ДРОМ Vs "Атака" за детските само на пълнолетни майки

Предложението дискриминира, твърдят от ромската формация
6 фев 2014 14:19,
214
ДРОМ Vs "Атака" за детските само на пълнолетни майки
Снимка: архив, Булфото

Партия "ДРОМ" излезе с декларация, с която се обяви против предложението на "Атака" - детските надбавки да бъдат отпускани само за пълнолетни родители.

"Ние считаме това предложение за противоконституционно, нарушава правата на голяма част от гражданите и дискриминира определена част от обществото", твърдят от ромската формация с лидер Илия Илиев.

Още по темата
"Ние от "ДРОМ" силно се надяваме, че разумът ще надделее в сегашния състав на Народното събрание и това предложение няма да бъде прието. В противен случай, ако тези промени станат факт, "ДРОМ" ще защитава правата на засегнатите майки от промените в Закона за семейните помощи и ще организира протест в тяхна защита", твърдят от партията.

Само преди ден националистите от "Атака" обявиха, че в сегашния си вид законът създава предпоставки за злоупотреба със средствата от републиканския бюджет, защото се дава възможност на малолетни и недееспособни български гражданки да раждат деца, които впоследствие също да се възползват от предвидените в закона социални плащания.

"Всъщност българските граждани се сблъскват с абсурда да бъдат наблюдатели на раждането на деца от деца. Този порочен процес поставя цялото българско общество, трудещите се българи и българската икономика пред неправдата да отглеждат чрез данъците си група от индивиди, за които раждането се е превърнало в бизнес и средство за оцеляване, без да се полага труд", мотивираха се вносителите от "Атака".

Според тях записването на възрастов праг от 18 години за получаването на помощи при бременност и за отглеждане на деца ще елиминира или драстично ще намали детската раждаемост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както казва един изтъкнат професор и то по икономия "кат не ви аресва, емигрирайте"
161
1
 
0
 
! Отговори
Янко преди 10 години
До Анонимен 175Една от Божите заповеди: "НЕ ЛЪЖИ!". Злобей си, скимти си на воля, но НЕ ЛЪЖИ!
160
1
 
8
 
! Отговори
sis_a преди 10 години
За първи път ПОДКРЕПЯМ С ДВЕ РЪЦЕ предложението на Атака! Това трябва да влезе в сила възможно най-скоро!
159
4
 
0
 
! Отговори
До братя българи преди 10 години
Драги ми сънародници Никой не вие виновен че ромите се множат като *** вината е че вие ги игнорирате още от ранна възраст още от школото първите думи които съм запомнил бяха остави го този *** тои без това няма да учи мн и как това дате да има желание дасе интегрира в бг обществото някой беше написал съидинението. Не *** трябва даде интегрират а Българите
158
2
 
7
 
! Отговори
Нело преди 10 години
Тези *** да престанат само да искат.Трябва да се сложи краи на това Колко още ще живеят на наш гръб?Някои задавали си въпроса какво ще стане след годони?Тези политици мислят само за себеси.Стига вече не се издържа!!!
157
1
 
7
 
! Отговори
Strict преди 10 години
За да се прекрати правенето на деца като бизнес, просто трябва да се прекратят програмите за детски надбавки. Тогава всеки ще си прави сметката предварително колко деца може да гледа. Ако някой се притеснява за прираста на населението, прекратяването на надбавките може да се комбинира с данъчни облекчения, като така в работещата част от населението остават в повече пари, с които биха могли да отгледат повече деца.
156
1
 
11
 
! Отговори
една преди 10 години
А ние българите не сме ли постоянно дискриминирани в собствената ни страна ???
155
1
 
12
 
! Отговори
Георги Ценов преди 10 години
"Ние считаме това предложение за противоконституционно, нарушава правата на голяма част от гражданите и дискриминира определена част от обществото"А Българите не са ли дискримирнирани, по начина по който са задължени да хранят МЪРЗЕЛИВИ, РАННО РАЗМНОЖАВАЩИ СЕ, НЕГРАМОТНИ ***!?!?!?
154
23
 
2
 
! Отговори
Циганина! преди 10 години
До тъпите Българи! Вие като сте с више образование безработни ли сте? Безработни сте! И ако не знаете,за да взимам помощи съм работил 9 месеца по европрограма като метач на улици и боклукджия за 400 лв. Що българите не ходят да метат улиците и да ровят в кофите за *** и при - 18 градуса да пълнят камиона с ***? И в бюрата по труда има курсове по български език,които са много по-полезни от училището.Щото там всички са неграмотни.А пък децата са си деца.Аз Презерватив не слагам!
153
20
 
2
 
! Отговори
Завист! преди 10 години
Защо завиждате хора! Раждайте и Вие по 10 деца и Вие ще Взимате помощи.Що не раждате?Всеки има Айфон,компютър и кола - общо 10 000 лв! Ама никой не ги даде тея 10 бона,за да гледа дете-за памперси,пюренце,дрешки.Българите си дават парите за коли,телефони,кръчми и простотии,но не и за деца.Какво завиждате на пенсионерите? Който се е родил първи прецаква останалите! В Арабския свят шейхове по на 60 години,които са открили петролен кладенец 40 години назад сега управляват народи и нации!!
152
6
 
4
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Ти какво си направил? Научил си се да псуваш,да прекланяш главичка сабята да не е сече,да бачкаш за малко пари и да плащаш осигуровки ,за да храниш 6 000 000 отпочиващи души? Научил си се когато ЕС кажат,че тука няма млади хора и образовани и квалифицирани да псуваш по телевизора.Научил си се да си броиш стотинките в магазина и да седиш у вас на студено ,за да пестиш? Научил си се да работиш работа,която не ти харесва и да се усмихваш лицемерно? Научил си се да изкарваш комплекси и ниска култура
151
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СТИГА БЕНе тябва да чета, аз помня. Имаше почивни станции, барчета, ресторанти на комунистите. Влизаше се само с паспорт и партийна книжка и ако те хванат че я преотстъпваш ти я отнема. В тези барчета колата беше 25 ст. а отвън за народа беше левче. Същото беше и с ресторантите. За партийци 4 пъти по евтино. Днес като чуя партиец все едно чувам думата престъпник
150
9
 
2
 
! Отговори
Иво преди 10 години
До онзи дето си позволи да ме напсува. В момента има много такива като теб,които живеят в панелката на баба си и дядо си и сменят памперси и им баят колко са велики,за да наследят панелката и да вземат някой лев от пенсиите им.Така,че мазни се на баба ти и дядо ти,пък може да ти препишат апартамента и да ти дадат 2 лв да ядеш.Но това няма да промени факта,че не са работили на времето? Щото за тея години ,в които те са работили производителността им е била ниска,некачствена и смешна!
149
2
 
10
 
! Отговори
До ИВо преди 10 години
Прав си братле! Болен здрав носи.Дядо ми работеше в Козлодуй и умря от рак на 50,а баба ми на 49 от туберкулоза в тютюневия.Всички др. техни мазни набори са се пенсионирали и само са лежали в офисчето.И какво е станало с техните пари? Изяли са парите,които те са събирали за пенсията,която с лъчева болест от ядрената централа и с дъха на тютюневата фабрика са ти скапали дробовете.А на Тошето хората имат земи по морето.И ся на мястото на тези земи има хотели! А децата им мениджърчета,пичове :(
148
8
 
3
 
! Отговори
Бабичка преди 10 години
До 167 Баби! Ти недей да ни мислиш,че ще мрем! Аз се пенсионирах на 55 и ся съм на 85 и вече 30 години взимам пенсия и наемче от двете панелки в Люлин.Мислиш ли ,че ще умра? Ако умра,кой ще взима пенсия? Кой ще ходи по болниците да се оплаква? Кой ще ходи да пълни количката в Кауфланда и да пълни дебелото черавце?Кой ще кара децата да седят прави в трамвая,че да седна аз? Кой ще взима наемчета на студентите? Кой ще гласува за БСП? Кой ще ходи на море за партийна сметка.Нас не мож ни уби,баби!!!!
147
3
 
3
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Гледам тука само една вярна теза има.Аз подкрепям тази теза,че има 6 000 000 ***. И стига някакви хора са обяснявали как пенсионерите били работили на времето и как *** са дискриминирани. България е Била 9 990 000,нали? и случайно тези дето са работили са умрели без да взимат пенсия! Сега 3 000 000 *** ще се пенсионират като остареят! Те работили ли са,а? А политиците и синовете им работили ли са,а? Колкото те са работили,толкова са работили и сегашните *** и пенсионери.***:)
146
2
 
8
 
! Отговори
hehee преди 10 години
това предложение на атака ще покаже на цяла България,когато се гласува,кой е български политик и кой е в парламента за лапаницата.на кой му пука за народа си и кой е национален предател.лично на мен ще ми е мнооого интересно,за да разбера за себе си,коя партия да подкрепя на парламентарните избори.
145
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С атака в батака. Само турците си харесват.
144
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МИЛИ ДЕЦА НЕ НАПАДАЙТЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ.ТЕ НЕ ПРЕЧАТ НА НИКОГО И ВСЕКИ ДЕН ПРЕИЗПЪЛНЯВАТ ПЛАНА ПО МРЕНЕ.
143
9
 
2
 
! Отговори
ДА РОБИ СТЕ! преди 10 години
ЕСТЕСТВЕНО,ЧЕ СТЕ РОБИ! Ние пенсионерите сме в България от 70-80 години.Всички имоти са при нас.Най-доходоносните бизнеси са при нас! Реституцията е при нас! Имаме си пари,апартаменти,партия,фирми,бизнес.Имаме си твърд електорат.3 000 000 сме!Ние преватизирахме на нищожни цени предприятията,а после си ги купихме.Ние имаме под калъфката 60 000 лв,в случай че ни се обади някой от 3 000 000 наши *** братя и поиска пари ,за да спаси някой наш роднина от затвора.Ние сме господарите,хо-хо-хо-хо!!