Интересът ни е приятелска, не антибългарска Македония да влезе в ЕС!

Каракачанов: Христо Иванов защити чужд интерес в НС
21 юли 2021 14:53, Елка Василева
197
Интересът ни е приятелска, не антибългарска Македония да влезе в ЕС!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Христо Иванов да бъде така добър да замълчи за Македония. Това, което той защити днес от трибуната на НС, е чужд, не национален интерес! Това послание отправи председателят на ВМРО и бивш вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов към лидера на „Демократична България“ Христо Иванов.

Повод за острата реакция във Facebook стана речта на Иванов по време на откриването на 46-ото Народно събрание, в която той заяви: „Ние в този парламент трябва да отстоим българския национален интерес, да проявим твърдост, но и смелост, да намерим решение на проблема с РС Македония. Трябва да отстоим истината, но трябва и да намерим начин да станем заедно членове на европейското семейство, защото това е българският национален стратегически интерес“.

Още по темата

Така Христо Иванов сам назовава посоката на действия на новите управници. Или по-скоро наместници на външни сили. Защото след такова изказване едва ли вече има съмнение, че ДБ и останалите в новата четворна коалиция са просто марионетки на външни интереси, пише  лидерът на ВМРО в гневния си пост и е категоричен: Нашият национален интерес е в ЕС да влезе приятелска, а не антибългарска Македония!

Ето текста на поста:
„При откриването на новия парламент Христо Иванов си позволи да каже следното: „Ние в този парламент трябва да отстоим българския национален интерес. Трябва да проявим твърдост, но и смелост и да решим проблема с РС Македония. Трябва да отстоим истината, но трябва и да намерим начин да станем заедно членове на европейското семейство, защото това е българският национален стратегически интерес“.

Това стана на фона на гласуването за председател на парламента, в което зад Ива Митева от ИТН застанаха т.нар. партии на протеста, но застана и ДПС. Именно ДПС даде гръб на коалицията със странното съкращение ИБ(Г)НИ, ДБ и ИТН. Дори само назоваването на тези абревиатури извиква насмешливи асоциации. А тези хора се канят да управляват страната.

Нещо повече, позволяват си тежки словоблудства с изрази като „национален интерес“. Ето как, без никой да го пита, Христо Иванов сам назовава посоката на действия на новите управници. Или по-скоро наместници на външни сили. Защото след такова изказване едва ли вече има съмнение, че ДБ и останалите в новата четворна коалиция са просто марионетки на външни интереси.

А националният интерес на България е прост. Той е Македония да знае и помни българската си основа. Защото това е историческата истина и това дава свобода на днешните хора в Македония, които искат да живеят с истината, а не с лъжата, наречена „македонизъм“. Какъв друг интерес може да има освен истината и справедливостта?

Нашият национален интерес е в ЕС да влезе приятелска, а не антибългарска Македония. Затова Христо Иванов да бъде така добър да замълчи за Македония. Защото това, което днес каза, може да е всякакъв друг, но не и български интерес“, пише Каракачанов.
 


197
Още от Политика
ИБГНИ иска преизчисляване на пенсиите от 1 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
като гледам колко прости сме българите, ако македонците са като нас - никога няма да се разберем
182
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Свобода за Македония!
181
0
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 дни
Защо пък трябва да влизат в ЕС?На някой отвъд океана му се искало по собствени съображения?Зайо отдавна се точи за еврофондове,редно е да му секне апетита!А като гледам и доста държави изпадат в ужас от шиптърско нашествие(ако влезнат Македония,Албания и Косово).
180
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
всички искаме приятелска Македония но историята си е наша не тяхна. Историята е Българска не Македонска. Така че Христо защитавай България.
179
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Уви, шкeмбе воевода не може да се разпорежда Христо да млъкне. Христо е избран депутат и говори от името на избирателите си. А шкeмбето говари от името на търбуха си и дрънка националистическата карта, ама вече няма будали да му вярват.
178
4
 
5
 
! Отговори
Хеффестион Ономакрит преди 4 дни
ГЪРЦИЯ Е МАКЕДОНИА/МАКЕДОНИА Е ГЪРЦИЯ = ИСТИНСКАТА АВТЕНТИЧНАТА МАКЕДОНИА, КЪДЕТО Е ВЪЗНИКНАЛА ТЯ + И ИСТИНСКИТЕ МАКЕДОНИС АНТРОПЕС .+ ОРИГИНАЛЛОС ГЕО-ХТОНИАС = 51 ПРОКЕНТОС====== ИНЕ ЕЛЛИНИКИ.!!!........ФИРОМ Е САМО 25 ПРОЦЕНТА ОТ РАЗШИРЕНА МАКЕДОНИА = ПЕОНИА И ПЕЛЛАГОНИА = СУПЕР ГРЪЦКИ ЗЕМИ .ТАТАРИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ИМАТ САМО 19 ПРОЦЕНТА ОТ РАЗШИРЕНАТА ФИЛЛИПОВА МАКЕДОНИАС = ПИРИНОС ХЕЛЛАС МАКЕДОНИАС ......И НАКРАЯ : АЛВАНИА = 3 ПРОКЕНТИ, СЕРВИА = 2 ПРОКЕНТА .
177
2
 
8
 
! Отговори
до 180 преди 4 дни
войната, никак не драги ми соседе, ке ви я спремнат албанците, ама тоя път танкове от нас нема. и ке си чукате дрвените кратуни во шар планина и ке го гледате охридското езеро на црно бели снимки (слики) след 10-15 години. ай со здравье, и бегай да палиш на баба си бугарското кръщелно.
176
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Европейският Съюз е съюз на приятелски държави, дори Франция и Германия си стиснаха ръцете. България и Северна Македония в момента са вражески държави, и точно заради това северно македонците не могат и няма да влязат в съюза на приятелите. Докато не проумеят, че трябва да са приятели с България, няма Европейски Съюз. Тук дори не става дума за това, че са бивши българи, че езикът им е променен български и че не спрели геноцида над българите там. Говорим за отношението на ДЪРЖАВНО НИВО.
175
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Направете един Северномакедонец космонавт, че да мирясат!!! Тоя Заев най-добре го изстреляйте в космоса, че много ме дразни!!!
174
0
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 4 дни
До 175 Ма така е, Иван Костов си беше прикрит комунист. Той не направи никаква декомунизация като премиер. През 1998 журналисти го питали - "Ще направите ли декомунизация", той отговорил: "Е па жена ми и тъща ми са партийни секретарки, каква декомунизация да направя?". И за капак разби СДС.
173
4
 
10
 
! Отговори
sd преди 4 дни
патреотетЕ са руски шпиони, не случайно бяха наритани тази руски из-чадия. Жамбаз-сидер-каракачан-''' великите'' ни националисти с чисто български имена
172
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Срам ме е, че такова нищожество, като това брадато и във всеки един смисъл нечистоплътно човече е в Народното събрание.
171
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Интересът ни е възможно по- скоро да напуснем потъващия кораб, наречен Европейски съюз. Щом големите дипломации на Англия, Швейцария, Израел и Русия не са там, значи нещата са обречени. Македония не трябва да ни интересува. Те не са държава, а провинция в три държави. Нека обърнем внимание на себе си и да не слушаме глупостите на протежето на комуниста Иван Костов.
170
10
 
7
 
! Отговори
Да бе! преди 5 дни
Бойкикев очаква Титовите *** на комунизма от Скопие сами да се откажат от македонизма, а това няма да стане. Това ще го направи Новия световен ред, който ще върне географската област Македония на Европейска България. бг
169
2
 
9
 
! Отговори
тоя преди 5 дни
Този който пише с главни букви е един и същ човек, провокатор, много вероятно да е платен. Той е и същия, който се подвизава в дира, отново с типичната си антибългарска реторика и псевдофакти. Това, че е единствен само потвърждава, колко сме прави да отстояваме истината. А имам такива познати от македонския край - Разлог, Банско, Добринище и по-надолу чак до Кукуш, дето много недвусмислено и директно биха му казали като какви се самоопределят, и какви са били дядовците им в Илинден/Преображен.
168
1
 
19
 
! Отговори
!!!!!!!!!! преди 5 дни
Този, който пише само с главни букви (119, 121, 127) лъже! Допреди 15-20 години имаше живи хора с добра памет, които с възмущение си спомняха как насила са ги определяли като "македонци".
167
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
"Дори само назоваването на тези абревиатури извиква насмешливи асоциации. А тези хора се канят да управляват страната."Личното ти менение няма място в статията ти, "журналист".
166
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До ПутинкаСамото изречение "РСМ да са хипотетично прави" е ОКСИМОРОН!
165
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Da, za MakedonijaТи пък на какво викаш да, бе севернопродажнико? Дори тоя ти заявява, че националния интерес на България трябва да бъде защитен. А това автоматично означава, че РМС няма как да получи да, ако не промени поведението и ината си, и не признае истината. Всъщносъ изказването на този потенциален предател е доста сдържано и като цяло е за интереса на България, историята ни, езика ни. Но аз не му вярвам. И недоумявам как има хора да гласуват за Дай България! Цели 10%?!?
164
2
 
10
 
! Отговори
Путинка преди 5 дни
Проблемът не е толкова борбата за историческата истина. Проблемът е явното, лъжливо и нагло поведение на Сърбите и северномакедонската държава спрямо нас. Дори хипотетично да са прави , не се прави така със злоба и п.едераски инат. Нещо са се объркали.