Сиди: Защо така показно арестуват само представители на ВМРО?

Прокуратурата трябва да върши своята работа, категоричен е патриотът
Обновена: 27 фев 2020 14:40 | 26 фев 2020 10:40,
51

Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение за безстопанственост на директора на "Басейнова дирекция" Цветелина Кънева, която беше арестувана в понеделник. Разследващите са установили 40 случая на незаконно сондиране на вода само в Пловдивско.
Още по темата

Арестът предизвика нов трус в управляващата коалиция. Причината е, че това е поредният представител на ВМРО с повдигнато обвинение след шефа на агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев и бившия екоминистър Нено Димов. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е обсъдил темата с премиера Бойко Борисов.

"Ние нямаме против, когато има данни за извършени престъпления прокуратурата да се самосезира и да свърши своята работа. Не разбираме обаче, защо беше необходима тази показност", заяви депутатът от ВМРО Александър Сиди за "България сутрин".

Спецакция в Басейнова дирекция – Пловдив, има задържани

Според него с двата ареста на министър Нено Димов и на инж. Кънева се търси показност.

"Вчера Нено Димов беше оставен в ареста с аргументите, че уронвал престижа на властта. В Наказателния кодекс обаче няма такава мярка", отбеляза Сиди.

Той смята, че инж. Кънева е направила всичко необходимо да открие незаконния сондаж.  "Този показен арест не е спрял сондажа", твърди депутатът.

"Не разбираме показността на ареста, което само демонстрира, че към коалиционните партньори има особено отношение", заяви Александър Сиди пред Bulgaria ON AIR.

Той каза, че всички действия на организацията ще се решават на коалиционен съвет.

Междувременно три министерства искат създаване на нов Закон за движение по пътищата. От ВМРО също предложиха законови промени.

"Законът за движение по пътищата в сегашния си вид не работи. Той трябва да бъде разделен на три - за регистрация на превозните средства, за пътната мрежа и за самото движение по пътищата. Има много сериозен напредък по трите проекта, за съжаление те бяха спрени и сега отново се отваря темата", обясни Сиди.

И допълни, че в изцяло новата нормативна уредба ще бъдат взети всички добри практики от Европа, но работата е твърде много и не е сигурно дали законът ще влезе в сила преди края на мандата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Дивиди няма ли да се изсекне нещо по въпроса защо на гАзоблизците им седнаха на лицата?
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А.Сиди: "Защо така показно арестуват хора на ВМРО?" Защото сте п..ки хора. Нищо чудно от ГЕРБ да накарат някой депутат от вас да си свали гащите и се обърне с гръб към някой гербаджия. След 10-ина минути пострадалият ще се оплаче на Шкембе войвода. Последният ще вдигне скандал на Боце и ще заплаши, че ако това действие се повтаря, то "войводите" ще напуснат коалицията. Дотук. Те много добре знаят, че в следващото НС няма да ги има.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шефката на Правната комисия от ГЕРБ е получила нареждане лично от Падишаха за подготовка промяната на КРБ и НК във връзка с разследването от ГлП на приватизацията извършена в началото на Прехода. След избора на Гешев за гл.прокурор очакваме ББ и Барни Ръбъл да издигнат някой луд от психиатрията за персонален отговорник на това разследане. Надяваме се сред прокурорите и полицията да се намери такъв.
35
0
 
1
 
! Отговори
безпристрастен преди 4 години
няма ли кой да го пита тоя наглец колко и на кой е платил за да бъде български депутат
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО трябва да разбере че коалиция не значи шуробаджанащина. В думата се влага малко по - друг смисъл. Пък те да вземат тихо и кротко, без много показност, сами да се сезират и да си изперат кирливите ризи.Никой няма вина че в редиците им има хора които мислят повече за себе си а не репутацията на партията. А господин Ревизоро вместо да се прави на интересен просто да си върши работата. И то както трябва. Така мястото му във властта ще е гарантирано.
33
0
 
1
 
! Отговори
воня преди 4 години
Арестът на Кънева беше опит да се пръдне,но се получи насиране.
32
2
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 32 преди 4 години
Съгласен съм с коментара. Самата формулировка на съда ясно показва, че не е независим, а изпълнява политически поръчки !
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да видим следващия в списъка на Гешев, кой е : може би Ревизора, или пък Искренов, а може би Каракачанов. Който и да е повод винаги ще се намери. Ще поживеем , ще видим.
30
1
 
8
 
! Отговори
Шок преди 4 години
Ти знаеш, защо питаш нас?Какво направихте със социално слабите, които пребиват, крадат и заплашват данъкоплатците?Как защитавате интересите на хората и държавата?
29
2
 
8
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Е , защо само от ВМРО, ти да не мислиш, че шофьора на мутрите ще арестува някой от ГЕП...
28
2
 
5
 
! Отговори
iii преди 4 години
Наред с НСО и Правителствена болница, КАТ е третият ***, запазил се от времената на комунизЪма. Как въобще е възможно в държава от ЕС едновременно да имаш право да регистришаш, да правиш технически преглед и да упражняваш контрол върху движението?
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съда оставил Нено Димов щото "уронвал престижа на властта". Съдът в България за престижа на властта ли се грижи или за правосъдие и прилагане на законите? Много интересна и много откровена формулировка...
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има случаи и с хора на ГЕРБ, ама те като Цввъцко и Цецка се оттеглят в заслужена почивка или ги пращат на дипломатически постове в чужбина.
25
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ си отглежда коалиционните партньори като ***, който трябва да бъде хвърлен като жертва, когато хората озвереят. Тази функция на герберските патерици е отдавна известна, сега ли откриха Америка?
24
4
 
6
 
! Отговори
забавно е преди 4 години
да гледаш как тука в компанията коментиращи има 1-2 патреотични *** и слагат по един пръст надоле гладните шпинги да си заслужат залъка
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Патриоти безплатен обяд нямааа! Ще си плащате за милионите дето получихте. Какво се правите на неощипани госпожици!
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ва ... ба ва патриоти. Оти така , ми така е оти вие си отивате и идва Славката за коолиционен партньор. Мъртви сте , сега ли са усетихте ва балъци? ПРИ ГЕРБА ТОВА Е СХЕМАТА ОТ ГОДИНИ.
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кати сте си дали заддника под наем, ще търпите...
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Патриотите питат защо като са заедно с ГЕРБ в далаверата, акциите са само срещу патриотичните далавераджии.
19
1
 
17
 
! Отговори
тя преди 4 години
Алооо,т- н- патриоти не правете глупави забележки , ами се вижте какви престъпници сте !