Нова ябълка на раздора: Павета срещу асфалт за "Дондуков"

Предстои обществено обсъждане, успокоява страстите инженер от Общината
20 апр 2017 11:07,
156

Планираният за юни ремонт на столичния бул. "Дондуков" и подмяната на паветата с асфалт се превърна в ябълка на раздора между гражданите и Столичната община.

Ремонтът предизвика недоволството на граждански организации, които се обявяват против проектирането.

Още по темата
"Не се знае колко ще струва и какво ще се изпълни. Искам да знам за какво си давам парите. Подмяната на паветата ще е тотално заличаване на историческия вид на града. Защо този булевард трябва да се прави еднопосочно? Какво ще се случи с пешеходните пътеки?", сподели пред Bulgaria ON AIR жена, която живее на бул. "Дондуков".

Тя е категорична, че не трябва да се плащат пари за асфалт, който по думите й ще бъде ремонтиран хиляди пъти.

Представител на една от гражданските организации посочи, че общината се опитва да противопоставя гражданите, които живеят в района, на останалите столичани, за да може карането между тях да измести темата.

"Не можахме да разберем визуализирано какво ще се случи на този булевард. Всичко се имитира и това е най-жалкото в ситуацията", отбеляза тя.

Инж. Васил Начевски от Столичната община поясни, че са разработени няколко варианта за видовете настилки.

"Предстои обществено обсъждане, след което ще се вземе решение за вида на настилката. Ще се съобразим с мнението на гражданите", категоричен бе той.

Инж. Начевски допълни, че сумата за ремонта е обявена и информацията е достъпна за всеки. Реновирането на булеварда ще струва 1,6 млн. лева, а видът му предстои да бъде решен след обществено обсъждане.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
4
 
! Отговори
extremist преди 7 години
ПО СЪЩАТА СХЕМА ОБРАХА МРАМОРА НА ЦЕНТРАЛНА ГАРА - ТИКВЕНИЯ КРАДЕЦ И ФАНДАШКАТА ***
140
0
 
4
 
! Отговори
extremist преди 7 години
ПАВАЖА ,ИЛИ ПЪТНАТА НАСТИЛКА ИЗГРАДЕНА ОТ КАМЕННИ МОНОБЛОКОВЕ С ФОРМА НА КУБ Е ВЕЧЕН !!! ТОВА Е ПОРЕДНИЯ ГРАБЕЖ ОРГАНИЗИРАН ОТ ФАНДАКОВА, *** И ДРУГИТЕ КРАДЦИ НАЧЕЛО НА БЪЛГАРИЯ....ПАВЕТА СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТРУДНО, НАСТИЛКА С ТЯХ СЕ ПРАВИ ОЩЕ ПО-ТРУДНО И В БЪЛГАРИЯ НЯМА НИТО ЕДИН ЧОВЕК СПОСОБЕН ДА ИЗГРАДИ "ПАВАЖ"
139
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
груйо мамин в софия не се говори на мьеко даже, ако говориш на диалект.ходи си, отдето си дошъл и не се занимавай с паветата на столицата.
138
3
 
1
 
! Отговори
Груйо преди 7 години
нема ми пипати павйето, по него дедо ми още е одил с царвуля
137
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изобщо-каква е концепцията?- Да се направи от един стар европейски град някаква бетонно-асфалтова джунгла или да се запази за поколенията -и туристите!-неговата уникална атмосфера- настилки, улици, архитектура, паркове и пр.?
136
3
 
3
 
! Отговори
Бахуро преди 7 години
Умния вариант е да се направи с асфалт... тротоара и да се повдигне. Като и се набият колчета, да не могат бандитите да паркират като селджуци. Ама не като с топките на Барозу, че траят една зима. По летите за движение - павета. Взетите павета да се наредят по други улици, вместо асфалт. Ако не вярвате, че може така и ви се струва малоумно - можете да се разходите в центъра на оная *** Виена например.
135
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Софиянци искат паветата да останат, селяните си искат хасвалта, понеже на село паве не са виждали. Фандъкова също иска хасвалта, но то е защото и тя е ***, а и от хасвалта по-лесно се краде.
134
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо този булевард трябва да се прави еднопосочно? Какво ще се случи с пешеходните пътеки?-----------Малей!Пешеходните пътеки ше станат еднопосочни, ужаст!
133
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И коридорите на кметството- на асфалт!
132
0
 
5
 
! Отговори
грамотен преди 7 години
Каква са тези думи в това съобщение"Реновиран" то е или ремонтиран /основно / или освежен , ако всичко се подменя - подновен Ей неграмотнииии. Иначе този Начевски е ОБТЕКАЕМ говори празни нищо незцначещи думи.Бла бла бла ит.н.Горко ни ,с такива дървета оправия няма.
131
3
 
6
 
! Отговори
мано преди 7 години
До ПроектантФръцльо недоучен . Би трябвало някъде да си чел за износоустойчивост на ....нещата и да си прочел за гранитите колко се износват. Паветата са устояли на всички дървени и метални колела и танковете дори.СОфия беше пълна с бойни траспорти и паветата останаха. Едно паве струва от пет до осем лева, така както ги вадите.И къде ги скрихте те са десетки хиляди? в Германия отидоха повечето.Подарък.
130
3
 
5
 
! Отговори
дизайнер преди 7 години
Преди да започне строежа на Младост , после и Люлин ит.н.всички улици бяха паваж.И централните булеварди. Някой дошел от село и решил да "реновира" хаха !Сега е страшно Асфалт и дупка до дупка .Огромни кратери. И това е
129
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички тревни площи в София да се асфалтират! Казах! Асфалт и само асфалт навсякъде - улици, тротоари, дворове. Не искам никъде и педя земя да се показва!
128
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес по обяд в центъра на София - улиците с асфалт бяха пълни с локви, вкл. и залята цялата улица на 5-10 метра, а тези с павета или нямаха локви или локвите бяха много малки. Мислете!
127
3
 
7
 
! Отговори
асфалт фен преди 7 години
Предлагам да асфалтират коридорите на Софийския университет. Също предлагам и в моловете вътре настилката да е от асфалт.
126
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересен тест се получава - кой е гражданин и кой е селянин по манталитет.99% от искащите павета са граждани по манталитет, а99% от искащите асфалт са селяни по манталитет, но обикновено не си го признават.
125
0
 
8
 
! Отговори
Врачанин преди 7 години
До от 109 112 Стига с тоя Париж бе , я си гледам Москва.Там павета няма щото не знаят да ги сечат. То и у нас е същото.Явно някои отбрани софиянци искат да разграбят паветата за вилите си , както стана във Враца например.Изровиха паветата от една улица, половината отидоха на площада , а другата половина изчезна.
124
1
 
7
 
! Отговори
асфалтиран тротоар преди 7 години
Щом ще асфалтират дондуков, да не пропускат да асфалтират и троторатите. Както на Цариградско шосе. Та да е пълна селянията. Може ли да ми кажете-защо на Цариградско шосе асфалтираха тротоарите. преди си бяха с плочки.
123
1
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Мафията ще реши дали ще е асфалт или павета, най-вероятно ще реши да е асфалт, а на нас ще ни кажат, че "хората така искали" - това са го правили и преди.
122
0
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Дали ще е асфалт или бетон ще реши мафията, според това, при коя настилка ще открадне повече. А ние може да си спорим тук и никой не се интересува от нас или кое е по-добре за София.