Расте търсенето на земеделска земя

Спонсорирано съдържание | Обновена: 17 авг 2021 11:16 | 17 авг 2021 11:08, Александър Попов
Расте търсенето на земеделска земя

Изненада на пазара на земеделски имоти! Противно на някои очаквания за свиване на инвестициите, нараства търсенето на изгодни селскостопански парцели. Това показва статистиката на най-голямата компания в поземлените отношения „Агрион“. Дружеството стартира кампания за продажба на плодородни парцели в  цялата страна.

Освен фермерите, които са традиционни партньори на „Агрион“, все повече българи, живеещи зад граница или такива с високи доходи, които през годините са спестили средства инвестират парите си в земеделска земя. Ниските лихви по банковите депозити допълнително стимулират хората да търсят по-високодоходни инструменти, каквито са инвестициите в земеделска земя. Придобитата земя обикновено се отдава под наем или аренда, което при правилно планиране може да докара доходност, далеч над лихвите в банките.

Сделките с „Агрион“ - по-бързи, по-лесни, по-сигурни

„Агрион“ погледна на кризата от друг ъгъл и създаде чрез сайта си www.agrion.bg дигитална платформа за управление на земеделски земи. Така сделките станаха  още по-достъпни, а консултацията със специалист е само на чат/разговор разстояние.

Компанията демонстрира за пореден път лидерското си място в областта на поземления пазар,  като осигури възможност голяма част от стъпките по закупуването на качествените земеделски имоти да се прави от вкъщи.

“Пазарът на имоти по цял свят винаги е бил относително консервативен. Ситуацията днес ни дава възможност да ускорим дигитализацията и да концентрираме усилия върху по-бързо въвеждане на технологични решения. Част от тях е възможността нашите клиенти да купуват земи онлайн, директно през сайта www.agrion.bg ”, казват от дружеството.

Как работи платформата?

  •      Разглеждате и правите своя избор сред качествените имоти, представени в секцията www.agrion.bg/buy/.  
  •      Свързвате се с експерт на компанията. Заявката може да подадете онлайн, по телефона, чрез националния номер 08001166 или през системата за чат на живо на сайта. Експертите на „Агрион“ са на разположение за изчерпателна консултация относно сделката.


Какви са предлаганите имоти?

Имотите, които се предлагат на сайта на „Агрион“ са на територията на цялата страна, като най-голям интерес предизвикват тези в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Монтана, София. За терените край морето и в планините наддават и частни инвеститори, извън земеделския сектор. Сред особено апетитните парцели изпъкват тези с площ над 20 дка, подходящи за различни земеделски култури.

„Агрион“ продължава да работи усилено за своите клиенти и партньори. С всяка изминала година клиентите ни стават все повече и повече, тъй като сами се убеждават, че услугите на „Агрион“ са честни и прозрачни. Интересът е огромен и сме доволни, че все повече хора, които се интересуват от земеделие, избират „Агрион“ за партньор“, споделят от дружеството.

Окрупняване и разширяване на стопанствата

Досега практиката показва, че оферти подават основно фермери и арендатори, които имат сериозни намерения за увеличаване и окрупняване на имотите си. Покупката на земя е отлична възможност за земеделските стопани да окрупнят парцелите си и да разширят стопанствата си, категорични са агроекспертите. Комасацията увеличава производителността и намалява разходите. Тя дава по-добри условия за механизирана обработка на земята, което е предпоставка за увеличаване на  добивите и за развиване на селско стопанство с висока добавена стойност.

Окрупняването на терени помага и формирането на по-добра цена на земеделските площи. Стойността на комасираните имоти е доста по-висока от средната за даден регион, дори и да се сравняват терени от едно и също землище, категорични са експертите в бранша.

Именно това е водещият мотив на тези фермери и собственици на земя, които търсят Агрион за замени. При такъв тип сделки се заменят парцели от интерес и на двете страни, а фактът че компанията притежава земя в цялата страна, я прави предпочитан партньор за това.


Още по темата: земеделски земиАгрион
Още от