И Берое си взе базата, прави сериозен ремонт на стадиона

Плановете предвиждат поставяне на козирки на всички сектори
Обновена: 29 мар 2012 16:21 | 29 мар 2012 16:21, Красимир Ангелов
2
И Берое си взе базата, прави сериозен ремонт на стадиона
От Берое предвиждат сериозен ремонт на стадиона в Стара Загора. Снимка: Булфото

След ЦСКА, и Берое взе базата си за ползване за срок от 10 години.

Общинският съвет в Стара Загора гласува внесеното от кмета на града Живко Тодоров предложение Берое да получи базата си срещу инвестиционна програма от 4,5 млн. лв, съобщава Beroe Online.

По този начин старозагорският клуб има безвъзмездно право на ползване на ст. "Берое", два от терените зад него и сградата на стадиона. В това право обаче не влизат двете лекоатлетически писти - на основния стадион и на тренировъчното игрище и 8 от стаите в сградата с козирката.

Според инвестиционната програма през тази година се предвижда да бъде сменено тревното покритие, дренажа, поливната система и прилежащите съоръжения на стадиона, както и ремонт и преустройство на помещенията под козирката, като бъдат обособени помещения за зала за пресконференции, ВИП салон, нова стая за вътрешно наблюдение и сигурност, ремонт на санитарните помещения, довършване на оградите и подмяна на износените части с нови, както и изграждане на кабинки за продажба на билети и фен артикули.

В последните месеци бяха извършени редица ремонти по стадиона в Стара Загора, сред които поставянето на още 2000 броя седалки в страничните сектори и стартирането на ремонт на тренировъчните терени.

За следващите години са предвидени още 3 млн. лв., с които да бъде покрит стадиона и увеличени броя на седящите места. Предвижда се и поставянето на леки конструкции, с които да бъдат покрити с козирка всички седящи места на стадиона.
 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
staskom преди 7 години
chudesna novina za bulgarskiq futbol,ako mojeshe i drugite klubove da si remontirat stadionite shte byde oswte po dobre
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само Берое!