Борисов: Ресторантите отварят на 1 март, дискотеките – на 1 април

Поддържаме резултати, които дават възможност хората да живеят нормално, смята премиерът
Обновена: 24 фев 2021 11:18 | 24 фев 2021 11:18, Красимир Ангелов
237
Борисов: Ресторантите отварят на 1 март, дискотеките – на 1 април
Снимка: Министерски съвет

Близо 150 000 са ваксинираните до момента български граждани, като само за ден са имунизирани над 17 000 желаещи, а над 200 000 са оздравелите пациенти с COVID-19.

"С това темпо на ваксинация и с този щит от 350 000 души, който имаме пред пандемията, на 1 март ресторантите и игралните зали ще бъдат отворени, а от 1 април ще заработят и нощните заведения", заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание.

Още по темата
Премиерът разпореди на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов да обсъди на предстоящата среща днес с бранша налагащите се действия по отношение на готовността на ресторантите и заведенията да заработят от 1 март. По този повод Борисов заяви,  че ваксинацията трябва да продължи с постигнато темпо, а осигурените мобилни екипи за отдалечените населени места да имунизират, тъй като това е пътят затворените от пандемията сектори отново да заработят при определени условия и капацитет.

"В България при стриктно спазвани мерки и в същото време – най-либералните в Европа, поддържаме резултати, които дават възможност на хората да живеят нормално. Българите не усещат, че има пандемия, така както в другите европейски държави. Така че да продължим по този начин", отбеляза министър-председателят.

В рамките на заседанието на кабинета министърът на здравеопазването Костадин Ангелов докладва на премиера актуалната ситуация в страната.

"По отношение на създадената организация за мобилните екипи, днес имаме заявени нужди от Ахтопол, където сме изпратили мобилен екип от РЗИ-Бургас, а други два екипа са в селата над Велико Търново – в Хаинбоаз. Там също днес започва ваксинация", посочи здравният министър. Ангелов добави, че всички кметове в страната са информирани за възможността за заявка за мобилни екипи и здравните власти им съдействат максимално бързо.

По време на заседанието Борисов изрази убеденост, че въпреки предизвикателствата, породени от пандемията, Европейската комисия ще предприеме необходимите действия за осигуряването на ритмични доставки от ваксини.

По време на днешното заседание стана ясно още, че с половин милион лева правителството повиши субсидията на Българския Червен кръст.

"Увеличаваме бюджета на Червения кръст с 500 000 лева. Тъй като и в бедствия, и в аварии, и сега при пандемията, когато и както е бил необходимо, от Червения кръст са се намесвали изключително бързо", заяви Борисов. Той благодари на ръководството на организацията за навременните им реакция по време на кризи.

Председателят на БЧК Христо Григоров изрази своята признателност за отпуснатите допълнителни средства. "От името на хилядите доброволци, служители, хора, на които сме помогнали благодарим, за тази висока оценка. Защото тези пари, не само, че ще ни помогнат, но с този жест Вие оценявате всичко това, което правим – да помагаме на хората", изтъкна Григоров.

Той увери, че организацията ще продължи да изпълнява своята мисия и ще оказва подкрепа на хората в нужда.


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
!Какво БСП какви ГЕРБ ви мъти тикви,още не сте разбрали,че БСП,ГЕРБ,Патриоти,ДПС са едно и също БКП бе ?Цялата тази пасмина червена трябва да се изрине от НС,има партии в които няма *** или наследници на такива,т,нови 500 г.ли ви трябват,за да си направите живота в държавата си по-свестен?Игнорирате сегашните червени и толкова,това трудно ли ви е,че размишлявате с овчите си мозъци кой щял да дойде ?
215
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
еее тутотеките са най-важното. браво на премиера, спаси нацията!
214
0
 
2
 
! Отговори
Чалгаря преди 1 месец
Искам в чалготека "3 те тека"
213
0
 
2
 
! Отговори
Милионер преди 1 месец
До Пенсионер

Щом само този е еманацията на нацията,закривай нацията.То не,че не отиваме натам....
212
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Властта няма да я даде не толкова за пари,които има предостатъчно,а заради сигурността и опасностите на свободата..Няма да се върне времето,когато сам ходеше да пие кафе в градинката пред св.Седмочисленици,като главен секретар на мвр и мацките се трупаха да го гледат.
211
1
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 месец
До Анонимен 217 Борисов ни досади с дългото си управление. Вече е изчерпан. Казваш не е задължително да е БСП. Давай съвет с кого да го подменим.
210
2
 
1
 
! Отговори
Помня преди 1 месец
Гледам на поста ми един е сложил минус. И тоя не помни. Каква е тази амнезия ?
209
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой е казал,че трябва да дойде нинова?Просто не трябва само един да си развява байряка и да командори нс.Така неговата функция се обезмисля.Съгласен съм,че крушовица е по-гадна от банкянска минерална вода,но заради това няма да се измъчваме до безкрай.
208
0
 
6
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 месец
Ще измрем без ресторанти , ей! Къде да харчим парите спестени от затворените ресторанти ?
207
5
 
1
 
! Отговори
Помня преди 1 месец
До Офф ,да се омита 196 Ти си радвай да не дойде Нинова,че тогава ще видиш кон боб яде ли.Нали им ядохме попарата на три пъти. Или не помниш.
206
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов: Ресторантите отварят на ...
... Математикът Томов: Намираме се в разгара на трета вълна от заразата
Без коментар.
205
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има една българска поговорка - "Който го е страх от мечки, да не ходи в гората." .
Оставете хората да живеят! Няма да се примирим с "новото нормално". Просто, защото е НЕНОРМАЛНО!
204
2
 
7
 
! Отговори
чекмедже преди 1 месец
Аз никога не затварям.....
203
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заради едните по-високи проценти на изборите много народ ще затрие тоя ***.
202
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има ли изобщо логика при Банкя ската Свиняя...

Небивал успех при ваксинациите, но заразените скачат...

Сериозно покачване за заразените, но отваряне кръчми и публични домове...

Най-леката форма на заразата е при децата, но джереметата са на дистанционно...
201
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
***,когато преди 1месец заразените бяха 3пъти по-малко отказа да отвори ресторантите въпреки, че беше обещал да ги отвори!
Истината излезе на яве,не ресторантите са причина за разпространението на коронавируса,много по-голяма роля за увеличение на заразените е отварянето на училища и молове и не спазване на ограничителните мерки в магазините.
200
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма ли кой да му каже на тоя еврейн на снимката, че Дискотеки отдавна НЯМА, в цяла София има само ЕДНА всичко останало е ЧАЛГОТЕКИ, само за кючеци!
199
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо не още сега? Защо той определя кога да отворят?
198
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ се управляваше от ЦЦ !
197
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ББ лъже всички на поразия,това,че има специалост по психология,допълнително му помага да усети нещата ,какво мислят хората и знае как да ги излъже професионално и умело,патологичен лъжец!