Близки на жена от Дом за възрастни твърдят, че е била пребита

Жената е настанена в болница с тежки травми
16 ное 2020 17:37, Ния Христова
11
Близки на жена от Дом за възрастни твърдят, че е била пребита
Снимка: Pixabay
Сигнал за насилие в Дома за възрастни хора в благоевградското село Падеж. Жена от социалното заведение в момента е настанена в болница с тежки травми. Тя е получила хематом на главата и синини по ръцете. Близките й смятат, че тя е била пребита. От дома твърдят, че жената на няколко пъти е падала от леглото си и така е получила контузиите.
 
"До момента не съм получила адекватни отговори какво се е случило с жената в дома. Не мога да приема, че тези травми са от падане от легло. Никой не ме уведоми за инцидентите, които са станали тук. Когато поисках обяснения, не получих адекватен отговор", каза близка на възрастната жена пред Нова ТВ.
 
"Последно жената беше с хематом на дясно слепоочие и нямаше оток. Беше с оплаквания от рода на гадене и повръщане. Имаше и болка около раната. Паднала е в стаята. Напоследък получаваше световъртеж и падаше", обясни медицинският специалист в Дома Евгени Тунтев.
 
Христина Попова от Община Благоевград заяви, че в Дома вече се извършва проверка. При установяване на нарушения, ще се вземат всички мерки.

11
Още от Страната
Въвеждат "Зелени коридори" при посещение на джипита в област Ловеч
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В държавните домове има камери нека да видят какво е станало. Бързат да обвиняват без да са сигурни. Има домове които прибират възрастни хора с психични проблеми освен деменцията. Може жената наистина да е паднала сама в крайна сметка в повечето домове няма достатъчно персонал и няма как всеки един да е нонстоп наблюдаван. Това са стари хора може да се е спънала или да се е замаяла и да е паднала.
9
0
 
1
 
! Отговори
До Георги преди 1 седмица
Доста възрастни немогат да преодолеят смяната на обстановката. Баба ми е с деменция и живее сама бяхме я взели при нас, но тя се обърка още повече и взе да вдига кръвно и да буиства да не ни познава затова се наложи да я върнем в нейния апартамент за да е спокойна и да я стабилизираме сега е по- добре. Не обвинявай вашите за това те нямат вина. Дори човека да е бил с всичкия си някои от тях просто немогат да приемат че са в старчески дом.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Груьо бил Ганьо и после обратното - нормално за територията.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
не е ли логично първо да мине проверката и тогава да се тръби, или евтината сензация е пак поставяна от журналята пред човешкия живот?
6
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не е пребита, КОВИД-19 е, така пишат напоследък.
5
2
 
2
 
! Отговори
щек преди 1 седмица
до Георги
Защо не предложи ти да го гледаш де?
4
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
средната преживяемост е 73.вие какво искате .гледайте си я у вас.опикана. наак... на.
с деменция..
напълно неадекватна.
3
2
 
5
 
! Отговори
Роза преди 1 седмица
Пази Боже,да останеш на "грижите"на такова "социално" заведение!!!По-добре направо да си теглиш въжето!!!
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Европейските стандарти ни убягват.
1
1
 
20
 
! Отговори
Георги преди 1 седмица
Всички домове за възрастни в България са фабрики за смърт. Подписвате присъдата на Вашите близки в момента в който ги оставите там. Няма да простя на майка ми и баща ми, за това, че заведоха в един такъв дядо ми. Човечеца изкара две седмици там и почина от "инсулт". Иначе си беше сравнително добре за 89 годишен.