Станишев и Вълчев по каски. Инспектират Студентски град

Вълчев обеща, че ще бъдат ремонтирани всички общежития, за да се подобри качеството на живот на студентите
27 авг 2008 16:54, Красимир Ангелов
25
Станишев и Вълчев по каски. Инспектират Студентски град
Снимка: БГНЕС

Премиерът Сергей Станишев посети ремонтиращият се 20-ти блок в Студентски град, за да се запознае на място с ремонтните дейности.

Те са част от цялостната политика на правителството за възстановяването на 126-те студентски общежития в страната, повечето от които са строени през 70-те и имат нужда от цялостен ремонт.

Специално в 20-ти блок не е правен ремонт от 34 години, отбеляза Станишев.

Министърът на образованието Даниел Вълчев обеща, че  ще бъдат ремонтирани всички общежития, за да се подобри качеството на живот на студентите.

До един месец се очаква да бъде готов и законопроект за реституцията на публичните сгради.

“Частната собственост е хубаво нещо, но и публичната не трябва да бъде подценявана. Тук не става въпрос дали хората трябва да бъдат обещетявани, а за това дали трябва да получат имотите си в реални граници ако в него вече има университет”, завърши Вълчев.


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
“Частната собственост е хубаво нещо, но и публичната не трябва да бъде подценявана..." Тоя май бърка публична собственост с публичен дом.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Може ли ако някой знае да ми обясни как се заобикалят процедурите по настаняване в общежития и как една 40-годишна фльорца живее в студентска квартира? Дали е там нелегално, или пък е давала подкупи, а може да е давала и друго
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
"...за тия момчета ли става въпрос...
зная ги,
тоя единия е много прост..."
21
0
 
0
 
! Отговори
nikolova преди 12 години
цяло лято какво се правеше по въпроса с ремонта на общежитията?!защо трябва да започне новата академична учебна година и да започнат и ремонтите?и защо класиранията неса истински и реални а има и такива които са приети на общежитие с нереален успех/с фалшиво завишен/.знам го със сигурност.Значи трябва децата ни да се чудят къде да живеят само защото са приети и искат да учат и то действително да учат а не като някои мамини и таткови да си завършват с паричките на родителите и да си се развяват цяла година и да заемат местата на действително учащите деца.
20
0
 
0
 
! Отговори
студент преди 12 години
Да бяха ги почнали малко по-рано ли тия ремонти? Защо чак сега се сетиха да ги ремонтират? 1/4 от студентски град е турци на общежитие, които си го получават по-правилник, а толкова българи първокурсници, приети държавна поръчка ще стоят навънка, с месеци ще чакат прекласирания и ще живеят нелегално по 5-6 в стая за 2-ма, защото на квартира е скъпо. Та за кого ли ги оправяте тия общежития?
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Тук не става въпрос дали хората трябва да бъдат обещетявани, а за това дали трябва да получат имотите си в реални граници ако в него вече има университет”, завърши Вълчев.

Браво, dens.bg! Чудно изречение! Я сега да видим дали ще успеете сами да си откриете грешките и да си ги поправите...

Разрешава се ползването на справочна литература (учебници по БЕЛ 5-8 клас например, както и правописен речник).
18
0
 
0
 
! Отговори
p преди 12 години
Edin da kaje istinata napravo. Ami taka si e....
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
ГОЛЕМ СРАМ, ГОЛЕМИ ТЪПНАРИ - НЯМАМ ДУМИ
16
0
 
0
 
! Отговори
дядо петко преди 12 години
С тия каски-кат на първомайска манифестация!Ако сложат и по една лента"Ударник"...
15
0
 
0
 
! Отговори
бай ху преди 12 години
отричат частната собственост, щото ако я има, всеки ще работи, за да има собственост и да я увеличава. а тези, които не успеят - те пък ще работят за другите, които имат, и ще печелят от това. същнсстта на комунизма е да те убеди, че частната собственост е зло, и да те накара да произвеждаш "за народа". е да де, ама нали цял народ произвежда, произвежда, богатсва се трупат.... а на народа все му викат "неее, не е готово, още произвеждайте, после ще потребявате". а през това време ония по-равните - с по-големи коли, с по-големи къщи, с незнайни банкови сметки.... Та ето това е, комунизмът е перфектния капитализъм: цялата държава е корпорация, целият народ са служители, а един "борд на директорите" (идеолозите и въобще партийния апарат) разполагат с цялата печалба, без да дават заплати - щото служителите са убедени, че работят за себе си и инвестират в "светлото си бъдеще". ако някой все пак пита за плащане, му казват "бачкай, бачкай сега, да видиш кво хубаво ше стане после". капиталистите могат само да дишат прахоляка на комунистите. не случайно евреи са го мислили тоя строй ;)
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Това -публи4но,ми зву4и като ПУБЛИ4ЕН ДОМ,да не би да си осигуряват бъдещето тез катъри,глей ти и публи4ен комунисти4ески дом да цъфне след време.ха ха ха -имам клизма.
13
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 12 години
Нещо го не схващам. Абе от социализма и капитализма в техния класически вариант прилика, ама никаква. Например комунистите отричат частната собствености т.н. Не продължавам,защото се отплесвам.На времето имаше един виц. Защо капитализма е толкова хубав,ами защото той е като мушмолата, колкото по-загнива ,толкова е по сладка. На политичиските кръжоци се говореше за загниващия капитализъм.Анадънму.Абе ти да не си бил преподавател в АОНСУ
12
0
 
0
 
! Отговори
Студентка преди 12 години
И вълка и украинското псе.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Двамата топ
10
0
 
0
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Какъвто народът -- такива му и министрите! :-0
9
0
 
0
 
! Отговори
izvg преди 12 години
чудно как не ги приватизираха тия блокове и да ги разпродадат като апартаменти - едностайни или двустайни с баня и тоалетна, спокойно могат да им вземат по 1500 евра на квадрат (или те затова ги ремонтират :-))
8
0
 
0
 
! Отговори
бай ху преди 12 години
сувуров - в една от книжките много картино обясняваше истинската идеология на "комунизма" - даваше приемр с един голям казан, в който се вари чорба уж за ВСИЧКИ. и народеца произвежда, носи и хвърля всички в казана - нали е за всички, за същия този народ. а край казана - по-равните - идеолозите и пазачите им. народа пита: стана ли чорбата, ше ядем ли? идеолозите казват - не, не още, носете още продукти. и народа произвежда, носи и чака - да стане чорбата (комунизма), да я направим най-хубава. и носи ли носи - нали за себе си носи. а идеолозите и пазачите през тва време лапат ли, лапат.... бе тва не беше баш на суворов примера, ама нищо. мисълта ми е, че "комунизма" е перфектния корпоративен капитализъм - не всеки да работи за себе си, не да работят за теб, а ти да им плащаш, ами да ги излъжеш, че работят "за общото благо" и с шепа верни другари да си делкате произведеното. така че - много си им отговаря на идеологията.
7
0
 
0
 
! Отговори
ехаааа... преди 12 години
Ама пък са левенти...фани единия, лъсни другия, но не може да им се отрече, че каските им стоят по главите не като скучни шапки на истински министри, а кат на наш Кънчо Малкия дъждобранената качулка в сухо време.
6
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 12 години
На показ са тези двамината. Отчитат дейност.Мислят се за голяма работа. Така е като бетонните чутори избраха мишкатаГей.Абе тез как имат наглоста да се показват.Ама тез от БСП-то са тарикати сложиха си кукла на конци ,а те си въртят бизнеса -капитализма ,макар,че това не съответсвува на идеологията им. Хм парите не миришат.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Много хубаво е, че са сетили да правят ремонти, така е, избори идват. Хубаво, че се запознават с ремонтните работи. Нека само твърде малкото пари, отпуснати за "ремонт", да не изчезнат в нечий джоб. И да си спазват сроковете, а не студентите да седят на пътя цяла учебна година /или повече дори.../