Още 106 легла за пациенти с коронавирус в област Ловеч

33 са новите случаи там за последното денонощие
29 окт 2020 20:30, Анисия Иванова
2
Още 106 легла за пациенти с коронавирус в област Ловеч
Снимка: БГНЕС

В шест болници в област Ловеч до края на седмицата се разкриват 106 допълнителни легла за лечение на пациенти с коронавирус, съобщи за БТА директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Анета Винева. Капацитетът на двете лечебни заведения - МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч и Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян, които в момента приемат заразени, вече е почти запълнен.

В белодробната болница се обособяват 39 допълнителни легла за лечение на пациенти с COVID-19, а в ловешкото лечебно заведение - 27.

В общинските болници в Луковит, Тетевен и Троян и частната "Кардиолайф" в Ловеч също ще се приемат заболели с коронавирус. В тях са определени по десет легла за такива пациенти, добави д-р Винева.

Тя поясни, че леглата за лечение на COVID-19 са осигурени, но трябва да бъде решен проблемът с недостига на лекари и персонал, които да лекуват и обслужват пациентите. "Лекарите в двете болници вече са изключително натоварени и преуморени. Другите трябва да влязат в работата с такива пациенти. Сестрите са недостатъчно. Много е труден въпросът", каза още д-р Винева, цитирана от БТА.

За последното денонощие в Ловешка област са регистрирани рекордните от началото на пандемията 33 нови случая на заразени с коронавирус, като най-много са в община Троян - 20. В болници са настанени 43-ма заболели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как ще стане лечение без медицински персонал? По шест месеца стояха без заплати ловешките медици, повечето напуснаха и заминаха от Ловеч,малкото останали в голямата си част са пенсионери, като махнем и карантинираните, то останаха 5-6 лекари общо, то няма кой да обслужва редовните легла, та допълнителните, тия наистина не знаят какво правят.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Директорът на Регионалната здравна инспекция в област Ловеч д-р Анета Винева поясни, че леглата за лечение на COVID-19 са осигурени. Вижте снимката. Голото легло ли ще лекува болните? Къде са системите, къде е специалното оборудване? Пари ли няма? Как за таралясници и корита пари има, а за лечение на хората - няма?