Как се преминава българо-турската граница с бус през дупка в оградата?

Случката се разиграва на 2 км от село Лесово
24 сеп 2022 14:45, Нели Христова
126
Как се преминава българо-турската граница с бус през дупка в оградата?
Снимка: Facebook

С бус през защитната ограда на границата ни с Турция. Клип с такива кадри се появи в социалните мрежи. bTV потвърди неговата автентичност от свои източници, ангажирани с охраната на държавната ни граница.

Действието от скандалния клип се разиграва на 2 км от село Лесово. Случаят е от началото на юли.

Каналджия снима как мигранти минават с бус с ямболска регистрация през видимо разграден участък на т.нар. защитно съоръжение.

След това бусът минава по стръмен участък близо до река Тунджа. Пада и се налага граничните полицаи да оказват първа помощ на близо 10 души, които минават нелегално.

В района на случая местните постоянно виждат мигранти. Заради засиления мигрантски натиск от вчера частично бедствено положение беше обявено в пограничните общини на Ямболска област.

От „Гранична полиция“ уточниха, че от началото на годината досега граничните полицаи са предотвратили около 100 000 опита на мигранти да влязат незаконно от Турция. „Гранична полиция“ води статистика не за броя на нарушителите, а за опитите, защото един мигрант може да направи няколко опита да мине незаконно през границата ни.
 


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Вангелчо преди 2 месеца
Много трудно :)))
90
0
 
1
 
! Отговори
Риал преди 2 месеца
Това вече е подигравка. То не бяха камиони, бусове, автобуси... Показно,че всичко в БГ е приключило, дори и охраната на границата. Никой не ни брои за живи и съществуващи на тази земя.
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До РУССКИЙ ОККУПАНТОт какво сте я пазели?! всички истински гранични конфликти са по царско време! За справка петричкия инцидент, когато гърците влизат в България... Добре че беше СССР зад вас, нулева бойна готовност. Едно време хората са се борели за всеки см българска земя. А след това за какво? За Ленин, Сталин и Хрушчов ли?
88
0
 
1
 
! Отговори
Селянин преди 2 месеца
Абе някой замисля ли се как всеки един от тзи младежи, ако носи по един АК47 какво ще ни направят. По бели *** ще ни превземат. Ни Бойко, ни Киро, ни Болен ще ни спаси. Не знам полицията за какво взима пари, както и военните. Мда и онзи генерал-летеца дето стана политик - Радев. Задължение на всеки българин е да опази границата на Република България!!! Срамота!
87
0
 
4
 
! Отговори
Бай Тошу преди 2 месеца
Убоо си бе едно време га пуцахме на месо, само некой да мине границата и никой не си помисляше да я минава! Пуцай бате, пуцай!
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гранична нямат ли осветление над оградата,снимано е призори или привечер?Е,не ,тези знаят че по границата е лабаво и с" тол такса" за преминаване.Както каза служебния крушката си има опашка и Рашков е позабогатял и някои по надолу.Какво казваше Чашков, няма мигранти,много малко,а те ги изпрашат до сръбската граница.
85
6
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Скоро тази ограда няма да я има щото единствения шанс да оцелеем е да се поклоним на Ердоган !!
84
2
 
4
 
! Отговори
Русия преди 2 месеца
30ьлета туркоробци ни докараа до африканското стандарти.
83
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За тази ограда тип селски двор,един пишман пожарникар и свитата му прибраха мнооого милиони, че и водиха чужди гости да им покажат чудото на чудесата.
82
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябва да се отбележи, че видеото е направено на 25.07.2022 . Докато оня пияница министъра на МВР се занимаваше да обикаля кръчмите и докато е трезвен да се занимава с тормоз над опозицията - емигрантите са влизали така направо с коли - необезпокоявани от никого...
81
0
 
13
 
! Отговори
SS преди 2 месеца
Каквато държавата,такава и границата и !
80
4
 
22
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 месеца
Спомнятели си Гранични войски ? Пазехме границата, родината и народа когато България беше истинска Държава !
79
2
 
17
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 месеца
Ами много лесно ...С ПРОДАЖНИ ЧЕНГЕТА...И ГРАНИЧАРИ!
78
5
 
15
 
! Отговори
През октомври преди 2 месеца
Преди 1998, страничните лица които можеха да минава точнота там бяха само Коменданта, Командира на отряда и служебния нарушител. Но от както настъпи демокрацията и станахме 51ят щат на Краваристан.. може всичко. А сега - терпи мая красавица..
77
1
 
11
 
! Отговори
Дзивко преди 2 месеца
Още от времето на Гранични войски има една истина, каквото и да е съображението, трябва да има хора около него, периодично да се обхожда, да се поддържа, ако ние 96г(тогава съм служил) имахме толкова джипове, термо камери, и дронове сигурно щяхме да сме ефективни на 98%,а не на 85 както бяхме, но сега е глобално време,, кой къде го досърби, там минава
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Минават я, щото няма лепка с куче и надпис "туке отхранявам ас".
75
0
 
6
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 2 месеца
Турските дарове край нямат .!. Иш алах !
74
2
 
12
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 месеца
До 95 - Оградата е толкова здрава колкото са здрави нейните охранители
73
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво ли още ще видим с тази смешна оградка. Такава оградка и за двор не става, а да не говорим за държавна граница.
72
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Един мигрант прави няколко опита защото сте пу..т..ь..овци. забравили сте как се пази държавна граница, искате само пари да крадете!!!