Син прах по улиците на бургаски квартал трови кучета и котки

Стопаните се чудят как да опазят любимците си от отровата
49
Син прах по улиците на бургаски квартал трови кучета и котки
Снимка: БГНЕС

Жители на бургаския квартал "Долно Езерово" се оплакаха, че неизвестни хвърлят отрова на улицата и това застрашава живота на домашните им любимци. Последният случай е от преди ден, когато едно от животните се спуснало към къс месо, поръсен със син прах.

Само бързата реакция на стопанина и последвала адекватна грижа от страна на ветеринарни лекари спасили живота на кучето.

"Тези неща се случват вече почти година. В нашия район е имало отрова два пъти. Пострадали са много кучета и котки. Прибрах се от работа и разходих кучето си. Намерих камък, върху който имаше поставена животинска кожа със син прах. Кучето я изяде и започна да получава спазми. Животното е 55 кг и няма странични проблеми. Ветеринар ми обясни, че бързата реакция е била много важна в такъв момент", разказва Константин пред Нова тв.

Други жители на квартала също разказват за подобни случаи.

"Това не е хуманно и не мога да разбера причината за такива действия. Камери в района няма и явно от това се възползват тези хора", казват те.


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва закон, не може всеки да води *** да осират тротоарите и градинките. Имам съсед дето е завъдил 3 големи ***, лятото не можеш да си отвориш прозореца от лаене и смрад.
40
0
 
0
 
! Отговори
Фани Мъ преди 1 месец
Като се появи бял прах,тогава ме търсете.Този синия не е интерес.
39
1
 
2
 
! Отговори
rm преди 1 месец
<> 21 - поредният пример на кучкар за който човешкият живот не значи нищо, особено ако насреща е живота на котка например, да мрът хората, да живеят котките.
38
0
 
4
 
! Отговори
rm преди 1 месец
55 кг куче? изяло "животинска кожа със син прах". дуууу и и добичето човек, гнус.
аз да си кажа - не е нормално 20 000 души квартал да се съобразява с 200 помияра да ос***рат всичко по тротоарите, ежедневна гледка.
37
0
 
3
 
! Отговори
Петър Д. преди 1 месец
До Анонимен

Никой не мрази животните. Ядосваме се на *** като вас.
36
0
 
3
 
! Отговори
kiril преди 1 месец
Нормално е , когато държавата нехае за здравето и безопасноста на гражданите , хората да вземат нещата в свои ръце , не се сърдете , бъдете малко по-отговорни!
35
3
 
3
 
! Отговори
Явор преди 1 месец
Абе, ония ден бебе почина от коронавируса, малко бебе с придружаващи заболявания. 19-годишно момче умря от него лятото, през пролетта във Франция и Англия умряха момче и момиче на 17 години, в Африка хиляди деца умират от глад от години. Да спрат тия вече с кучетата. Хора умират в пандемията, просто малко повече отколкото умираха преди, ние за кучета и котета си говорим. Заради бедност и липса на здравни грижи се умира от глад и болести, а всички пазим кучетата.
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до значи32

Ми ако сбърка та дойде и случайно си носи навит на руло вестник, дето съдържа ... гаечен ключ 60-ца?
33
0
 
2
 
! Отговори
до значи32 преди 1 месец
ъгъл на сграда..., бейзболна бухалка..., катран и перушина- ще видя колко време ще трае късмета ти
32
2
 
2
 
! Отговори
Значи преди 1 месец
маска, качулка и от пробит джоб нещо пада край крака...Да осъмнат да гледат камери (ако и където ги има) все тая!
31
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
собствениците на домашни любимци да самоорганизират "милиция" Не е нужно патрулиране. Стига и тайно наблюдение. Когато откриете злосторника(ците), ако не ви е дошло на ум какво да правите, ме потърсете за следващ съвет. Гарантирам 100% ефикасност
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
29ти ти ваксини нямаш ли, че ми стана интересно
29
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само в коментарите се зъбите, бедняци. Никой не ви е виновен, че сте некадърници и мразите животните. Ваксини за вас, до дупка!
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кучетата и котките разнасят над 40 вида заболявания по човека. Освен това са преносители на КОВИД. ТАКА ЧЕ, НЕКА ВИ ЛИЖАТ, ЦЕЛУВАЙТЕ ГИ И ВИЕ, ТА ДАНО ЗАБОЛЕЕТЕ ОТ КОВИД, ИЛИ ОТ КУЧЕШКА ТЕНИЯ.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 26

А що пропусна форсиращите моторите си по малките часове (тая седмица малко застудя и позачезнаха, но иде предколедното затопляне), както и подвижните дискотеки - денем по кръстовищата и нощем по паркингите... Или те не те вЧепетляват толкова
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Опасни породи домашни любимци се разнасят без намордник, нито здрав каиш от стопаните им по улици и др. места за свободно движение на пешеходци. Отникъде никакъв контрол. Отделно, надрусани тийнейджъри с големи слушалки на ушите и дънещи децибали пришпорват бясно велосипедите си по пешеходни пътеки и зебри (!!!) в пик часове. И отново - никакъв контрол отникъде. Д ж унг ла...
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обгрижването на бездомните четириноги е впечатляващо, както и безхаберието към
бездомните хора.
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така или иначе домашните любимци нямат място на улицата без каишка.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами, като са *** целия квартал, после да не се чудят защо някой иска да им ги гътне. Да не говорим, че от страна на общината няма никакъв контрол спрямо уличните котки, които се разплождат неконтролируемо, а кучетата пак ги пускат по улиците и стават цели глутници.
22
1
 
20
 
! Отговори
Батман преди 1 месец
Като си сложиш на наморник на песа няма да плюска всичко което види по пътя. Съответно има направени специални ограждения да си разхождаш добичето там. Не като го тътриш по улиците да с-е-ре където му падне и да го оставиш там.!!!!!!