МЗ нямало куража да наложи зелените сертификати

Заведенията искат тестовете за антитела да се признават като зелен сертификат  
19 окт 2021 12:15, Ния Христова
86
МЗ нямало куража да наложи зелените сертификати
Снимка: БГНЕС
"В МЗ нямат куража да направят това, което трябва да направяват - да наложат задължителни зелени сертификати, това е тежка задача, но не знаем защо не го правят", заяви пред БНР Емил Коларов, председател на Сдружението на заведенията в България. Той коментира и мерките и протеста на работодателите, който планират.
 
"Ако имаме самосъзнанието, че това трябва да се случи, то ще се случи. Но най-тъжното е, че не сме стигнали до този момент. Не сме разбрали, че всеки трябва да положи своите минимални усилия да излеземе от тази криза", каза още Коларов.
Още по темата
 
"Ние дори предложихме тестовете да се плащат от държавата доста отдавна. В момента тестовете се плащат от хората, като договоряме част от сумата да се плаща от нас.  Държавата отново абдикира от задълженията си. Трябва да има стройна организация за тези тестове и тя да ги плати и те да се правят чрез изнесени лаборатии, които са оторизирани да извършват тази дейност, каза още Коларов.
 
Той каза точен процент относно ваксинираните служители на заведения в национален мащаб. По думите му в столицата може би 100 процента е ваксиниран персоналът на нощните заведения, които искат да работят. 
 
От Сдружението обаче настояват да се признават и тестовете за антитела на хората като зелен сертификат.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 2 години
Вие разбирате ли,че аз НЕ ЖЕЛАЯ ДА СЕ ВАКСИНИРАМ? Нито ще пътувам зад граница,нито ще се натискам за кръчми или да се "блъскам" на опашка да вляза в магазин или в "кръчма" в петък вечер,за да се напия?В работата си нямм прожлем! Не ми дреме кой ще се боцка и срещу какво! Аз ЕКСПЕРИМЕНТ С ТЯЛОТО СИ<НЕ ЖЕЛАЯ ДА СИ ПРАВЯ!!! Един бълвоч измислен за 20 дни и да го призная за "ваксина"? НЕ!!!! Преживях Спина през 80 сте.Ще преживея И това!-:))))
76
1
 
1
 
! Отговори
SOS преди 2 години
Червените искат така да запазят малката си кохорта от избиратели ,но и тях ще загубят.
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификациите се отнасят за самия вирус и ваксинита,като изделия,в която се описва по изградена номерация и последователност на разположение по връзката между съставните части,възлите,блокове с конструктивно,детайлно описание строежа,съдържанието,характеристики за начина на съчетанието на детсйлите,елементите по дадени схеми,модели по изградени научни познания възприети с цел възстановяване,реконструкция или на ново изграждане,производство по начини внедрени и материалите съответстващи на нея.
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МЗ не смее да наложи зелени/пембени и всякакви сертификати, мисля че е ясно защо. Достатъчно е да видим какво става в Италия, във Франция, Канада и други държави, за да си представим нашето министерство какво го чака, още повече че му остана по-малко от месец да работи!Това че телевизиите налагат затъмнение не значи, че тези видеозаписи не могат да изтекат и да ги видим и тук!
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ваксинирани учители защо няма да тествате, ние наказани ли сме другитв. Що за дискриминация при условие, че ваксиниран се рсзболява и заразява също, че и може да умре
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъпън, при 80% неваксинирани, за какъв кураж ми говориш. Фалирайте! Ако има нужда от заведения, ще се появят, що пък точно за вас да ми е мъчно!
71
0
 
11
 
! Отговори
... преди 2 години
Доживях някой да си мисли, че в България някой ще си вади документи, за да влезе в ресторант. Нито едно заведение няма да ги изисква дори да ги въведат. Аз сега като влизам в магазина на вратата гледам "влизане по 1 и с маска", вътре се шлаят четирима и само 1 е с маска. Да не мислите, че касиерката ще им се скара и ще ги изпъди? Жената гледа да си изкара хляба и продава на който влезе. Ако дойдат на проверка тогава ще почне да ги гони ама иначе не се интересува!
70
2
 
24
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Доживяхме ресторантьори да ни нареждат, какво да правим. Нашето здраве и живот са в ръцете им.
69
1
 
36
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Ще си вкарате огромен автогол с тия сертификати, ваксини и глупости. Въпрос на време е и ще го усетите яко! Ще гинат много бизнеси, защото хората могат и без вашите глупости!
68
2
 
24
 
! Отговори
Петя преди 2 години
Починалите са 90 % над 60 години, почти всеки ден я има тази информация, тях да задължат да се ваксинират. В Европа така направиха - първо възрастните. После безплатни тестове за на антитела или най-добре на клетъчен имунитет и ще лъсне истината, която на никой не е изгодна - 50 % вече са го изкарали. И те няма да се ваксинират колкото и да се пънете, защото няма логика да го правят.
67
2
 
21
 
! Отговори
ааа преди 2 години
"От Сдружението обаче настояват да се признават и тестовете за антитела на хората като зелен сертификат."Това е най-умното нещо което е предлагано във връзка с т.нар. зелен сертификат.Но това по никакъв начин не оттърва върлите привърженици на ваксината ала Кунчев и сие,защото хората,без документи и с антитела са стотици хиляди и така зомбирането,че задължително трябва да се ваксинираме няма да има същият ефект,както го искат всички професори,доценти,математици и т.н.
66
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто ако въведат зелен сертификат заведенията ще останат без клиенти.Оня ден гледах витрината на един магазин и продавачката ме покани вика влизай може и без маска и ако има нещо да помагам.
65
2
 
22
 
! Отговори
До Весел 4 преди 2 години
И това - за сервитьорите. А сега си представи - същата ситуация е и с медиците. Те като напуснат - гледайте тогава що става! Щото боледуват еднакво и спринцовкаджиите и нормалните хора! Да ви видя напъните до къде ще я доведат! Понеже на кръчма мога да не стъпя до края на живота си и няма да ми липсва, но на лекар на всеки може да се наложи да иде. А те са минали вече през вируса и с право не искат да експериментират с живота и здравето си с биопродукти, още непозволени официално за употреба.
64
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще наложи този безогледен фашизъм у нас МЗ, като съвсем няма да останат медици, ако бъдат насилени и тук да се инжектират с експерименталната химия, която вече се установи, че и не пази дори химизирания /за околните отдавна не иде реч - те никога не са били предпазвани с нея/? Да опита, че да изпонахвърлят оставки и малкото налични! Не сепренатягайте да правите метани на западните си господари, че ще се *** от тоя напън. Освен това вече всеки медик реално се е срещал с вируса за 2 години
63
3
 
28
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Ако се опитат го въведат тежко им при положение,че няма сигурно и 20% ваксинирани. Кръчмарите няма видят тогава и един лев и ще вият на умряло. Не на медицинския комунизъм.
62
1
 
8
 
! Отговори
сто преди 2 години
До Анонимен 60Никаква файда. Те затова в повечето документи, вкл. и информираното съгласие, им казват "биопродукти", щото ваксините оредпазват от заразяване, но не и тази за ковид :))
61
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До гогич Живееш в Австрия, но си бетер ***--ьо. Знаел, но нямало да каже, да съм се "поровел". Ясен си.
60
1
 
1
 
! Отговори
гогич преди 2 години
До Анонимен 59Порови се из нета и ще намериш интереси негови статий. Жокера съм ти го дал :))
59
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
К'ва е файдата, че си ваксиниран с две игли след като можеш да се заразиш, да пренасяш и да заразяваш други? Колко зелен е в този случай " зеления сертификат"? Каква е гаранцията, че като посетя заведение с ваксиниран персонал няма да се заразя?
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До гогич КОЙ Е ПРОФЕСОРА? И да я няма лекция, едва ли този човек не е застъпвал същото становище пред обществеността. Искам да видя що за професор говори такива неща и ЗАЩО.