БСП заплаши да сезира КС за бюджета, бил обсъждан в нарушение

Пореден скандал в парламента заради кворума
Обновена: 6 ное 2020 12:01 | 6 ное 2020 12:01, Камелия Цветанова
78
БСП заплаши да сезира КС за бюджета, бил обсъждан в нарушение
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Пореден скандал в парламента. Близо час от работното време на законотворците минаха в процедури по начина на водене и спорове кой реално е в пленарната зала и кой не.

Страстите се нажежиха, след като от ГЕРБ поискаха поименна проверка за установяване на кворума.

Според правилника тя може да е само една в дадено пленарно заседание. Очевидно целта на управляващите беше да лиши опозицията от възможността да поиска проверка преди гласуването на бюджета и така да елиминира възможността макрорамката да не бъде гласувана в пленарна зала.

Председателят на парламента Цвета Караянчева започна проверка като отбеляза няколко социалисти като присъстващи още преди да е започнала поименно да изброява законотворците. Сред тези, които отбеляза като присъстващи, бяха Таско Еренков, Георги Свиленски, Кристиан Вигенин, Иво Христов, Хамид Хамид, Джевдет Чакъров от ДПС.

Още по темата

Това обаче ги ядоса и те поискаха да бъдат заличени от списъка с присъстващи.

Председателстващият заседанието Валери Симеонов отсече, че той лично и поне 100 депутати са видели телата им в пленарната зала.

Това още повече разгневи социалистите, които се заканиха, че ще сезират КС, защото явно бюджетът на НЗОК, на ДОО и държавният бюджет ще бъдат приети в нарушение на правилника на НС.

Караянчева се защити като обясни, че е цитирала имена на депутати, които са били в залата и са бързали да я напуснат.

Весела Лечева от БСП обвини управляващите, че на всяка цена искат да покажат, че парламентът може да работи, въпреки че той отдавна се е изчерпал.

„Ние отдавна казахме, че този парламент е изчерпан, че се разпада. Това, което правите е пълен цирк“ скочи тя.

„Това мнозинство не се разпада, но за съжаление сме в някакъв тежък период за държавата и за света, сериозна епидемия. Както е тръгнало, скоро може цялото събрание да се разпадне“, отговори й Валери Симеонов.

Нигяр Джафер отсече, че след като част от депутати са обявили, че не желаят да бъдат отбелязани като присъстващи очевидно няма кворум и заседанието на е легитимно.

В крайна сметка по искане на БСП Симеонов даде 30 минути почивка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако в залата опържат безплатни мекички кворума ще е законен и пълен комунист и аванта е като куче и подхвърлена мръвка.
54
1
 
17
 
! Отговори
Учител преди 3 години
БСП иска сигурно да сезира Конституционния съд за законността на България ???? Време е да сезираме Конституционния съд за незаконността на БСП !!! Навсякъде ги забраниха, само у нас ги оставихме да си разиграват кобилата !
53
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българската рая се събуди,Бочко-Борисоуглу ПАША или АГА не влиза в парламента.Кой ще го вкара в затвора мръсника.??????Тази ОТ Кърджали в Харема бързо след освобождението от ГЕРБ робство.
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
малки червени расти!
51
3
 
17
 
! Отговори
ЛУД СМЕХ.... преди 3 години
КОМУНИСТИТЕ ОТ БКП/БСП ИСКАТ ДА СА КАТО, ТА ШАЦИТЕ:ХЕМ ДА СА ОТВЪН..... ХЕМ ДА УЧАСТВАТ В ЗАСЕДАНИЯТА... ХАХАХААА.. ЖЕСТОКО.. ХАХАХААА...!!!!!!!
50
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП плашат гаргите
49
3
 
21
 
! Отговори
Бай Курти преди 3 години
Не искат да ги четат,но искат да вземат заплати.Типично за червените кратуни .Само саботажи и обиране на мандри.В съвременен вариант,опоскване и фалиране на държавата.Това го умеят най добре .
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проверка за кворум като при Миков ... "Колеги, на виждам че сте повече от 120" :D
47
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДОКАТО НЕ ФАЛИРАТ ЗА ТРЕТИ БЪЛГАРИЯ ОТ БСП НЯМА ДА МИРЯСАТ ТЕ ВИКАТ ЗАПЛАТКА - НЯМА ДА СЕ МАХНАТСЛЕД 1989 ЗА 15 ГОДИНИ 2 ПЪТИ ФАЛИРАХА БЪЛГАРИЯ. -С КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ КАТО НИНОВА И ДРУГИТЕ ВЗЕЛИ КУФАРИ С ПАРИ БЕЗ ДА ВЪРНАТ ЛЕВ ДО СЕГА. -С ФАЛИТИТЕ НА БАНКИ ПО МОДЕЛА НА ЛУКАНОВ. БАНКОВИТЕ ПИРАМИДИ.ЗА ТОВА И ГО ЗАСТРЕЛЯХА НЕГОВИ ХОРА ОТ ПАРТИЯТА 2 ДНИ СЛЕД КАТО КАЗА, ЧЕ ПОМНИ НА КОГО Е ДАЛ ПАРИ.БСП СА КРАДЦИ И ЕВРОПА ЩЕ СПРЕ ПАРИТЕ ЗАРАДИ ТЯХ. ЗА ТОВА ДРАПАТ - ИСКАТ ДА ГУШНАТ 29 МИЛИАРДА ЛВ
46
4
 
3
 
! Отговори
ами сега преди 3 години
След осигуряване на кворум от карантиниран депутат, неговите контактни депутати - тези които са се регистрирали че са в залата по същото време не следва ли да ги карантинират ?
45
9
 
1
 
! Отговори
Сметка без кръчмар преди 3 години
Ще спират Евро фондовете на България през Германското Председателство!В Перник изтезават хора като кучета в Концлагер в България през 2020г!
44
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кой още му пука какво искали БСП?Аз отдавна не ги броя за живи
43
0
 
25
 
! Отговори
Ясно преди 3 години
Като искат да не ги броят кво търсят там? Надницата ли.? Демагози.
42
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чиста проба саботаж на държавата
41
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гроб е ОПГ!
40
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който обича България гласува против ГЕРБ, факт!.
39
6
 
35
 
! Отговори
ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ преди 3 години
ОБИЧАМ НАРОДА СИ- ОТ СЪРЦЕ ВИ МОЛЯ НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БСП- ЕДРА ЧЕРВЕНА ОЛИГАРХИЯ- СВЕТЪТ ГОРИ, ТИЯ ДНИ СЕ ПРИЕМА НАЙ ВАЖНИЯТ ЗАКОН ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ- ЧЕРВЕНИТЕ МАФИОТИ САБОТИРАТ- КАК ИЗГЛЕЖДА ТОВА- ГРОЗНО, ГНУСНО , ГАДНО, ОТВРАТИТЕЛНО.
38
3
 
33
 
! Отговори
абе другаре преди 3 години
само като прочета бсп и почвам да се смея ! другаре , българите отдавна разбраха защо се борите за власт , защо преди избори издигате лозунги , произнасяте гръмки слова ! как може да ограбите и фалирате България няколко пъти и да продължавате да ни говорите колко много сте загрижени и какви добрини сте щели да направите за нас ? ами това си е цинизъм бе другаре , за това и никой не ви вярва и губите избори !
37
6
 
38
 
! Отговори
безпомощни преди 3 години
Отвратен съм от парламентарната група на БСП. Каква злоба, Какви гнусни номера за да саботират работата на НС. Смешен плач, тялото на Таску било на входа на пленарната зала, но той не бил там. Тъпо и смешно. Парламентарната група на БСП наистина се е изчерпила. За 4 години са присъствали на половината заседания.Предлагам - който не се регистрира, да не му се плаща надница и на съветниците му. Той отсъства и няма право да се изказва и гласува. Да протестират при бабикяните.
36
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия долни гербе.расти, отдавна трябва да са в затвора!