Руски ръководител от Херсон: Шойгу да обмисли дали да не се самоубие

Повод за коментара са позорните поражения в Украйна
Обновена: 6 окт 2022 22:55 | 6 окт 2022 21:50, Анисия Иванова
86
Руски ръководител от Херсон: Шойгу да обмисли дали да не се самоубие
Снимка: БГНЕС

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу трябва да обмисли дали да не се самоубие заради позорните поражения в Украйна, заяви Кирил Стремоусов, поставеният от Русия заместник-ръководител на анексираната Херсонска област, предаде Ройтерс.

Публичните критики срещу висшето военно ръководство на Русия, които някога бяха табу, се увеличават, след като двама съюзници на руския президент Владимир Путин изразиха недоволство от некомпетентния според тях начин на водене на войната.

Чеченският лидер Рамзан Кадиров и основателят на наемническата компания "Вагнер" Евгений Пригожин заявиха наскоро, че руската армия е засегната от връзкарство и че висши офицери би трябвало да бъдат разжалвани и пратени на фронта, за да изкупят греховете си.

Стремоусов разкритикува "генералите и министрите" в Москва за това, че не могат да разберат проблемите на фронта.

"Всъщност мнозина казват: ако бях министър на отбраната и ако бях допуснал подобна ситуация, като офицер щях да се застрелям", заяви той във видеопослание. "Но знаете, че думата "офицер" е неразбираема за мнозина", каза Стремоусов.

Коментарът на Стремоусов е изненадваща публична обида срещу висшето военно ръководство на Русия, след като в последно време руските сили претърпяха редица загуби на бойното поле в Украйна.

Много руски националисти критикуват Шойгу и висшите военни за всичко – от лошо планиране и слаба логистика до остаряла тактика и загуба на информационната война въпреки значителните инвестиции при управлението на Путин.

Миналата седмица двама пенсионирани генерали, които сега са депутати в Държавната дума от управляващата партия "Единна Русия, се присъединиха към критиците, като обвиниха министерството на отбраната в корупция.

Стремоусов похвали Кадиров и изрази мнение, че Москва скоро ще уреди проблемите. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
Jas преди 1 година
Най-вероятно ще падне "случайно" от прозореца от висок етаж. В последно време в Русия неудобните и много богатите почнаха да ги дефенестрират като на конвейр. Но...заслужил си е човекът дълбок полет.
68
0
 
2
 
! Отговори
Бео Бахтер преди 1 година
след като неуспяха да го "уволнят", сега почнаха да го самоубиват, ... а рожденника уж беше много болен, докара 70
67
0
 
1
 
! Отговори
Писател преди 1 година
От приказките за деца и от научната фантастика научаваме, че джуджетата са умни и съобразителни. Цар Петър Великий е имал джудже, което е било 'дясната му ръка'. Явно трябва да се напишат нови книги и сценарии с нов тематичен заряд, оборващи статуквото на джуджаците.
66
0
 
3
 
! Отговори
Билбинг преди 1 година
Айдееее... Още джуджета ще скачат от горните етажи без парашут.
65
5
 
2
 
! Отговори
Вони на Ройтерс преди 1 година
Заобикаляйте внимателно - цапа!
64
1
 
10
 
! Отговори
най-доброто решение преди 1 година
всички, които подкрепят Путл3р - на фронта! Няма нужда от толкова много иди0ти на планетата
63
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истинските позорни поражения на Русия предстоят близките месеци. Путин е отхвърлил идеята за употреба на ядрено оръжие като пагубна за Русия.
62
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е на етап търсене на човека който му се и3сра в гaщите.
61
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснака вместо да си признае че е слаб и да си обере башибозука от Украйна, търси виновен за поражението. Всички са виновни, но най-виновен е Путин който живееше с илюзията че Русия е непобедима сила. Със същата илюзия живеят и русофилите. Времето за изтрезняване настъпи.
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде бе, пишете че и тоя е предател.
59
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре да не се самоубива. Това е лесния изход. Добре е заедно с Путин да гледат от първия ред как "великата" руска армия ще бъде смазана в Украйна.
58
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опааа, трябва да го направят на лотария: познайте как ще си замине Шойгу? Чайче, пожар от цигара, хлъзгане по стълбите, самопрострелване с 2 куршума?
57
5
 
13
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Нещо голямо 54 Хитлер е има чест и достойнство. Губи войната и се самоубива. Садам Хюсеин се крие в землянка. Да видим как ще постъпи Путин.
56
10
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Ние работим безплатно за Русия и никакви инвестиции не ни интересуват . Мислете му вие, когато републиканците ви спрат парите и пренасочат към други. Молете се Тръмп да влезе в затвора. Не знам защо Запада все си мисли, че някой трябва да налее много пари, за да убеди друг в тезите си. Те не разбират, че когато защитаваш тезата си без пари, тогава защитата е най-добра.
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Критиките дават резултат и скоро ще почнете да го разаснявате
54
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА Даже и "смеха" ти е копи пейст.
53
3
 
15
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Анонимен 62, тьотките от колхози и совхози да плетат чорапи и перчатки за непобедимите советски солдати. Стига да имат от какво и да умеят. Щото държавата Россия с дреболии не се занимава, тя гради космически-галактически, невиждани и безаналогови чудесии.
52
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече има доста видеа с руски екипажи предаващи се на украинците барабар с танковете. Както е тръгнало, никаква мобилизация няма да помогне на Джуджа. Тия оставят в ръцете на украинците безценно въоръжение и то не защото е тоолкова добро, ами защото украинците знаят как да го използват, и това е МАСОВО. Същевременно "новите" резервисти, нямат и елементарно въоръжение за тях си. А идва и зима :))))
51
4
 
10
 
! Отговори
Кори преди 1 година
Да пазят Шойгу. Съвсем скоро великата ще мине на животинска тяга. Тоя нали от олени разбирал.
50
3
 
6
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Искате хибридия... ами ето ви нагледна хибридия и то в изобилие... тече по медии, сайтове, тече и от хладилници, фризери и и от тоалетната изкача даже!!!