Умъртвяват 500 яребици заради огнище на птичи грип

Засегнатото стопанство е в пловдивското село Стряма
26 ное 2021 16:18, Ерол Емилов
20
Умъртвяват 500 яребици заради огнище на птичи грип
Снимка: Pixabay

Около 500 яребици и кеклици ще бъдат умъртвени заради установено огнище на птичи грип във ферма в пловдивското село Стряма.

Заболяването е установено в стопанство, което попада в 3-километровата предпазна зона на огнището на инфлуенца, което беше открито преди десет дни, пише „24 часа“.

Българската агенция по безопасност на храните е разпоредила хуманното умъртвяване на птиците в засегнатата ферма, обезвреждане на труповете и замърсените материали, почистване и дезинфекция.

Остават в сила всички мерки за контрол на заболяването в създадените предпазни и надзорни зони, вече разпоредени от БАБХ в зоната на село Стряма.
 


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Кера преди 1 месец
Пак на някого ще му теглят сатъра на бизнеса, ... щот корупция няма откат дойдоха новите спасители.
18
0
 
1
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Веднага на скарата фазани с ориз
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"<div style="position: absolute; top: -1000px; height: 1px; overflow: hidden;">БАБХ ако беше функционираща организация, щеше да е спряла над 60% от хранителните стоки на чуждите хранителни вериги, от които масово пазаруваме - Тозно - сам си решаваш. Искаш ли 3 пъти по-скъпа храна?
16
1
 
0
 
! Отговори
че къде пък.... преди 1 месец
...има в продажба???или нещо бъдещо ...че пък избито...
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя го върнаа у пръви клас. Егати късмето. Защо не си е пазили птиците не са ли били в затворено пространство. ТЕ ОТ ВЪЗДУХА НЕМОГАТ ДА СЕ ЗАРАЗЯТ.
14
0
 
3
 
! Отговори
Коприва преди 1 месец
Тези същите допускат безалкохолни напитки с 3 сами по себе си вредни заместителя на захарта; внос на месо, отлежало някъде с десетилетия; палмова мазнина и соев протеин във всичко, що е готова или полуготова храна. Защо агенция по храните, а не ветеринарния контрол се занимава с живи птици, не знам. Може би понеже умеят хуманно (неусетно) да умъртвявт, та за това.
13
0
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Този следобед няма диалог. Тактиката на Днес Бг е да ни блокира,така,че да не личи болшинство в дадена позиция. Сега блират десет,оставяйки трима. После блокират други десет,оставяйки други трима и човек като погледне форума сякаш сме държава от петнадесет човека и половина. Нужни са моментални арести за всички неетнически българи,които подкопават възможността ни за народно единение. Това е расизъм и фашизъм срещу нас българите!
12
0
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7122136860 преди 1 месец
Радев,започвам да губя търпение! Гласувах за теб не да се подаваш на турско-еврейски лъжи за някакви грипове. Няма никакви грипове. Забраниха ни зимнина.Убиват скотовъдството!Убиват земеделието! За да ни изтребят от глад. Абсолютно безобразие е,че президентството мълчи,а тия от ПП си редят поредният еврейски пасианс. Това вече е абсолютен геноцид,Радев!
11
1
 
8
 
! Отговори
бе айде стига вече преди 1 месец
изтрепете всичко живо и да се знае, кво само ще си играете ковид, птичи грип, свински грип, овча настинка....
10
0
 
10
 
! Отговори
Защо? преди 1 месец
Не искат ли да се ваксинират?
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фармамафията ще измисли подходящата ваксина!Споко!
8
0
 
15
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 1 месец
БАБХ ако беше функционираща организация, щеше да е спряла над 60% от хранителните стоки на чуждите хранителни вериги, от които масово пазаруваме.Ама там иде реч за милиони нали? И там не може да пипаме. Иначе ще молим яребици, ще трепем оная крава дето отишла в Сърбия и напуснала Евро Съюза!!!!Смешшшшници на държавна хранилка!
7
1
 
8
 
! Отговори
СЗО преди 1 месец
Не е птичи грип а е птичиCOVID!
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев защо унищожаваш поминъка на хората? Нинова цял спектакъл изнесе за мършавата коза на баба Дора.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не съм чул някъде да се продават яребици в страната по магазините. Вероятно човека ги гледа и ги изнася някъде, сигурно за Германия. Там е ударил конкуренцията и сега го удрят него. Измислят му грип и му изтрепват бизнеса.
4
3
 
3
 
! Отговори
Оня преди 1 месец
Или поне един путинопитек да каже , че ваксините са виновни за смъртта на яребиците ....
3
2
 
12
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 1 месец
Еми много ясно...Аз викам да умъртвим и останалите овце,крави и кози, щото имат кал по копитата, ама първо да умъртвим БАБХ, че не правят нищо, а ние им плащаме високите заплати да вредят на хората.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
***, кои сте вие, че да умъртвявате природата?
1
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нема ли поне един русофил да скочи и да обвини ЕС, да докаже че се разпада и да агитира в полза мада раша.