Срещу 20 лева за билетче: Бясна кондукторка върна 17 лв. на монети

Виктор от Девня сподели разочарованието си във Facebook
Обновена: 2 юли 2018 19:44 | 2 юли 2018 17:00,
65
Срещу 20 лева за билетче: Бясна кондукторка върна 17 лв. на монети
Снимка: Facebook

Кондукторка скандализира, след като върна в монети 17 лв. ресто на пътник, който нямал дребни, за да си плати билетa от 3 лева. Това беше най-коментираната тема във Facebook групата "Забелязано в Девня", в която пътникът Виктор Д., който пътувал от Девня за Варна, споделя разочарованието си.

Според обяснението на Виктор, кондукторката му се троснала затова, че нямал дребни и платил билета си с 20 лева. Казала му, че ако бил със 100-левова банкнота, щяла да го свали от автобуса. Виктор не могъл да заснеме лицето на скандалната кондукторка, но снимал монетите от рестото в шепата си, заедно с билетчето от 3 лева и го публикувал в мрежата.

Хората от групата коментират, че при това положение "любезната" кондукторка е трябвало да му даде бонус – торбичка за стотинките от рестото.

Петър Петков предлага: "Другия път им дай 3 лева по 10 стотинки. Да имат да връщат ресто".

Александра Иванова пък е още по-крайна: "По-добре ще е да е по 1, 2 или 5 стотинки... Ще падне голямо броене и смях също", коментира тя, цитирана от "Монитор".

"Возят ни в раздрънкани таралясници и ни таксуват капризни кондукторки със самочувствие на стюардеси в бизнес класа! За това, което предлагат, трябва те да ни плащат!", пише Атанаска Георгиева.

"В пиковите часове автобусите са претъпкани. Налага се да пътуваме с отворени врати, за да не се задушат пътниците. В такива моменти могат да пускат два автобуса или да са по-начесто", предлага пък Денислав Димитров.

"Нямам избор и пътувам с тях, но всичко е под всякаква критика. Когато вали, например, отвсякъде тече вода. Да не говорим, че след дъжд седалките са мокри поне една седмица", споделя Иван Иванов.

Масово местните и гостите на града недоволстват от качеството на транспортната услуга, която предлага фирмата, както и от безпардонното поведение на шофьорите и кондукторките. Автобусите на обществения превозвач системно закъсняват, графикът на градската линия не е съобразен с разписанието на влаковете, което създава сериозни затруднения на работниците, студентите и учениците от Девня, казват хората.

Припомня се и случай от лятото на 2016 година, който бил документиран, при който автобус се движи без задно стъкло, докато изпълнява междуградски курс.

Община Девня вече се опита да смени превозвача. За съжаление, други кандидати не се явиха и администрацията се принуди да направи компромис, подновявайки договора си със същата недолюбвана от хората фирма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДЕВНЯ ТОВА ГРАД ЛИ Е СЕЛО ЛИ Е ИЛИ СЕЛИЩНТО ОБРАЗОВАНИЕ че е и ОБЩИНА нямам думи селяните карат на 3.50 лв до Варна изтървана работа
59
0
 
5
 
! Отговори
Някой до анонимен 41 преди 5 години
Ти само за билети ли плащаш с монети?На магазин не ходиш ли?
58
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е къв е тоя лигльоо бе, какво очаква в автобуса, в биткойн ли да му платят..
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
все пари са .... монети или хартия, все тая
56
1
 
28
 
! Отговори
toto преди 5 години
Какъв е проблема ? Нали монетите са законно платежно средство ! Да си ги сложи в касичката ! Когато някой плаща на енергото със стотинки е герой , а когато му върнат стотинки вече е жертва.....Нещо май е тъпо....
55
1
 
5
 
! Отговори
мреен преди 5 години
абе убава работа,ама българска.
54
0
 
6
 
! Отговори
7+ преди 5 години
Медийна звИзда
53
2
 
24
 
! Отговори
Непознат преди 5 години
Стига вече с тези глупасти. Все пак жената е въпнала ресто 17 лв., не е откраднала лев. Едва ли е чакала БАКШИШ.
52
5
 
8
 
! Отговори
do 33 преди 5 години
Ми явно си неудачник, затова нищо не си усетил 11 години.Аз обаче ми писна да вися в задръствания, а уж народа пари нямал. А с какво ги купува тея коли? Почнеш да търсиш апартамент, пак няма че и скъпи. А уж нямали пари...Кръчмите и ресторантите пълни. Бабите се скъсаха да мятат пари от терасата. А все нямал народа.
51
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Монетите имат ли себестойност ?с тях не се ли купува ?!?Фейсбука Ви е в малко повече !Вместо да се дзверите в него Ден и Нощ ,Що не свършите нещо полезно ???
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за 3лв билет, би следвало поне да са на по 1 и 2 лв, това с по 10 и 20ст вече е пресилено.Но пък да си ги пази, ако пътува често за още няколко пътувания ще им ги върне всичките :)
49
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абее аз специално си нося дребни да мога да плащам в такива случаи.Тоя е тапо парче и си го е заслужил. Много добре знае каква е цената на билета. Ако се качат 5-*** като него с 20толевки, какво правим?
48
1
 
17
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Ха, ха, ха, стар номер.На времето, когато банкнотата "Зографка", жълтите 100 лева бяха много пари, този номер бе често прилаган-не може да ти върне кондукторката, и пътуваш гратис.Много хора , особено покрай заплата, го прилагаха тоя номер, и на кондукторките им писна.Отговорът им беше същия-почнаха да носят чанти с монети и дребни , и да връщат на ситно, и като напълниха на няколко такива тарикати джобовете с 1 килограм монети, номера вече не минаваше.
47
1
 
17
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"... снимал монетите от рестото в шепата си, заедно с билетчето от 3 лева и го публикувал в мрежата." - хахахахахаТая социални мрежа ЛицеКнига съвсем е изпила мозъците на някои хора.
46
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този какво се прави на жител на село. Жената се пържи в тази жега за една минимална заплата, нормално е да си изпусне нервите, нека да и вземе една смяна и да види какво е и тогава да снимка и показва.
45
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма драма, няма що. Искала му е жената точни - да е дал. Разбирам да е върнала 50 лева на монети - да реве, но това са 17 лв. Преди него кой знае колко още са дали 20-тачки и 50-тачки
44
0
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
На конкурса други нямало,щот са били заплашвани и бити от превозвача вероятно
43
2
 
25
 
! Отговори
СДС преди 5 години
Това ли са новините? 1. Монетите са законно платежно средство. 2. Някакъв си снимал монети и казал, че това му е върнала кондукторка- ако аз снимам монети по 1 и 2 ст. и кажа ,че в такива монети са ми платили заплатата ще ме снимате ли, като новина? 3. Много по важно е увеличението на тока, скъпото ни европредседателство, ремонти на законите ограничаващи правата ни.....Но ни се заслужаваме тиквата и тиквените новини.....Радвай се народе..люпи семки...тъни в невежество и чалга радост.
42
2
 
28
 
! Отговори
от Варна преди 5 години
От какво се е разочаровал тоя? Всеки с поне малко мозък в главата знае, че в автобус се влиза с дребни, за да си платиш билета. Кондукторите са фрашкани със железа, те не са магазин, дето да ви разваля едрите на банкноти по желание. Тоя вместо да бучи по мрежите, да вземе да си ги запази тези монети за следващите си билети, барем му дойде акъла.
41
0
 
29
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
А, като не иска монетите пътникът, защо не ги остави като бакшиш на кондукторката !?