Мирчев: Готови сме да предложим служебния кабинет за редовен

Очаква ли БСП да вземе третия мандат?
Обновена: 25 авг 2021 22:16 | 25 авг 2021 22:14, Веселина Йорданова
45

Тошко Йорданов отказа среща на Корнелия Нинова за бюджета. Когато липсва диалог, има ли шанс за съставянето на кабинет?

В НС няма хомогенно мнозинство, когато няма мнозинство, не може да се работи по бюджета. Ние постъпихме държавнически. Това заяви в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR Стоян Мирчев от БСП.

"В момента по-важен е бюджетът, а не да говорим за трети мандат, да надскачаме Конституцията. Очакваме утре това да се случи в зала. А не всяка партия да прави популистки предложения, едни невъзможни неща да се предлагат. Утре, ако мине в зала, тези партии, които сме отговорни - да седнем и кажем: "Дайте да пипнем 2, 3 неща - Ковид, мигрантски натиск, пенсиите, икономически мерки за пострадалите от 4-тата вълна", смята още той.

Мирчев коментира хипотезите относно възможността президентът да връчи третия мандат именно на БСП.

"Спекулации. В такъв период даже не отварям новини с такъв вид спекулации. Има 4 партии, на които може да даде мандат и да сядаме да видим имаме ли сили за такъв мандат. Вярвам, че мъдростта ще възтържествува. Третият мандат е доста различен. Той е спасителният и стои по различен начин, ние сме готови да предложим служебното правителство за редовно", подчерта социалистът.

И посочи, че разговор трябва да има.

"Ако някои от новите партии играят театър и не са там да решат проблемите на хората, и искат да разбият държавността в този вид, е съвсем различно. Ние искаме да покажем, че имаме воля. Сега е моментът и ще падне завесата и ще се види - кои са отговорните партии пред това общество и кои са там, за да рушат", отбеляза Мирчев.

Според него най-добрият вариант е избори 2 в 1.

"По-добре е 2 в 1. Ще се спестят пари. Последната възможна дата за провеждане на президентски избори е 7 или 14 ноември. И не биха попречили на президента. Рейтингът на Радев е толкова висок, че едва ли нещо може да го удари, ако не е нещо от Космоса", категоричен беше събеседникът на Ганиела Ангелова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: БСПстоян мирчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие от бсп съсем изтрещяхте. Как може да предлагате нещо, което никой не ви го иска? ГЕРБ няма да ви подкрепят. ИТН нееднократно заявиха, че ще гласуват против вас. А ДБ се заявяват като десница, т.е. по презумция са ви опоненти, против вас са. На кого разчитате На филанкишията ли?
33
3
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Няма да ви мине номера дрогаре. Да пробутате фигурантското служебно за редовно. Че то де факто си е чисто правителство на БСП. Най-малкото ГЕРБ ще ви спъне
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зад Слави е Домусчиев, зад Домус Ага е Доган. Нещо неясно???ИТН е залъгалката, която подлъга много хора. Опитаха да пробутат правителство на статуквото, не успяха и създадоха този Хаос. Отвращават хората с решенията си нарочно. Те ще бъдат брашнения чувал на следващите избори, за сметка на ГЕРБ и ДПС, които ги съюзява вечния интерес. 🖕🏿Та затова служебното правителство им е Трън в гащите, щото им разкри и спря много от далаверите. Затова ИТН ГЕРБ и ДПС толкова много искат да ги злепоставят и разкарат.Дано се събуди този народ, иначе горко ни отново.🇧🇬&#127
31
6
 
9
 
! Отговори
Дамаджан паша преди 2 години
А тоя не е ли внук на оня Мирчев, където е трепал хора по лагерите на бай Тошо- правешкия малограмотен ром?
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте да откраднем 2,,,3 неща !!!!!! БСП
29
11
 
11
 
! Отговори
инж Владова преди 2 години
На когото и да го връчи- правителство няма да има. тези уж протестъри унищожават ИТН, заради партийната субсидия. Не пускаите вече в парламента, Татяна, Мая, Христо и компании- гадни злобари са и не са демократи а корумпирани партийки
28
9
 
18
 
! Отговори
До 26 преди 2 години
Ами нали това е основната задачка-закачка на Радо шишарката и хунтата му. Само че баце нищо не намират, освен кьорфишеци. Боко гради, Радо руши...да ви е.а и промяната!
27
4
 
18
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Мал-Оум-но,поколение!Ето това са всички които гласуват за протестъри,учиндолци,Бабикянчовеци. ТолковА мошеници в Народното събрание никога не е имало.Лигльовци които не знаят какво искат само претенции имат.Трябвало да има избори до като не станело тяхното?!Е какво да стане бе ,като нищо не става освен хаос.Самозабравили се ликета с жълто по устата
26
3
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Винаги готови за суджука червени кхмери :)))
25
6
 
11
 
! Отговори
Ами... Да! преди 2 години
Eдно време Димитър Пенев така направи - видя, че Националният отбор работи добре така, както си беше и не го пипна. Резултатът беше най-доброто представяне на България на футболно първенство за всички времена.
24
3
 
19
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Е щот нямате кадри и ви е срам от хората, в случай, че трябва да редките вваш си кабинет. Пълен цирк с мега клоуни
23
7
 
22
 
! Отговори
Ръп он преди 2 години
Какъв е този питек или бабуин или направо си е един бабикян. На тези от ДееБе песента им е изпята. Ако това са демократи, то аз съм ленин.
22
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОПГ Гроб трябва да бъде обявена извън закона! Не може криминална структура да се представя като политическа партия и да участва в политическия живот на страната!
21
22
 
3
 
! Отговори
Герб преди 2 години
Ще се радвам - геп сдс да спечелят убедително изборите за да може - бсп да продьлжи сьс своето управлениеЩе чакаме и нови санкции за - други гербери от - сащ , по закона магнитски
20
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Герб Твоето мнение е като правописа ти ...
19
34
 
17
 
! Отговори
Герб преди 2 години
Герб е една престъпна група - мое мнение е , че цялата партия трябва да бьде исправена пред правосьдието
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бей Гечо "Черепа или ще то набута в панделата или ще му свети маслото." Когато искаш. един орлигарх и бандит да ти е пример за подражание, си просто една нереализирана мутра, явно защото И за това нямаш талант ... Нереализираните мутри не могат да са критерий за каквото и да било, най-малко за това кой как си върши държавната работа ...
17
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 18 "ГЕРБ няма да се върне повече! Назад няма да се връщаме повече!Ще сме без правителство,колкото време е нужно още!Но с ГЕРБ Приключихме! Набийте си го в чугунените радиаторни ребра Гербери!!!" Обидите си ги наузустил, но май на втория етаж при теб няма никой. Не само, че "герберите" не са най-лошия вариант, но и за сегашната политическа ситуация са вероятно един. от най-добрите, ако не и най-добрия и никакво повтаряне, как си били отишли няма да промени този ФАКТ.
16
5
 
20
 
! Отговори
ясно е преди 2 години
никой от тия освободители не иска нови избори щото резултата им ше е плачевен за тях . най ги е страх импексова и мая общата ( която може и да не влезне в парламента ) .
15
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай Бойко по чалгарите.