Произвеждаме повече меса и млечни продукти!

За 2018 ръст в производство с 10-20%, в износа с 13%
Обновена: 7 ное 2018 16:40 | 7 ное 2018 16:37, Цветелин Димитров
20
Произвеждаме повече меса и млечни продукти!
Снимка: БТА

Само в първите 8 месеца в производството на меса и млечни продукти, ръстът е между 10 и 20%.

Износът на българските хранителни и земеделски продукти е с над 13% по-висок спрямо същия период от миналата година, заяви министърът на земеделието Румен Порожанов, цитиран от "Фокус".

Земеделският министър взе участие на изложения, посветени на новистите и развитието на хранително-вкусовия сектор и обясни, че нивото на земеделието и селското стопанство на страната ни се увеличава с едни много добри темпове.


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Ели преди 1 година
Доктор Янков, предаване на Минчо Христов от 27.X. 2018 г., апел - цяла БГ да глед
Как ни тровят шепа престъпници.
Пак казвам: партидите имат държавен знак, въпросното тровене и здравен геноцид над българите и децата им става със знанието на държавата и политически чадър.
Повтарям: 85% от плодовете и зеленчуците са внос.
85-90% от консумираното месо в БГ е внос от онези със джиповете, които ни тровят и казват, че сме мързеливи.
РОБОтодателите, които искаха да изкарат двадесет хиляди срещу майките
18
0
 
2
 
! Отговори
Ели преди 1 година
как за една нощ изчезнаха всички стоки от магазините - стоков дефицит. Когато подписаха със СБ, МВФ и Ран Ът, изведнъж на другият ден, магазините бяха пълни.
А Замразеното телешко и говеждо преди разваляне, купено 25-40 цента и продавано м/у 14-18 лв., правенето на луканки от него. Месото е с държавен печат-НПК, кравата жива по документи - получава субсидии ЕС - ОЛАФ, и е с размер на динозавър, партидите безкрайни.
Докога ще ни УБИВАТЕ и децата ни в името на ДАЛАВЕРАТА?
90% от месо в БГ е внос
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе г-н министър , само ни обясни как пастърма става за един ден , сирене и кашкавал за "един час" и колкото искате си изнасяйте от тези "вкусотии" ,но престанете да тровите този народ с измислените от пишман "бизнесмени" продукти и то ,забележете , на супервисоки цени
16
1
 
4
 
! Отговори
Чичо Митко преди 1 година
** глезени и не видели мизерия и скъпотия, хранителните матазини ,само с оцет и кибрит,и опашки от 4-5часа сугринта в студената зима за бутилка/плик/ смляко.Защо напуснаха тези милион и половина през 90-94години,след като правителството на Луканов обяви държавен банкрут и след това само за една нощ се появиха стоки по магазините с 10 пъти по високи цени.Ние старите помним мъката и мизерията но само човек действително заинтересован може да го проумее
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внасяме палми и тебешир, изнасяме сирене.
Внасяме лой и кожи - изнасяме кренвирши.
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е сега ако кажете че няма избор на месо и колбаси значи сте малолетни и не знаете що е дефицит.Ако зваехте какви опашки се виеха в показният на Родопа/срещу съдебната/ а в кварталните месарнички имаше редовните скандали за,,по малко кокаА супермаркетите се появиха доста по късно ,а молове въобще не съществуваха и не знаехме що е то.Така че да плюете сегашното изобилие трябва да сте не в ред.А цените бяха 3,60 свинско и 5,20гелешко
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе няма проблеми соя и палмово масло бол
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
.... от човешко месо.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Произвеждате вие..купчини с фекали и!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде , бе ??!!
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 7
Внасят заместители на млякото.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова ли убихте оФцИте и кОзите из Ю. Бг?
ЕС се изплаши, че в Бг животновъдството се съвзема.

Пак сте вдигнали цената на яйцата.
Хлябът поскъпна с 0.30лв, а УЖ нямаше да поскъпва.
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От къде ги вадите тия цифри бе? Сутринта писахте че внасяме 60% от млякото сега ознасяме месо и домати (по 3 лева килото). Вие наистина имате някакви наченки на шизофрения
6
0
 
5
 
! Отговори
нотариално заверено преди 1 година
Произвеждаме и спанак......хм...
5
0
 
11
 
! Отговори
Ох! преди 1 година
Е, на този само като му видя умната мазна муца и ме втриса. Лъже, маже, не умее една проста сметка да направи, що золуми в селското стопанство сътвори, ама - на, Бойчето си го държи, слад такъв скандал с козите и гуците- пак си го държи. Такива му трябват.

Но на думата - абе, щом се увеличава производството, ЗАЩО не падат цените ??? И непрекъснато внасяме испанско месо, италиански и немски колбаси, полски свински уши (!) върху 6 - ШЕСТ лева, ей, вмирисани уши за шест лева. Баси растежа!!!
4
0
 
11
 
! Отговори
бай х преди 1 година
оно само мръшоляци по магазините , нищо читаво не се продава
3
3
 
23
 
! Отговори
чичо Гошо преди 1 година
Къде го видя това производство,че да изнасяме повече?Сумати добитък изби герберасткия башибозук особено в Странджа и пак наежени!Дано ви вкарат в затвора *** такива!
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понеже ги произвеждат в БГ затова ли са по скъпи от тук в бялата сържава. Преди година когато ходих да се видя с приятелите в БГ влезнах в магазините и останах потресен. Продукти които тук струват по 2.50 евро при вас минават 5 евро. Попитах продавачите на какво се дължи тази разлика и те ми казаха че прекупвачите ДДС-то и акциза надуват цените. Не ви знам пазарната икономика ама при вас я няма никаква. И нея сте я по Българи ли. А се знае че нещо по Българили се за нищо не става.
1
5
 
9
 
! Отговори
Перко преди 1 година
На пук на веганите !