Аварирал влак блокира движението на софийското метро

Причината за инцидента е късо съединение
Обновена: 1 ное 2010 20:52 | 1 ное 2010 20:50,
35
Аварирал влак блокира движението на софийското метро
Снимка: БГНЕС

Аварирал влак прекъсна движението на софийското метро в участъка между метростанциите „Константин Величков” и „Вардар”, съобщи изпълнителният директор на „Метрополитен" ЕАД Стоян Братоев.

Късо съединение е причината за спирането на мотрисата на метрото. Движението в участъка е било спряно за около 30 минути.

Захранването на влака е дало късо съединение, вследствие на което е било изключено напрежението в участъка.

„Влакът е аварирал около 19.00 ч. и въпреки неколкократните опити той да бъде изведен на собствен ход, това не е станало. Затова се е наложило  да бъде изтеглен, за да бъде възстановено движението”, съобщи още Братоев.

Аварията е причинила проблеми с движението на метровлаковете по целия лъч. То обаче вече е възстановено.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: метроавария
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За хората, които не са били в Ню Йорк, прилагам снимки и информация bg.wikipedia.org/wiki/Нюйоркско_метро Вижте този сайт, преди да пишете глупости. Нашите мотриси са чудесни. Може би трябва да се прегледате, ако очуканите маршрутки или 100 годишните Икаруси ви харесват повече от метрото...
33
1
 
1
 
! Отговори
pasajer преди 13 години
Kolkoto i gagno,metroto prodljava svoq hod!
32
2
 
6
 
! Отговори
А3 преди 13 години
Това не е единичен случай ! Лично съм стоял заклещен именно в тази отсечка със сходна авария, която бе отстранена за около 10 мин и влака потегли ! Беше гадничко ! Понеже бях в крайното вагонче, където се чуваше станцията на машиниста с думите "Кажете на онзи зад мен, че съм аварирал между Опълченска и Константин Величков за да не ми се натресе отзад" !!! Ужас !
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В метрото в Ню Йорк мотрисите са къде къде по-стари и дават дефекти доста по-често, ама това няма как да го знаете, защото сте свикнали само да плюете и да вярвате на това, което чуете по телевизията...Само руските мотриси се развалят и то само ако се движат от Люлин към центъра...Мотрисите им били виновни....***!!!
30
7
 
8
 
! Отговори
Генчо преди 13 години
Е хайде, хайде, били сме във Виена! ;) Ако те боли кръста, ще да е от годинките ;) В метрото там се возих преди да направят нашето. После като видях нашето ме фана срам ...Да не забравяме, че нашите мотриси са НОВИ, но РУСКИ :)Изглеждаха си стари и очукани още като ги пуснаха ;))В повечето метростанции не можеш да разбереш накъде отива влакчето :)
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като влеаете на метростанция Сердика се направете на чужденци и заразглеждаите наоколо.Така, а сега вдигнете поглед нагоре. Там към тавана. А люпи се и пада.Някой да го ремонтира?Е чакайте така някое парче да се отлюпи и да падне пяо видимо и белким почнат да го ремонторат.
28
2
 
2
 
! Отговори
Истината преди 13 години
Нещата в този живот не стават само с гледане :(
27
9
 
8
 
! Отговори
Истината преди 13 години
От няколко години има метро в България и вече започнахте и с претенциите и напдките си! Ако не беше Борисов щяхте да асоциирате метро само с борсовата верига МЕТРО.
26
4
 
18
 
! Отговори
Истината преди 13 години
Престанете да плюете по България и Българското!!! От години съм във Виена. Да не мислите, че тук не стават аварии. Тук използват мотриси от преди най-малко 20 год. От тях излизаш единствено и само с болки в кръста.
25
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С руските мотриски ще е така.Бойко ги напазарува!
24
5
 
1
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Споко човече, тия от кърджалийските села трябвма да събират пари поне половин година, че да могат да си поз волят да дойдат до София, а и дойдат ли моментално ще се изгубях ... А, ако някой е твърдял че ме е хванал, тотой определено е хванал летателния апарат с 18 букви - т.е. набабасихвърчилото :)
23
2
 
10
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Ами то по време на дъжд водата се лее направо на релсите на "Сердика", питах един познат машинист за това и той ми е казал, че вече няколко пъти е сигнализирал, ама нищо. Със сигурност и в други държави стават инциденти и е така, ама такова безхаберие надали има, а и никоя уважаваща себе си мотриса- било то немска или руска, няма да работи нормално при тези условия.
22
1
 
1
 
! Отговори
млад преди 13 години
Абе ти жив ли си, нали оня ден неккви ти намериха "адреса" и те "скриха" или това беше пиниз? Не,че те "кльопам", но за свободата на мнение трябва, да се борим..
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А дали някой не пробва нещо?Като напримеркак се реагира ?За колко време?Колко ще пострадат?Някой май пробва системата.Гадните терористи си правят сметката а версията за народа е късо за да няма паника....
20
2
 
10
 
! Отговори
xtzy преди 13 години
Ее тва да е проблема. Малка авария в захранването, която се е случила веднъж на пет години.
19
1
 
16
 
! Отговори
Жо преди 13 години
НЕ МИСЛЯ, че е станало кой знае какво. Такива неща се случват навсякъде по света. Преди няколко години в Дрезден трамвая, в който се возех, се удари в камион. Леко пострада ватманът.
18
2
 
2
 
! Отговори
до мотриса от 14 преди 13 години
По сравнение с поведението на депутатите от парламента / за последните 20 години /, българският народ демонстрира изискани отношения и добро възпитание .И в този парламент има такива гурели,които и от трето весело биха ги изхвърлили за непригодност.
17
7
 
8
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Браво, ФАНДЪК!
16
13
 
1
 
! Отговори
12 преди 13 години
kakvo mi slagate minusi, vmesto da vzimam osven metro i drug transport, vzimam samo edna mar6rutka-po barzo, eftino i udobno!
15
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Седях в авариралата мотриса където 10 минути никой не ни информира какво става .За тези минути си мислех каква адекватна реакция може да има човек в бетонния тунел ако нещо се случи и така в размисли около 50 минути. Млади хора това е България в момента тунел без изход.