БСП не трябва да е музей на соца, а МОЛ за леви идеи

Мая Манолова иска да се работи с периферията в партията
Обновена: 1 фев 2015 16:59 | 1 фев 2015 16:58,
95
БСП не трябва да е музей на соца, а МОЛ за леви идеи
Снимка: архив Булфото

БСП да се превърне в място за диалог, в МОЛ за леви идеи, където всеки да намери място за себе си и така да се върне дискусията в партията. Това предложиха соцдепутатите Мая Манолова и Кирил Добрев по време на семинар на партията, който се проведе в Пловдив.

Идеята ни е БСП да започне да работи с периферията и така да стане живо място, а не мавзолей на социализма, обясни Манолова, цитирана от „24 часа”. Тя обясни, че ляво мислещите хора в България са много различни, затова БСП трябва да работи на две писти.

Още по темата
Депутатката, която преди време беше заподозряна, че смята да прави фракция в БСП, обясни, че никой няма намерение да цепи основата, а да работи с периферията.

Междувременно лидерът на ПЕС Сергей Станишев обяви, че БСП има потенциал не само да се стабилизира и да се очертае като  основна опозиция, но и да предложи различен модел за България и на тази основа да печели ново доверие от хората. Станишев и шефа на БСП Михаил Миков бяха организатори на семинара.

Бившият лидер на БСП обяви, че най-важното политическо изпитание за партията през тази година са местните избори. Той обясни, че са се договорили с председателя на БСП Михаил Миков съвместно с ПЕС през март да организират втори семинар, вече насочен конкретно  към местните избори, на който ще бъдат поканени и експерти от европейски партии, съобщи БТА.

„БСП скъсва с неолиберализма и специално с неговата лява проекция – социаллиберализма”, обясни пък заместник-председателят на партията Янаки Стоилов.

Другият зам.-шеф, Бойко Великов, изрази надежда, че до края на март ще са очертани левите стандарти на политика, които ще предложат на местните избори. „Има лява политика, леви стандарти в местната власт, въпросът е хората да разберат какви са и дали са приложими в тези условия”, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
5
 
! Отговори
стар комунист преди 9 години
Ами тя лявата идея е само една *** - или си за нея или си против нея !А я като ви гледам нито сте леви нито сте десни ами сте некви дето опротивяхте на хората с празните си приказки и най-вече с кражбите!
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами то като ви гледа вас човек и има чувството че е в музея .Стоите като експонати там от години
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опази номенклатурата и червената мафия!
62
0
 
3
 
! Отговори
безпартиен преди 9 години
За съжаление дойде на власт генерал Борисов,а имахме нужда от генерал Пиночет!Само Пиночет е истински антикомунист.Какво не бих дал да можеше някой да го възкреси и да ви прати всичките от другата страна на тревата!
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП винаги е била МОЛ , първо те го създават , а после той си й плаща и я получава , само й се сменят наемателите й , който й плащат , за да я използват
60
0
 
7
 
! Отговори
гадно ми е преди 9 години
Тая на снимката и Кутев ако ги видя или чуя някъде започвам да повръщам.Забравих и техният велик ръководител СС!
59
0
 
7
 
! Отговори
СС преди 9 години
Скоро цялата ви крадлива партийка с всичките си живи членове ще се събере в един малък магазин на някой МОЛ. :)
58
0
 
10
 
! Отговори
МОЛ преди 9 години
МОЛ, ама секънд хенд.
57
0
 
8
 
! Отговори
:-D преди 9 години
Баба Столетница е за крематориума, ама тези ревнали да я балсамират за вечни времена...Недейте, бе, хора!
56
0
 
2
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
Периферията е големия кеф.
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другари от БСП!Направете си конгрес,отчетете,че изпълнихте завета на Стратега-БСП да стане маргинална партия-и напускайте политическата сцена!Доверието трудно се гради и лесно се губи!След 25 години упорити усилия за загуба на политически авторитет, демонстрация на некадърност,организирана престъпност и унищожаване на държава и народ мястото ви е в ИСТОРИЯТА - КАТО ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ!И вие,като всички ,управлявали БГ след 1989г,сте политически ***,разяждащи държавата!ВЪН ОТ ВЛАСТТА!
54
0
 
12
 
! Отговори
готин преди 9 години
абе тия от БСП то съвсем изпаткаха бе,малеееееееееее,мн гот,и пак се стремят към власта божеееееееее
53
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
баш трябва да си остане музей на соца.
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
баба Мая съвсем изплиска легените
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП трябва да се закрие, тя е тотално изчерпана. Просто даваме депутатски места на 40 едни и същи хора, няма смисъл. Аз не повярвах, че са срещу санкциите срещу Русия. Те самите ги гласуваха, техния министър-гей лично ги подписа преди няколко месеца. Кого си мислят, че могат да излъжат? Неслучайно сред младите и сред работещите хора те са последни по подкрепа. Напълно отритнати и изчерпани.
50
0
 
13
 
! Отговори
joro преди 9 години
маиче,стига дрънка глупости,ами кажи колко ти струва костюмчето ти !?
49
1
 
12
 
! Отговори
Часовникар преди 9 години
O-о-о-о! Будната съвест на Партията-баба се обажда! Права си,Майо,като ти знаем вече умствения багаж и ченето ти дето трака като совалка ставаш за гид из музея на партийката ви.Птредлагам този музей да бъде в Костинброд,нали е най-подходящо,а?! Ама много ще ти отива една такава работа там и непременно да си ушиеш едно червено сукманче,нали така?! Е-тогава да видиш какъв имидж само ще имаш - чак Сергей ще ти завиди! Успех и не се отчайвай! Освен това ставаш и за портиер на партийния ви клуб!
48
1
 
12
 
! Отговори
аноним преди 9 години
БСП ...ФИРМА ЗА ФАМИЛИИ ..М А Ф И Я
47
0
 
9
 
! Отговори
мая преди 9 години
МОЛ..СЪС ТАЗИ СТОКА НА СНИМКАТА си е ОБРЕЧЕН ,купуваите другари.всичко е под левче.за два броя промоция
46
0
 
13
 
! Отговори
Ай преди 9 години
След всеки техен провал все им се иска да са нещо голямо.Преди 5 години Червеняков казваше че са холдинг , сега искат да са МОЛ.Мястото ви е на Марс-червената планета.