобще се притесняваш - нали не са твои парите.
11
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименОсновно сами си намират финансиране. Пробвайте и вие, но едва ли ще успеете.
10
3
 
14
 
! Отговори
АЗ преди 4 години
Тези хора как се издържат, работят ли, винаги ми е било много чудно. По последни данни на Еверест било станало, като сметище!!!!!!
9
1
 
9
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Откажи се бе момче. Пази си живота.
8
14
 
9
 
! Отговори
бъдещето преди 4 години
Защо въобще ги сравнявате с Боян? Боян беше един прекрасен човек, направил много добри дела, не само алпинист. Скатов се изказвал грозно по адрес на Боян и за какво? Не пропускайте и факта, че Скатов е веган - още известни като душевно болни хора
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"третия по височина връх на планетата Канчендзьонга" - коя е тази планета, че чак върхове изкачват там?? :D
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе знаем ги тези!След някой ден пък ще почнете да ревете за поредния!