Нощта не е опасна за болните от коронавирус

Заплахата е за хора със съпътстващи заболявания, смята лекар
2 дек 2020 16:02, Петя Славова
9
Нощта не е опасна за болните от коронавирус
Снимка: БГНЕС

Тежестта на коронавирусната инфекция при пациенти в реанимация не зависи от времето на денонощието. Рисковете за здравето може да са свързани с определено състояние по време на сън, каза Валери Суботин, ръководител на Центъра за анестезиология и реаниматология.

Според лекаря опасността от нощните часове за повечето пациенти с коронавирус е мит. Всъщност заплахата е само за хора със сериозни съпътстващи заболявания, добави Суботин.

Още по темата

"Ако говорим за пациенти със съпътстваща значима патология, например с хронична обструктивна белодробна болест или с наднормено тегло, тогава в определено време, при изпадане в дълбок сън, наистина могат да настъпят различни физиологични промени, включително спиране на дишането", обясни реаниматорът.

Такива патологии се диагностицират бързо и лекарите винаги са особено внимателни към такива пациенти. Суботин отбеляза, че в болниците, специализирани в приемането на пациенти с коронавирус, са създадени всички условия за наблюдение на здравето на хората 24 часа в денонощието. Пациентите са постоянно наблюдавани, всички отклонения се регистрират незабавно и лекарите са наясно с тях.

"Клиниките са добре оборудвани, разполагат с всичко необходимо за стандартите за мониторинг. Конвенционалните системи за мониторинг доста добре проследяват състоянието на болните в интензивните отделения", заключи Суботин.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Но деня е опасен защото кръжиш от болница на болница дорде пуууукнеш!
6
7
 
0
 
! Отговори
О хо хо преди 1 месец
ТОЧНО ОБРАТНО Е. ПОВЕЧЕТО ТЕЖКО БОЛНИ ОТ КОРОНА, УМИРАТ В ЧАСОВЕТЕ ОКОЛО 3,5 Ч. ПРЕЗ НОЩТА. И ЗА ТОВА ИМА ПРИЧИНИ. АМА ТОЙ НЕ ГИ ЗНАЕ. А ХА ХА... ДОКТОР?
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
вечер се дига 37.7 а през деня няма темп
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вирусът почива събота и неделя и спи през нощта.
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нощта не е опасна, но НОЩ-ът е!
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама, ние Бьлгарите Турците и Ромите почти всички сме с наднормено кило и малко болни! Тьй че пак ни бьркате в психиката не се ли усещате поне малко?
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя ако го слуша човек,ще си помисли, Добре дошли в Рая.